Tereniu ja też nie znoszę upałów, jestem do niczego i nic mi się nie chcę Dziś trochę popadało ale już widzę, ze słonko wyszło i zrobiła się znowu duchota.
Dzielżany przypominają o jesieni
Za dzwonka
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Tereniu jeżówki śliczne, podbiły moje serce . Nie dość że pięknie kwitną to jeszcze bardzo długo. . Dalej te okropne upały, nie wyrabiam. . Roślinki choć codziennie podlewam, od góry się gotują. Niech się w końcu troszkę ochłodzi. . Pozdrawiam w tą upalną niedzielę.
Witaj Tereniu, u nas właśnie popadało, ale duchota straszna była, byłam chwile na działeczce, ale siły na nic nie miałam, tylko po zbiory pojechałam i do domciu, jeżówki już mówiłam i powtórzę, cudne masz
Nareszcie trochę chłodniej, w nocy była burza, trochę popadało ale w dzień było jeszcze bardzo duszno!
Dopiero po południowym deszczu trochę się ochłodziło i jest bardziej rześko
Aniu jak zobaczyłam dzisiaj pogodę na nadchodzący tydzień to bardzo się ucieszyłam, będę mogła popracować na działce! A mam zaległości no i mnóstwo pielenia!
Annes 77 jeżówki zagościły na mojej działce dwa lata temu i bardzo mi się podobają. Nowo zakupione mam już w domu (bardzo ładne rozrośnięte sadzonki) i czekają na posadzenie na działce. Jestem bardzo zadowolona z zakupu!
Beatko one tak mnie oczarowały że kupiłam następne
A za sadzonkę liliowca
Grażynko jeżówka Green Jewel też przypadła mi do gustu. Najbardziej intensywny, zielony kolor ma na stanowisku lekko zacienionym (pod asparagusem)
Marzenko cieszę się że moja zielona jeżówka przypadła Tobie również do gustu, bardzo ładnie prezentuje się na rabacie
Zeniu to tak jak mnie ale w tym roku kwitnienie może być krótsze przez tą upalną pogodę którą mieliśmy do tej pory.
Teraz się trochę ochłodziło, nareszcie mogę iść popracować na działkę
Pozdrawiam
Iwonko ja w te upały nie chodziłam na działkę, M. jeździł podlewać i zbierać zbiory.
Dziękuję w imieniu jeżówek
Kilka migawek z działki....
Pierwszy kwiatek zawilca Whirlwind...
Jako pierwsza z moich chryzantem wystartowała White....
Rozpoczyna kwitnienie również liriope...
i konwalnik.....
Czekam na kwitnienie nowych rozchodników, żółtego, białego i czerwonego
Aniu lobelię mam od dwóch lat i niczym jej nie okrywałam. W pierwszym roku nie wiedziałam że trzeba a w drugim zapomniałam W zeszłym roku kupiłam jeszcze białą i lobelię okazałą Hadsen Purple...czekam na kwitnienie (obie również ładnie przezimowały). Mój konwalnik to Chingii Crispun, zielonolistna forma z wąskimi poskręcanymi liścmi.
Witam Tereniu rześkim porankiem, jakże miłym po niedawnych afrykańskich upałach.
Podczytywałam Twój wątek, podziwiałam przepiękne rośliny na ślicznych fotkach, ale upał obezwładniał mnie zupełnie i nic nie pisałam.
Zachwyciły mnie szczególnie zielone jeżówki i anemon jesienny, ale też wszystkie inne fantastyczne i pięknie pokazane.
Jeszcze tylko zapytam, co to za roślinka, takie pomarańczowe serduszko z 10 lipca pod białymi dzwonkami ?
Nie znam tej roślinki jak i wielu, wielu innych brylujących na Twoich rabatach i dziękuję za ich pokazywanie.