Ogród różany nad stawem

Zablokowany
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród różany nad stawem

Post »

Witaj Alu :wit
Dopiero teraz znalazłam chwilkę,by zajrzeć do Twojego wątku i podziękować Ci za wspaniałą wyprawę do szkółki w Radlińcu. Miałam nadzieję tutaj jeszcze raz obejrzeć to przebogate różane królestwo,ale widzę nie otwierają się zdjęcia :( .Ja byłam tak zapatrzona na te piękności ,że dopiero w domu zorientowałam się,że zbliżone zdjęcia zrobiłam tylko kilku różyczkom ;:14
Ale te kolorowe różane pasy jeszcze długo będę mieć przed oczyma ;:oj
Mam nadzieję,że wkrótce problem ze zdjęciami się rozwiąże i będziemy mogli podziwiać Twoje królewny.
Czy popadało dziś u Ciebie? Mój ogródek dostał porządną porcję wody.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Monisiu w szkółce ładnie wyglądała,no ale to nie wszystko.

Jolu może następnym razem się powiedzie lepiej.Te pędy wyglądają na dobre.

Ewa będzie o tym głośno a ja obiecuję jeszcze przypomnieć. :lol:

Danusiu no coś mi się pokiełbasiło i muszę poczekać na Rafała.Jutro spróbuję wstawić przez garnek w/g sugestii Gosi.Może się uda.Dużo zdjęć zrobił Sebastian ale nie zostawił mi karty.Właśnie jeszcze siąpi z czego jestem bardzo zadowolona. :heja
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alicjo bardzo dziękuję ;:196 czekam na inspekcję twojego Johna. Też miałam wrażenie że te pędy są ok ale wiadomo....doświadczenie robi swoje.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu dzisiaj sprawdziłam moje Caboty ,też wypuszczają młode pędy i są takie same kolczaste.Tak ogólnie to Cabot na starszych pędach, tych grubych ma takie gęste kolce , a te wyżej -boczne na których daje kwiaty są z taki kolcami jak pokazałaś na zdjęciu.Zrobiłam zdjęcia ale nie mogę Ci pokazać bo mi się nie otwierają.W każdym razie to są szlachetne pędy i tylko się cieszyć bo są naprawdę dorodne ,moje są jeszcze małe. ;:215
Eureka2014
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 3 maja 2014, o 12:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soczewka pisze:Leonarda nie widziałam w żadnej polskiej szkółce. Kiedyś oglądałyśmy w jakimś internetowym zagranicznym sklepie ale cena była duża i nawet o nim nie myślałam poważnie. Teraz gdy już nie kupuję wielu róż mogę sobie pozwolić na jedna drożsżą. Muszę zapytać Monikę Vertigo gdzie zakupiła swoją.

Eva będzie rosła na rabacie koło tarasu, między brzozą a tą okrągłą duża thują.
Myślałam również o UETERSENS ROSENPRINZESSIN którą się zachwycałyśmy w szkólce Rosarium ale wyczytałam w wątku u Asi że niezbyt jest z niej zadowolona. Muszę się jeszcze jej podpytać czy nadal ma tę różę.

Witaj, ja również poszukuję Leonardo, a widzę , więc daj znać, jeżeli uda ci się ją znaleźć....
O..mieszkamy niedaleko siebie :-), ja też w okolicach Warszawy...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=78750" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eureka miło mi i serdecznie Cię witam ,jeszcze jedna miłośniczka róż,bardzo się cieszę.No i blisko bo z Mazowsza ;:215 .Białego Leonarda szuka Monika.Ale je też nim nie pogardzę jak będę miała okazję go kupić.Sezon jesiennych zakupów przed nami,będą oferty w szkółkach i będziemy o tym pisać. Różyczki masz piękne, już byłam w Twoim wątku. :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Alu cudnie kwitnie seledynowa NN ;:oj Moja już dawno na kompostowniku . ;:174 Obejrzałam ogród i jestem pod wrazeniem .Przecież niedawno sadziłaś róże na różanej rabacie, a wszystkie krzaczki bardzo sie rozrosły ;:108 .Widzę ,ze masz też Chantal Morieux i Marjorie Marshall.Jak podoba Ci się Chantal jesteś z niej zadowolona
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu,co stało się zielonej róży że wylądowała na kompoście ,u mnie dopiero się rozkręca w tym roku ma sporo kwiatków i będzie teraz drugi raz kwitła.Bardzo ją lubię bo jest inna ,właśnie w pąku limonkowa a potem żółta.Chantal mam w donicy i właśnie ją testuję.Stała trochę w cieniu ale jak postawiłam ją na słoneczku prawie na cały dzień, dopiero dobrze ruszyła.Słońce jej nie szkodzi ,natomiast trochę sklejają się płatki po deszczu ale trochę ,tak że dają radę się otworzyć.Podoba mi się bo pędy ma w miarę sztywne ,tylko teraz pada i nasiąknięte kwiaty trochę ciężkie, więc opadają.Zobaczymy co dalej.Obok z donicy stoi Agnes Schilinger , też wypuszcza nowe pędy ale jeszcze nie kwitnie.Widzę że obie bardzo żywotne.
Jadziu masz rację wszystkie róże coraz starsze i coraz ładniej wyglądają.W tym roku najbardziej do przodu poszły na malinowej rabacie i Renesansowe.Teraz szykują się do drugiego kwitnienia ,wydaje mi się że te kwitnienie będzie lepsze bo przynajmniej nie ma tego robactwa.
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Alu ,pięknie u Ciebie wszystko kwitnie , jeśli dobrze pamiętasz robiłaś na wiosnę rabatę z flora danica , miałaś ich parę co możesz powiedzieć o nich , czy masz może zdjęcie jak kwitną , bo ja mam jedną i bardzo mi się podoba , pomyślałam o dokupieniu jeszcze i posadziłabym koło muzykantów , co o tym sądzisz ;:3 ,
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresko mam Florę Danicę 12 szt,wcześniej wstawiałam zdjęcia. szkoda że teraz nie mogę.Przy muzykantach Flory bym nie sadziła,ale nigdy nie wiadomo jak to będzie w realu.Muzykanci to róża dosyć wysoka i rozłożysta ,natomiast Flora dorasta do 80-90 cm i jest różą zwartą i sztywną.Mają też zupełnie inny kształt kwiatów. Kolor ....bardziej by do niej pasował kremowy ,coś z żółtym ,lub bordo.
Hansestadt Rostock,Amber Queen ,Parky to z jasnych .No i coś z bardzo ciemnych :?:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:196

Jakby co, to na białego Leosia to też bym się pisała ;:306 No jeżeli mnie nie zrujnuje ;:333
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu jak nas nie zrujnuje to i Ty dasz radę.Porostu nie masz innych zakupów tylko ogrodowe.Nie ważne ciuchy ,kosmetyki .Najważniejsze róże. :uszy
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo, żebyś wiedziała że odkąd jest ogród to przestałam ciuchy kupować ;:306 Dobrze że miałam baaaardzo duże zapasy bo bym się teraz nie miała w co ubrać ;:224 Tylko schudnąć muszę...
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj w klubie. :;230 Posadź więcej róż , będzie więcej pracy ,szybciej schudniesz a ciuchy już masz.Wszystko bardzo dobrze się układa.Ja już wchodzę z te z przed 15 lat.A z pracą w ogrodzie ...ciągle gonię i nigdy nie mam zrobione do końca. ;:7
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Z ciuchami mam tak samo.
Zmieniło się tylko to, że już nie mam miejsca na nowe rośliny, więc nie kupuję jak wariatka
Jaka ja się zrobiłam rozsądna ;:306
Poczytałam Waszą dyskusję z Monią. Już wiem, które róże się pokładają.
Takich nie chcę. Raczej zalezy mi na różach wyprostowanych, wąskich
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”