Na działce posiadam wodę z podprowadzonego wodociągu, ale na skutek malutkiej łazienki, mogę mieć tylko wc, umywalkę oraz kran do podłączenia węża ogrodowego.
Niestety na prysznic nie ma miejsca, a w upalne dni, aż się prosi o dostęp do takowego.
Do tej pory radziłem sobie wieszając na drzewie wąż ze zraszaczem i jakoś można było.... Ale po pierwsze musiało być ciepło bo woda lodowata, a po drugie nie zbyt to było wygodne.
W tym roku chciałbym zrobić coś co będzie prawdziwą namiastką prysznica. Chciałbym kupić zwykły drewniany podest plus jakiś stojak z zasłoną prysznicową (nie mogę nic takiego znaleźć). Do tego znalazłem już podłączane do węża prysznice na stojakach, o regulowanej wysokości....
To by załatwiło problem prysznica ale woda dalej zimna.... Chciałbym ją jakoś podgrzać. Myślałem o kupieniu dużej czarnej beczki z plastiku plus jakieś węże do tego i mieszacz (znalazłem do mieszania wody ale dla instalacji w łazience, nie wiem co zastosować w amatorskiej konstrukcji). Beczka byłaby na podwyższeniu plus do tego , słoneczko i powinno wyjść całkiem nieźle.
Nie wiem jednak jak to ugryźć w całości. Zetknął się ktoś z podobnym rozwiązaniem ? W internecie widziałem gotowy zestaw z mieszaczem wody i zbiornikiem plus prysznic ale za ponad 300 zł, więc tyle aż wydawać nie chcę (chyba ze ktoś ma coś takiego i poleca