Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Post »

Marysiu - nadrobiłam zaległości :D Nie jest łatwo być na bieżąco ale u Ciebie jak zwykle warto ;:108 .
Czy ja tam dobrze widzę kapustę ozdobną kilka stron wcześniej? Moja się dopiero zbiera niedawno rozsadzona, a i coś ją podżera :evil:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,wróciłam i pomału przyzwyczajam się do życia w domu i w ogrodzie,ale te upały i duchoty i mój ból głowy powodują ,że w ogrodzie nic nie robię oprócz leżenia w cieniu katalp,u Ciebie ogród widzę pięknie kwitnie,nie wydawał mi się taki duży a tyle wszystkiego w nim rośnie i takie piękne okazy różnych roślin pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Olu w sezonie tak jest, dopiero w zimie mamy trochę więcej czasu :lol: Kapustę posadziłam w ogrodzie i tam po jakimś czasie uschła...padła.
a to w polu na grządce wysadziłam przez przypadek, bo albo w normalnej były nasionka kapusty ozdobnej albo ja coś pomyliłam i mam kilka ogromnych okazów ;:215

Martuś adaptacja ciężko przebiega! to różnica ciśnienia ;:4 utulam i cieszę się, że już jesteś ;:196 . Dzięki za pochwały ;:180 no tak przy Twoim ogromnym ogrodzie wszystkie inne wydają się być mniejsze ;:306

I dzisiejszy świt!

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie Maria , jak zawsze, naoglądałam się Twoich różności, fajne zdjęcia, pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Iwona.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko oglądaj, oglądaj ...po to wklejam ;:168
Beti no to się wydało :?
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Świt ;:oj ja myślałam że zachód słońca ;:224
Ranny z ciebie ptaszek ;:180
Ale dla takich widoków ...warto ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Przy moim trybie życia nigdy nie zrobię fotek wschodu słońca. Pooglądam Twoje.Są bajeczne i przerażające,,,,,w tym sensie, że wszechświat jest niewyobrażalny, wielki, tajemniczy.Z tych wschodów i zachodów można niezłą już wystawę urządzić.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, jestem widzę daleko w tyle, choć, czasem wpadam i podziwiam Wasze ogrody, jakie piękne zdjęcia wschodów i zachodów, u nas susza straszna, już dawno deszczówki nie ma, ogórki żółkną, ale właśnie grzmi, może coś przyniesie ta burza, pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Będę miała swój pierwszy zbiór aronii w tym roku ale Marysiu kiedy zbierać? czytałam, że w połowie sierpnia a moje już czarne i elemelki przylatują na biesiadę, brzoskwinie tez szybciej w tym roku dojrzewają .
O tej porze świtu ja człapię kawke robić ale gdybym mieszkała przy ogrodzie to kto wie czy nie pasłabym oczu takimi widokami ;:167 Tylko Ty Maryś z konieczności do kurek tak wcześnie wychodzisz nie?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu wstaję otwieram właz kurnika i wracam do łóżka... a po drodze cykam parę fotek. Mój czas spania i wstawania jest taki jak sobie narzucę :lol:
Małgosiu bardzo proszę jak tylko będzie wschód ciekawy to zrobię zdjęcie, bo aparat fotograficzny przyrósł do mnie ;:306
Wiesz wystawa, na której byłyby tylko wschody i zachody chyba byłaby nudna :lol:
Jesteś Iwonko tak bardzo mi Ciebie brakuje, wpadaj proszę, jak zdrowie ;:167
Życzę Ci solidnego deszczu ;:168
Ewciu ja na aronię jeszcze poczekam, ale u mnie inny klimat. Na pewno jeszcze nie czas więc tymczasem zbieraj liście wiśni, bo one poprawiają smak aronii :lol: U mnie wyjątkowo wcześnie dojrzały borówki amerykańskie jak nigdy ;:185
Owszem idę tak wcześnie z konieczności, ale wstawałam już bez obowiązku... w końcu mogę z powrotem wskoczyć do łóżka ;:19

Chciałam się z Wami podzielić pewnym spostrzeżeniem. Nie wiem czy pamiętacie moje krwawniki z ubiegłego roku. Były pierwszy rok posadzone na wiosnę, zakwitły na piękne żywe kolory i wiele osób je podziwiało i sama je bardzo lubiłam. Kwitły cały sezon, a w tym roku byłam bardzo ciekawa czy wyjdą. Wyszły wszystkie (?) ale wyglądają zupełnie inaczej, mają wręcz brzydkie kolory np. ten rok temu był koloru biskupiego, a w tym ;:oj

Obrazek

wygląda jak brudny biały, nie ma terakoty jest żółty , nie ma ślicznej czerwieni, ciekawa jestem jak u Was?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Mój czerwony krwawnik kwitł całkiem ładnie na soczystą czerwień natomiast różowy tez był bardzo blady i chyba wywale go pod płot bo to żadna ozdoba a jak tam sie nie sprawdzi to za płot ;:224
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, ja też jestem ciekawa co z tym krwawnikiem, bo oglądając w różnych watkach te kwiatuszki, zaczęłam się do nich przekonywać. :?:

A wystawa z wschodami i zachodami wcale nie byłaby nudna. Zobacz sama, jak każde ujęcie nieba różni się od siebie, nie ma jednakowych. To jak linie papilarne. Jak życie człowieka. Taka alegoria,,,życie jak wschód - narodziny, zachód - schodzimy ze sceny....ale jak pięknie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu ja też chyba wyprowadzę go szczególnie w jednym, a może w dwóch miejscach. Ciekawa jestem jeszcze nad siewkami jak one zakwitną?
Małgosiu masz jakiś refleksyjny nastrój ...a może wręcz poetycki? już tutaj Cię wzięło ;:168
...Są bajeczne i przerażające,,,,,w tym sensie, że wszechświat jest niewyobrażalny, wielki, tajemniczy....
Masz rację z tymi liniami papilarnymi, jestem pewna, że nie ma dwa razy takiego samego nieba :lol:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to życzenia Marysiu od Ciebie spełniły się, popadało, troszkę na razie, ale pewnie będzie coś jeszcze :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko to w nagrodę, że nas odwiedziłaś ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”