Aprilku jeżóweczkę siałam późną wiosną zeszłego roku,tej wiosny miałam już na prawdę ładne sadzonki,zakwitły i oniemiałam
są oooogromne ,wybaczcie moje zdziwienie ale nie znałam wcześniej jeżówki ,a te co kupiłam kłączu nie były takie wielkie moja ma z 20cm
Halinko

nie dziwię ci się bo ja chyba też na jednej odmianie jeżówki nie skończę

Jeżeli chodzi o lawendę i jej cięcie....nie wiem kiedy prawidłowo powinno się ją ciąć ,ja tnę po kwitnieniu,a własciwie część w pierwszej fazie kwitnienia i tą suszę w bukiety,bo najlepiej się trzyma i zachowuje kolor,reszta po przekwitnięciu ,bo po prostu nie podobają mi się takie suche sterczące kłosy,czasem tnę tyko pielęgnacyjnie ,a czasami tnę mocno,żeby uzyskać formę,lawenda szybko odrasta i zagęszcza się,moja bardzo się sieje i gdybym jej nie ścinała miałabym wszędzie siewki, a i tak mam ich mnóstwo,i gdyby ktoś był chętny ,to nie będę wyrzucać tylko wkładać w doniczkę i chętnie się podzielę
Miłeczko bardzo dziękuje z Twojej klawiatury to nie lada pochlebstwo
Własie przeszła burza...padało mocno ,ale już nawet nie widać,ziemia spragniona deszczu ,roślinki dzielnie się trzymają ,ale też widać ,że walczą z upałem

Po burzy zrobiło się bardzo przyjemnie,no to zmykam do ogrodu
-- 3 sie 2014, o 18:18 --
A zapomiałam Halinko zajrzyj do wątku sprzedażowego Tereni-Jatra tam znajdziesz jeżówki