Chałaputkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo

Post »

Grażynko - dziękuję , chyba pierwszy raz jestem zadowolona , ładne sadzonki , opisane porządnie i całkiem fajny gratisek , w dodatku bardzo solidnie zapakowane , nic się nie połamało , nic nie wyschło a w dodatku w niedzielę zamówione , we wtorek u mnie :heja

Beatko (beacia0088) , bardzo Ci dziękuję za miłe słowa ;:196 , zapraszam i lecę z rewizytą ;:65

Anetko , wiadomość na PW i baw się dobrze , ładuj baterie , podziwiaj krajobrazy i wypoczywaj ;:215

Kasiu (zuzola11) Ty też dostaniesz na PW , ja z floksami miałam tak samo - babciny ogródek , i już gdzieś pisałam że pierwszego dostałam nie byłam zadowolona ;:223 , wsadziłam pod płotem bo z zasady nie wyrzucam żadnych roślin i w następnym roku przeżyłam szok , kolorystyczna piękna plama a zapach... ;:167

Aniu (Annes77) widziałam u Ciebie białą , pełną , mam też taką one są prześliczne , mnie sie bardzo dużo wysiało w zeszłym roku , ale jeszcze nie kwitną , więc nie wiem jakie kolory , a jak pięknie wabią motyle , brakowało mi czerwonych i zielonych ale teraz już mam , w szoku jestem ile jest kolorów i odmian

Beatko (bebia123) ja już sobie nie wyobrażam powrotu do miasta , do bloku brrr ;:185 , czekam aż żywopłot się uszczelni i będę mogła wystawić do ogrodu sztalugi i poświęcić się machaniu pędzlem , co też uwielbiam , na razie tego nie mogę robić bo nie lubię jak mi ktoś zagląda przez ramię :;230

Wiolu (Wolusia) ;:196

Aniu (ann_30) :wit PW to dzięki takim forumowiczom jak Ty ;:180 zapałałam miłością do floksów , dziękuję

Gosiu (rosiowa) ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Iwonko ;:196 ja też czekam aż rozkwitną
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Wszystkie nowe roślinki znalazły już dla siebie miejsce :heja , teraz tylko czekać aż się rozrosną ,rozkwitną , rozsieją ;:224 a zaraz po sadzeniu spadł deszczyk :tan
tak a pro po kwitnięcia ;
Obrazek
nie są tak duże i piękne jak te wiosenne ale zawsze , szczerze mówiąc nie spodziewałam się ich ;:185 a tu taki suprajsik :tan
kanny co mnie nie lubią ;:145
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
druga odsłona pysznogłówki , języczka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Moniko canny Cię nie lubią ,są śliczne ;:138 ileż pięknych kwitnących kwiatów ślinie ;:196
Pozdrawiam Alicja
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Monia, u mnie astry dopiero pokazują swoje oczka, a u Ciebie w pełnym kwitnieniu ;:oj . A poza tym jak zwykle, wszystko pięknie kwitnie i zachwyca. Magnolii się chyba ciut pomyliło?? :D
A u mnie nadal susza...
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Alu dziękuję ;:196 , a kanny mnie nie lubią bo już nie pamiętam ile ich kupiłam , chuchałam na nie , gadałam do nich i .....nie zimują u mnie , ani w trocinach , ani w ziemi w donicach ani nijak , co roku kupuję nowe i co roku to samo , z daliami , mieczykami , iksjami czy innymi nie zimującymi nie mam problemów , a kanny ;:222
Małgosiu ja kupiłam nasionka z żółtymi astrami , miały mi się ładnie komponować , i żółtego ani jednego kwiatka , ale kompozycja nie najgorsza . Strasznie mi przykro że Cię deszcze omijają , wiem doskonale co to znaczy ;:185
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No niestety canny cięźko się przechowują ,a czy po wykopaniu je rozdzielasz :?:
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Starałam się rozdzielać dopiero wiosną , bo wydawało mi się że większe lepiej przezimują

-- 7 sie 2014, o 21:28 --

pewnie powinnam poczytać na forum jak inni to robią , i teraz na pewno tak zrobię
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W tym roku dobrze mi się przechowały tylko te z wymiany dostałam je w pudełku z folią w środku i w tym pudełku je zostawiłam na zimę .W tym roku przechowam je tak samo .Były bez ziemi czyste .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Ci Alu , a wspomnę tylko że te najbardziej pospolite , drobne czerwone , rozrastają sie strasznie i przechowuja bez problemu ;:174
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko one pierwsze były w moim ogrodzie :D rozrastają się tak samo jak bardzo stare odmiany dalii jeden kartofelek dalii wsadzony ,a po wykopaniu karpa na pół taczki i też lepiej sie te dalie przechowywały :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Magnolia teraz? :shock:
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Niestety z sześciu tylko jedna , inna ma za to te swoje szyszki z nasionkami , pamiętam że jak je zobaczyłam , te nasionka magnolii , pierwszy raz to sie wystraszylam ze to jakaś narośl lub pasożyt :;230
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Ale o tej porze roku? ;:oj Byłam swięci przekonana,że magnolia kwitnie tylko wiosna ;:oj Ty te rośliny chyba czarujesz ;:oj ;:oj Szok ;:138
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Magnolia często powtarza kwitnienie w sierpniu. Mniejsze, drobniejsze, ale i tak cieszą. Nasionka sobie zbierz i wysiej na wiosnę. Ja w ten sposób stałam się posiadaczką magnolii szerokolistnej.

A zdjęcia cudne. I te "żółte astry" bardzo urokliwe, chociaż niosą nie wesołą wiadomość...
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”