LATO...
znowu upał...
ewamaj66 Ewciu nie tylko Ciebie gnębi !!! Wyobraź sobie , że mnie i innych też

...ale na FO za gorąco nie jest

...Więc nie znikaj ...bo smutno
Pulpa222 Aneczko tak , zgadzam się to bardzo wartościowa jak dla mnie róża ..pachnie cudownie a zarazem delikatnie ..mam wyjątkowo u mnie dwie ...Jedna w donicy.

Kuszę mówisz trawami no nie da się ukryć, że mój ogródek trawami stoi i przez dość długi okres mojego tutaj bytowania wiele osób skutecznie zaraziłam...

No to gratuluję szybkości działania

... cieszę się,że udało Ci się spełnić kolejne chciejstwo w błyskawicznym tempie U mnie jakoś hebe nie spotkałam a chyba bym uległa kolejnemu ...to piękne rośliny...Już je podglądnęłam u Ciebie .Ale mnie rozbawiłaś ...

...'
zdjęcia robisz świetne; zresztą wszyscy Ci to piszą'
ha, ha,ha,...
uśmiałam się jak norka...kiedyś w latach mojej młodości się mówiło... Dziękuję bardzo Tobie

za uznanie ale ja fan clubu się nie dorobiłam ...oglądaczy może i tak bo inaczej by wątek się"nie kręcił"...na rozmówki nikt do mnie nie wpada ...bom niezbyt gadatliwa i rozmówki o niczym niezbyt mnie rajcują...
Bardzo się cieszę ,że mnie odwiedzasz i dziękuję !
hala67 za wizytę i miłe słowa I Tobie serdeczne dzięki!

Rzadko zaglądasz, tym bardziej mi miło!
Trawka Ciebie interesująca to turzyca 'milk chokolate' mam kilka różnych odmian tych 'uschniętych' jak niektórzy
mówią traw...One znacznie zyskują na rabacie , niedawno namówiłam wreszcie moją koleżankę bo jej się kategorycznie nie podobały ...no i od niedawna ma je w różnych miejscach i dopiero poznała i uznała ich piękno. A co do warunków uprawy to zdecydowanie wolą słoneczko jedną mam w donicy i w ub.sezonie gdzie miała więcej słońca była piękna ale w tym roku zauważyłam,że cienia w tym miejscu przybyło i ona jakby zszarzała i straciła na wdzięku , już ją przeniosłam...One tak szybko nie rosną..moje są już kilkuletnie / ok. 5 lat/ no ale i dzielone też były to fakt...Przesadź swoją to najlepsza rada w takim przypadku przeze mnie wypraktykowana również ...
Margaret2014 te fioletowe kwiatuszki to heliotrop,z własnego siewu zaczyna kwitnąć i pachnąć. Dziękuję za wizyty u mnie , widzę że jesteś na bieżąco !
mar33 - Marysiu właśnie tak Ciebie podejrzewałam bo niczego godnego uwagi dla takiej koneserki nie było!

Tytoniem jestem oczarowana , choć późno był siany i sadzonki rozdałam a moje przetrzebiły ślimaki i został tylko jeden ale jest cudowny , codziennie go wizytuję i fotografuję...

prawie dorównuje mi wzrostem .
Dorciu za karę umieściłam Ciebie na szarym końcu...

Chyba się nie obrazisz...
Dorciu a kto ma dzisiaj wenę...

: Ale skoro już się zaczęło i nadal trwa więc...wypada zaznaczyć swoją obecność tu i ówdzie bo w końcu po to wklejamy te swoje "foto- wypociny" by je zaprezentować i wyjść poza ramy swojego ogrodu, ogródka czy ROD...A rewizyt oczekujemy i bardzo nas cieszą , więc...

Musimy być obecni i tę obecność zaznaczać , niekoniecznie chwalić nieustająco...Z wszystkimi nie jesteśmy blisko , bywamy, podglądamy,czerpiemy wiadomości i wykorzystujemy u siebie -milcząc, bez słowa i znaku bo nie z wszystkimi jest nam z różnych względów po drodze... Ale mamy zaprzyjaźnione wątki ,stare i całkiem nowe gdzie bywamy częściej i wypada ślad po sobie zostawić..Brak jakichkolwiek wpisów bywa frustrujący i zniechęcający ...A bajeczki o totalnym braku czasu na wpisy ...to czysta forma wygodnictwa...Najlepiej skladanie życzeń wychodzi...wtedy wątki się znacznie ożywiają ...sztampa...
Daruj przemyślenia sfrustrowanej ach, ten upał

starszej pani ...ale nie kieruję ich tylko absolutnie do Ciebie ..Kilka lat tu spędziłam i obserwacje mam różniste ...ale coraz bardziej tak...cienko...jakoś ...
fajnie już było...myślę...
mała rzecz a cieszy...wyprosiłam niedawno u znajomej sadzonkę marunki bo tej akurat nie miałam...
ogryzione wiosną przez sarny sedumy maja się świetnie
najpóźniejsza odmian floksa u mnie , czytam o chorobach, grzybowych i mączniakach moje zdrowo się mają a mówią, że u mnie busz...