Ogród Biedronki 641 cz.2
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Malinki az slinka cieknie, a cynie po prostu piekne
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aluś ,pospacerowałam po Twoim ogrodzie ,nadrobiłam wakacyjne zaległości,piękne masz wszystkie kwiaty i ta pięknotka ma śliczny kwiatuszek, u mnie nie chcą rozwinąć się pączki ,które są i są i też trochę zniszczone ,malinki pychota ,u mnie też zaczynają dojrzewać,pozdrawiam i buziaczki posyłam

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu i ja się przyłączam do jeżówkowych pochwał.. Zakochałam się w nich w tym roku i zdjęcia z ogrodów tylko utwierdzają mnie że to świetnie ulokowana miłość
Jak zobaczyłam dwa ostatnie zdjęcia to padłam. Nigdy bym nie powiedziała, że to cynie
Niesamowita odmiana..Koniecznie muszę takich cudów za rok poszukać 

- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Fajna ta bellamkanda, to z cebulek?
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Upał i mnóstwo komarów. Nie da się nic wiele zrobić w ogrodzie.
Patrycjo malinki pozbierałam i nastawiłam na nalewkę. Jeszcze będą to będę zamrażać. Cynie mam w tym roku ładne.
Martuś witaj. Wróciłaś szczęśliwie to super, bo się za Tobą stęskniłam. Niby jeszcze dużo mi kwitnie,ale susza i upał wykańcza nie tylko mnie,ale i moje kwiaty, Pięknotka kwitła już parę dni kwitła, ale w tedy jak padało.Stąd jej brzydkie zdjęcie, bo zbyt późno zrobiłam fotkę. Niebieska mi nie zakwitła. Malin będzie troszkę , bo po deszczach zrobiły się ładne.
Sabinko dziękuję za pochwały jeżówek.Jeszcze kwitną,ale mi się pokładają. Muszę je podwiązać . Jeszcze mam parę odmian upatrzonych. Tak to co widziałaś to cynie. Odmiana jakoś skabioza.
Opakowania już nie mam.
Małgosiu jak na wczasach? Bellamkanda jest byliną, ale lubi wypaść po 2 latach. Liście ma podobne do irysów. Kwitnie krótko,ale stopniowo. Wytwarza fajne duże nasiona i żeby nie zaginęła to można ją wysiać w ogrodzie na zimę lub do doniczek i wiosną do ogrodu.

Cynia meksykańska. Jest niższa niż daliowa,ale ma śliczne różnokolorowe kwiatki i mniejsze od daliowych.

Ostatnia hortensja jeszcze kwitnie jako tako, bo inne już poprzepalane od słońca. Co widać, bo za nią jest niebieska,ale już nie ma tego koloru.

Szkarłatka amerykańska.
Patrycjo malinki pozbierałam i nastawiłam na nalewkę. Jeszcze będą to będę zamrażać. Cynie mam w tym roku ładne.
Martuś witaj. Wróciłaś szczęśliwie to super, bo się za Tobą stęskniłam. Niby jeszcze dużo mi kwitnie,ale susza i upał wykańcza nie tylko mnie,ale i moje kwiaty, Pięknotka kwitła już parę dni kwitła, ale w tedy jak padało.Stąd jej brzydkie zdjęcie, bo zbyt późno zrobiłam fotkę. Niebieska mi nie zakwitła. Malin będzie troszkę , bo po deszczach zrobiły się ładne.

Sabinko dziękuję za pochwały jeżówek.Jeszcze kwitną,ale mi się pokładają. Muszę je podwiązać . Jeszcze mam parę odmian upatrzonych. Tak to co widziałaś to cynie. Odmiana jakoś skabioza.
Opakowania już nie mam.
Małgosiu jak na wczasach? Bellamkanda jest byliną, ale lubi wypaść po 2 latach. Liście ma podobne do irysów. Kwitnie krótko,ale stopniowo. Wytwarza fajne duże nasiona i żeby nie zaginęła to można ją wysiać w ogrodzie na zimę lub do doniczek i wiosną do ogrodu.

Cynia meksykańska. Jest niższa niż daliowa,ale ma śliczne różnokolorowe kwiatki i mniejsze od daliowych.

Ostatnia hortensja jeszcze kwitnie jako tako, bo inne już poprzepalane od słońca. Co widać, bo za nią jest niebieska,ale już nie ma tego koloru.

Szkarłatka amerykańska.
- Margaret2014
- 1000p
A czy mogłabym uśmiechnąć do Ciebie w sprawie nasion. na urlopie ok, ale gorąąąąąco.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Alu cynie masz piękne ,bardzo ładnie wyglądają takie łany kilku odmianowe
Jeżweczki też pięknie się prezentują i piękna hortensja

Jeżweczki też pięknie się prezentują i piękna hortensja

Pozdrawiam Alicja
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu rabatki z cyniami cudo
pojedynczo nie wyglądają tak efektonie 

- Biedronka641
Małgosiu mam rozumieć,że chcesz nasionka bellamkandy? Czy inne też?
Alu dziękuję. W tym roku cynie nawet rosną, bo inne jednoroczne to liche. Lewkonie prawie wszystkie mam puste.
Astry liche.
Reniu kwiaty w łanach lepiej wyglądają to fakt ,ale wtedy nikt by nie zwrócił uwagi na inne niż daliowe.

Rudbekia błyskotliwa.

Liriope muscarii.
Alu dziękuję. W tym roku cynie nawet rosną, bo inne jednoroczne to liche. Lewkonie prawie wszystkie mam puste.
Astry liche.
Reniu kwiaty w łanach lepiej wyglądają to fakt ,ale wtedy nikt by nie zwrócił uwagi na inne niż daliowe.

Rudbekia błyskotliwa.

Liriope muscarii.
- patusia336
- 1000p
Tez mam ra rudbekie ,mam malutka kepe,ale to takie wdzieczne kwiaty.ze nie da sie nie zwrozic na nie uwagi 

- Margaret2014
- 1000p
Ja w zeszłym roku posadziłam malutką kępę i to zwiedłej rudbekii. W tym roku aż nie mogłam uwierzyć.
- Biedronka641
- patusia336
- 1000p
Kochana u mnie o tej godzinie jest 27 stopni, klimat ewidentnie sie ocieplil,alez lato szaleje w tym roku

- Margaret2014
- 1000p
Bardzo ładna ta tojeść z pierwszego zdjęcia.
- Biedronka641
Patrycjo u mnie codziennie 35 stopni. W pracy nocnej miałam 30 stopni. Nie znoszę upałów, bo wykańczają mnie i moje kwiaty.
Małgosiu tę trojeść mam od sympatycznej forumki. Sadziłam ją na wiosnę i cieszę się,że zakwitła,
W ogrodzie niby jeszcze dużo kwiatów kwitnie,ale jakoś fotki z nimi nie wychodzą ładne, bo albo podeschnięte liście, albo zjedzone przez ślimaki.
Zakwitła mi ostatnia lilia. Długo była w pąkach.

Cyklameny.
Małgosiu tę trojeść mam od sympatycznej forumki. Sadziłam ją na wiosnę i cieszę się,że zakwitła,
W ogrodzie niby jeszcze dużo kwiatów kwitnie,ale jakoś fotki z nimi nie wychodzą ładne, bo albo podeschnięte liście, albo zjedzone przez ślimaki.
Zakwitła mi ostatnia lilia. Długo była w pąkach.

Cyklameny.