porady dla poczatkujacego
porady dla poczatkujacego
Witam jako calkowicie zielony prosz was o pomoc z doborem kwiatow na moj balkon.
Otoz posiadam balkon na strone poludniowa od rana do poznego popoludnia swieci na nim slonce dodatkowo caly jest przeszklony, nie posiada zadaszenia. Chcialbym na nim posadzic jakies fajne kwiaty by nabral barw. Prosze was o pomoc w doborze kwiatkow zaznacze iz chcialbym je posadzic w doniczkach wiszacych na balustradach.Prosze o info w jakim okresie sie zabrac za takie prace.
Z gory dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich forumowiczow.
Proszę o używanie liter "ł", "ę", "ą", itd., norbert76
Otoz posiadam balkon na strone poludniowa od rana do poznego popoludnia swieci na nim slonce dodatkowo caly jest przeszklony, nie posiada zadaszenia. Chcialbym na nim posadzic jakies fajne kwiaty by nabral barw. Prosze was o pomoc w doborze kwiatkow zaznacze iz chcialbym je posadzic w doniczkach wiszacych na balustradach.Prosze o info w jakim okresie sie zabrac za takie prace.
Z gory dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich forumowiczow.
Proszę o używanie liter "ł", "ę", "ą", itd., norbert76
- lucy23-61
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2011, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: porady dla poczatkujacego
Na tak słonecznym balkonie to będzie problem.Nie mam typowego balkonu, więc doświadczeń też nie, ale mam taras o podobnej wystawie.
W tym roku nawet kaktusy słonko poparzyło.
Pelargonie porządnie podlewane dają sobie też tu jakoś radę.
Czy chodzi ci o roślinki jednoroczne, czy wieloletnie do obsadzenia?
W tym roku nawet kaktusy słonko poparzyło.
Pelargonie porządnie podlewane dają sobie też tu jakoś radę.
Czy chodzi ci o roślinki jednoroczne, czy wieloletnie do obsadzenia?
Witam
Dzięki za odpowiedź osobiście wolałbym jakieś całoroczne roślinki posadzić no ale może są jakieś plusy i minusy jednych i drugich?
Dzięki za odpowiedź osobiście wolałbym jakieś całoroczne roślinki posadzić no ale może są jakieś plusy i minusy jednych i drugich?
- lucy23-61
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2011, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Całoroczne w skrzynkach to musi być coś z mniejszych, np jakieś rojniki,rozchodniki.
Plusem jednorocznych jest to,że nie musisz się martwić co z roślinami zrobić na zimę.I corocznie można mieć inną kompozycję.
Plusem jednorocznych jest to,że nie musisz się martwić co z roślinami zrobić na zimę.I corocznie można mieć inną kompozycję.
NA południowym balkonie pięknie rosła mi gazania 

Patrycja
Czterej pancerni cz.1
Czterej pancerni cz.1
U mnie nieźle radziły sobie pelargonie i dalie. Ale niezrównana co roku jest aksmitka. Pelargonie moja teściowa zimuje w donicach w domu i zawsze są cudowne. Ja natomiast co roku sadzę nowe. Świetnie radzi sobie również Senecio Himalaya i Kilimanjari, i oczywiście różne Crassule. Ale one stoją w małych doniczoszkach i kiedy przychodzi chłód wnoszę je do domu. W zeszłym roku miałam Eukaliptusa doniczkowego. On także fajnie sobie radził, ale jego niestety również trzeba zimować w domu. Pozdrawiam.