Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.3

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
boefstrogonov
100p
100p
Od: 8 maja 2014, o 08:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działkowe majsterkowanie i recykling - upiększanie, moderniz

Post »

Bixxx, to proste. Na działce zastałam trochę podagrycznika. Powiedziałam sobie: albo ten dziad, albo ja... i tak mnie to wciągnęło. Rozumiesz, poziom adrenaliny podwyższony, wypieki na policzkach i on. Pojawi się znów, czy nie pojawi? Ze skrzypu się cieszę, bo sobie gnojóweczkę robię, a pozostałe chwasty to igraszka. Kolejny czynnik, który wpłynął na to, że polubiłam pielenie, to mój charakter. cokolwiek zaczynam robić, zaczyna mnie to pochłaniać. Ot i odpowiedź ;:oj

Pomidorzanko, wcześniej nie zauważyłam wątku, który podałaś. Jest bardzo interesujący. Masz rację - zobaczmy, jak rozwinie się ten wątek.

Pozdrawiam,

boef
Czytam regularnie. Piszę dużo rzadziej.
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Re: Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.3

Post »

Lampy???? może i fajne ale jak one mają działać?
emmi53
200p
200p
Od: 20 sty 2010, o 21:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lampy??? Gdzie Wy widzicie lampy. Zmieniłam okulary i tak ich nie widzę ;:306
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Chwila cierpliwości bo żniwa w toku i brak czasu i wam pokażę jak działają te lampy ;:138 będą zapalać się na czujnik ruchu.
boefstrogonov
100p
100p
Od: 8 maja 2014, o 08:32

Post »

Dzień dobry. Nie znalazłam tego wątku i kilka dni temu założyłam swój o tej samej tematyce. Gdy Administrator oświeciła mnie, że takiż wątek już istnieje, natychmiast przybiegłam i przejrzałam wszystko, co się znajduje w każdej części. Poprosiłam administratora, aby zlikwidował mój wątek i... no właśnie. Chciałabym się przyłączyć.

Zawsze lubiłam majsterkowanie. Sporo z moim M zrobiliśmy wspólnie, ale jak dotąd nie na działce. To były kartki pocztowe, biżuteria, odnawianie mebli tapicerowanych, stoliki, lampy itd. Trochę na przestrzeni lat się tego zebrało. Szkoda tylko, że brak jest dokumentacji fotograficznej. Teraz tego błędu nie popełnię...

Administrator umieścił moją wypowiedź stronę bliżej, ale chyba pozostała niezauważona.

Tak więc mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona, abym od czasu do czasu mogła chwalić się swoimi dokonaniami. Aktualnie zajmuję się metamorfozą werandy w domku na działce - kolejność działań: renowacja okien priorytetem:)

Pozdrawiam,

boef
Czytam regularnie. Piszę dużo rzadziej.
emmi53
200p
200p
Od: 20 sty 2010, o 21:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam następną ogrodomaniaczkę.Czekam na fotorelację z majsterkowania, nowych pomysłów nigdy za wiele. Pozdrawiam cieplutko Emilka
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

boefstrogonov pisze:Zawsze lubiłam majsterkowanie. Sporo z moim M zrobiliśmy wspólnie, ale jak dotąd nie na działce. To były kartki pocztowe, biżuteria, odnawianie mebli tapicerowanych, stoliki, lampy itd. Trochę na przestrzeni lat się tego zebrało. Szkoda tylko, że brak jest dokumentacji fotograficznej. Teraz tego błędu nie popełnię...
Pokazuj efekty prac boef - ko :uszy , majsterkowicze zgadną "co autor miał na myśli" albo doznają olśnienia.
bobiczek
50p
50p
Od: 5 mar 2014, o 23:58

Post »

Wracając do ogrodowych grilli oraz chodniczków - polecam wszystkim najzwyklejszą kostkę granitową.
Najlepiej taką "łupaną" (jest o wiele tańsza aniżeli "cięta")
Ja swoją przywiozłem za darmo, załapałem się na rozbiórkę starego dworca kolejowego.
Ale nawet zakup nowej to wydatek 200zł za tonę materiału.
Nie ma wykwitów w trakcie murowania.
Jest wdzięczna w trakcie każdej pracy.
I mamy ją na Wieki Wieków Amen!
:)

przy budowie grilla i ścieżek ogrodowych
Obrazek

jako murki oporowe oddzielające klomby i rabaty
Obrazek

Obrazek
slimak900
200p
200p

Post »

To ja pokażę murek z łupka tzn. z takiego odpadu 20zł za tonę wykleiłam murek jutro przytnę tujkę i wysypię kamień w rogu a i jeszcze zrobiłam rok temu ścieżkę z tego łupka muszę poszukać zdjęcie fajna zabawa i efekt jak dla mnie super ;:138 Obrazek
slimak900
200p
200p

Post »

chodnik - dojście do koszy Obrazek
bobiczek
50p
50p
Od: 5 mar 2014, o 23:58

Post »

slimak900 pisze:To ja pokażę murek z łupka tzn. z takiego odpadu 20zł za tonę wykleiłam murek jutro przytnę tujkę i wysypię kamień w rogu a i jeszcze zrobiłam rok temu ścieżkę z tego łupka muszę poszukać zdjęcie fajna zabawa i efekt jak dla mnie super ;:138 Obrazek
Biedronka rozwala.
Proponuję zgłosić firmie - będzie kaska na 100wkę procent :)
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Zazdroszczę tych odpadów, jak się kiedyś dowiadywałam o koszt transportu tego surowca to wychodziło ok 1000 zł do mojego miejsca zamieszkania
Pozdrawiam. Ewa
slimak900
200p
200p

Post »

Mnie koszt wyniósł ponad 1500zl a odpad całej łódki tira 600zł bo czarny kolor droższy był ale sporo metrów z tego ułożyć można i efekt ładny i jak ktoś napisał na wieki :D Obrazek
Awatar użytkownika
Caparzo
50p
50p
Od: 28 kwie 2013, o 20:40

Post »

W ramach końcówki urlopu :/ i poszukiwań na necie, dachu który by najbardziej pasował do grila,
taki o to mi się wymysł przyśnił ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

jakieś sugestie ?

W planach mam płytę z poliwęglanu gr 1 cm. żeby nie tracić światła a uchronić przed deszczem.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Jesooo jak to pięknie Tobie wyszło!
Zastanow się nad plytą,znajomi mają i narzekają ze strasznie gorąco mają w altanie,ale oni nie mają żadnego zacienienia w postaci drzrw -nie wiem jak jest u Ciebie
Pozdrawiam. Ewa
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”