Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

Witaj Małgosiu,nadrobiłam zaległości,ogród promienieje dobra energią, ja czuję się w nim wspaniale dalie i mieczyki to też moje ulubione,widzę ,że i u ciebie piękne,te rude kwiatuszki ode mnie to Dzielżan ogrodowy (helenium),pieski już takie duże i bardzo samodzielne,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale te przetaczniki piękne, prawie jak Twoje maluchy :tan , słoneczniki już straszą ;:131 , pozdrawiam Gosia ;:196
Pozdrawiam, Iwona.
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

To dobudowałaś sobie salon, fajnie. Jaka piękna ruda kulka w roślinkach słodziaczek. Ja też mam już dosyć tych upałów wczoraj to już jakaś tragedia była nie dało się na dwór wyjść.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochani, wracałam z pracy ( g.15) i miałam na termometrze 34,5 stopnia. Wczoraj było 34....czyli będzie coraz cieplej. :D A znajomi wylecieli wczoraj do Egiptu, ja się pytam po jakiego grzyba przepłacają :;230 . U nas taka sama temperatura.
U mnie sucho, deszczu nie widać, burz nie ma. Jak już wspominałam mieszkam w przedziwnym miejscu, zwłaszcza, że kilka kilometrów stąd padało. ;:145

Becia - Wczoraj dwa urwisy poszły do ludzi. ;:145 Zuza była dzielniejsza ode mnie...łezki się zakręciły, nie ma co, zżyłam się z nimi. Teraz mam ich pięcioro i też dają w kość. Zwłaszcza w nocy. Bo cwaniaczki w dzień się wyśpią, bo gorąco,a w nocy latają wokół domu i płaczą za matką, która śpi w budzie.
Kiedy pokażesz co u Ciebie nowego? Czekam na wątek... ;:cm

Marysiu - Dzielżan skradł moje serducho, kiedy go ujrzałam u Marty Koziorożec. Ona ma taki wypasiony szpaler dzielżanowy. Piękne kwiaty. A remont, a raczej ta grubsza część dzisiaj się skończył. Panowie posprzątali, zakończyli. Teraz wykończeniówka i sprzątanie. W takie upały, po całym dniu pracy zakończę sprzątać ....z końcem lata. ;:108 :D

Monia - Dzięki, super że zaglądasz. :wit

Pati - Zwierzyniec w dzień śpi, a po nocy szaleje. :wit

Miłka - Dynia rośnie na kopcu. Nigdy jej nie podlewałam, ale z racji jej zamieszkania też nie jest przeznaczona jako spożywcza. Moje dyńki w warzywniaku też maleńkie.Sucho, za sucho.
Białe lilie zakupiła mi znajoma na targu. Podobno nazywa się Casablanca, ale mi nie ufaj w temacie imion dla roślinek. A jak pachnie...bosko. :wit

Celinko - Dziękuję. A cynie zawsze się zmieszczą. Zachwycam się nimi. I tak jak astry, muszą być koniecznie co roku w moim ogrodzie.

Martuś - Mam nadzieję, że wypoczęłaś na wakacjach. Pogodę miałaś wspaniałą. Wymarzony urlop nad morzem. A kwiatki od Ciebie świetnie sobie radzą, dzielżan jest cudowny.

Iwonko - W przetacznikach się zakochałam, są wspaniałe i w dodatku to ich pierwszy sezon. Muszę jeszcze zdobyć inne odmiany.Czym Cię straszą słoneczniki? Jesienią? E tam, zanim dojrzeją to jeszcze potrwa. Teraz są piękne, potem będą smaczne.

Anitko - Taki salon zawsze mi się marzył, a wiadomo, marzenia trzeba realizować. Dzisiaj już go objęłam we władanie, bo pracownicy skończyli. A jak podjadę ochłodzić ciało i umysł nad jezioro ,to potem troszkę zacznę ogarniać, czyli sprzątać. Oj nie lubię tego, oj bardzo nie lubię. ;:185

Miłego popołudnia :wit
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Małgosiu,

wszystko, co pokazałaś na fotkach jest śliczne, ale przetacznik ;:333 Jest to jedna z roślin, której jeszcze nie mam - chyba nastał czas, aby to zmienić.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Małgosiu - pięknie dziś pokazałaś rosliny ;:oj ;:138

Cudowny pokaz.Dyni Tobie zazdroszczę.Ja chyba w tym roku żadnej się nie doczekam.

Pieski to dzieciaczki PEPSI - pewnie.Bardzo słodkie .Kocham pieski te małe pyszczki :wit
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Małgosia, zapomniałam o ścianie salonowej napisać, że cudna, brak słów - i za nią będzie taras?
Pozdrawiam, Iwona.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

U mnie wszystko umęczone upałami: my, zwierzaki i rośliny. Jak Twoje dorodne słoneczniki znoszą brak deszczu? Wczoraj gdzieś błyskało, jakby w Twoich stronach, ale u nas ledwie pokapało przez parę minut.
Dalie to Ty masz dziewczyno bombowe. A salon w cegle pięknie się prezentuje.
Zaniepokoiło mnie nieszczęście Twojej Mikusi. Rana dobrze się goi? Czytam o pierwszych rozstaniach ze szczeniaczkami. Szybciutko jakoś ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu pracowałaś pewnie nad Julcią, żeby nie tęskniła za pieskami i nad sobą zapomniałaś :wink: Najsmutniej będzie jak ostatni będzie odchodził :cry:
Jak Mikusia? a moje dzielżany jeszcze zielone ... i dobrze, bo dzielżan zawsze kwitnie jesienią ;:223
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Małgosiu ja też mam już dosyć tych upałów aż się żyć nie chce :? niech już jesień przyjdzie czekam na nią z utęsknieniem.
Najważniejsze, że twoje marzenie się spełniło ja też mam kilka marzeń i mam nadzieje, że niebawem jedno się spełni.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Ogród piękny-zaprzeczyć się nie da ale najpiękniejsze kwiatuszki to te kudłatki :wit
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Małgosiu mnie też nic się nie chce robić w taką pogodę, dobrze że chociaż wczorajszej burzy towarzyszył deszcz i trochę popadało. Przetacznik też wpadł mi w oko, śliczny kolorek, uwielbiam je.
Nie mogę napatrzeć się na Twoje kudłate śliczności.
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Witaj Małgosiu ..

Floksy masz śliczne ,tylko na ta Twoja nawłoć ... ;:145

Słodziaki wiadomo ,wszystko będą zjadały ...tak to jest ze szczeniakami, ale i duże psy potrafią zjadać .

Kiedyś mój śp. Karol pies
jako już dorosły został w aucie na kilkanaście minut ... był grzeczniutki ,ale tak mu się nudziło że zjadł mi całą drewnianą gałkę od zmiany biegów i miałam tylko taki kikucik :) jak to zobaczyłam nie mogłam ze śmiechu, płakałam normalnie . A on ... ;:118

Podobnie było z pierniczkami na święta , pięknie zrobiłam z dziećmi i dekorowałyśmy .. tyle pracy MATKO ! zostawiłam na takiej wielkiej stolnicy , nadjechał kurier i musiałam wybiec ... no ... wiadomo co było jak wróciłam ... ino domek ocalał z piernika .
Taki był Karol ,ale też był jedyny w swoim rodzaju ,wspaniały pies i przyjaciel ;:167

Piękna jest Twoja rabata przy wejściu ,lubię takie latarnie ... mój teść robi piękne... ale nam nie zrobi bo nie ma czasu ;:202 tak to jest ...ja bym chciała taką naftową ... pewnie kiedyś się doczekam takowej :tan

Fajne masz zwierzątko wiszące .. to LORI .

Miejsc "buszowatych" u mnie sporo ..ale bardziej porastają je różne chwasty typu nawłoć ,szczaw i trawy różniste ...ciekawe odmiany .

Pozdrawiam Cię ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Wczoraj wieczorem popadało. Nareszcie. Zmęczona jestem tymi upałami. Dzisiejsze popołudnie przespałam. I teraz mi dobrze.

Madziu - Nie masz przetacznika?? Niemożliwe. ;:196

Jadziu - A dlaczego nie doczekasz się dyni? Coś nie tak poszło w uprawie?

Iwonka - Tak, z salonu ceglanego wyjście na taras. Słoneczny, bo do tej pory taras był zadaszony. :D Teraz tylko mam brak koncepcji czym obłożyć taras. Myślałam o drewnie, bo najlepiej by pasowało, ale...sama nie wiem. Tyle z drewnem zachodu. Postanowiliśmy z M, że przez zimę prześpimy się z tym problemem.

Edi - Jesteś widzę. Wróciłaś? Tak, u mnie wczoraj była wspaniała burza i jeszcze wspanialszy deszcz. Czekałam z utęsknieniem tak długo, ale się doczekałam. Ja też mam serdecznie dość upałów, ale końca ich nie widać. Jedyna pociecha to taka, że dzieciaczki mają frajdę. Moja Zuza cały dzień w basenie się tapla. A jej opiekunka jest chyba najlepiej opaloną dziewczyną w okolicy. ;:196
Szczeniaczki mają już 6 tygodni, są samodzielne, matka ich już nie karmi, a ludzie nie mogli się doczekać i ...zabrali. Nudusię zabrali i Harrego. A Pan, który zabrał Nudusię obiecał Zuzi, że imię zostawi takie jakie jest. Następne szczeniaczki mają iść na dniach, ale ja zaczynam opóźniać. :D

Marysiu- Moja Zuzia radzi sobie z rozstaniami naprawdę dobrze. Dała im na drogę po buziaku, wytarmosiła, przytuliła i kazała im nie zapominać o sobie. Myślę, że tak będzie.
Mika dobrze, oko a raczej rana po oku się goi, antybiotyk dostaje, przeciwbólowe . Szkoda psa, ale jak głupi i lata nie wiadomo gdzie. Cóż począć. To nie pudelek na smyczy, tylko wiejski pies latający po krzakach. Ale szkoda mi jej....

Anitko - Wszyscy mają już dość upałów.Ale do jesieni nie tęsknię. Jeszcze nie. Marzenia się spełniają, więc życzę Ci, żeby tak było. ;:196

Marzenko - Te kudłate kwiatki są dość uciążliwe, chociaż nie zaprzeczam, są słodkie i kochane.Zjadły już kilka rzeczy. :wit

Tereniu - Ruszam się jak mucha w smole. Deszcz i burza przyniosły ukojenie, ogród podlany, warzywa się cieszą. Czekam na dalszy ciąg. ;:196

Violka - Miło się wspomina naszych braci mniejszych. Szkoda,że tak krótko żyją. Najwięcej szkód to Mika nam zrobiła jak była szczeniakiem. Z tych grubszych awantur, to pogryzła fotel z nowego zestawu wypoczynkowego. Nie nadawał się do użytku. :wit

Zapraszam do mnie

Obrazek

zboże już skoszone, jest tak pusto za bramą

Obrazek

tygrysy moje podwórkowe

Obrazek

cały czas w walce, trudno cyknąć fotkę

Obrazek

coraz rzadszy widok...mało śpią, dużo broją

Obrazek

moje odkrycie sezonu, czyli jeżówki, i mam niedosyt

Obrazek

takie tam widoczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zaczyna kwitnąć języczka,ciekawie się zaczyna

Obrazek

tak zwana komarzyca, ale moje komary ją raczej lubią

Obrazek

zmęczona Pepsi, w tle pozostałe elementy po remoncie.

Obrazek

Miłego wieczoru, u mnie w oddali słychać burzę.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

No to dużo deszczu życzę :wit
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Zablokowany