Szałwia wysiewa sie sama teraz i wiosną urośnie. W 2015 bedą tylko sliczne dość spore pachnace liscie a w 2016 będzie kwitła tak jak moja na zdjęciach - szałwia muszkatołowa. Dla siebie nie zbieram nasion, same sie wysieja.
Tak Aniu tak kwitna rojniki mam różne niektóre jeszcze nie kwitna a ten na drugim zdjeciu to nie rojnik ale nie wiem jak się nazywa bo nie było nazwy ale ma ładne czerwone pomponiki prawda .
Dzisiaj podlewałm 2 godz rano kwiaty bo to niemożliwe jest nie pada a upał ze ho ho ,ogórki i warzywka podlewały sie od 5 rano prawie do 8 ale buraczków mi już nie siegnął podlewacz.
Pokropiło przez 20 min ,maż nie mógł młócić ale sie chociaż troche ochłodziło a jutro zobaczymy co bedzie.Od 3 w nocy do 14 nie mielismy prądu bo ukradli nam transformator jest powieszony w takim miejscu ze to już 3 raz ukradziono.
U mnie wczoraj sypneło gradem, były 3 burze, wiatr, pioruny - dzieci na wycieczce małym busikiem, straz ciagle na sygnale, ale się stresowałam. dzieci wróciły, pogoda taka sobie - od wczoraj leje deszcz - no z pół godziny temu przestało. martwię się co na działce z foliaka, ogórków i pomidorów zostało - jutro pójde.
Dzięki Justysiu ,fakt kwiatów przybyło ale mam jeszcze do sadzenia wiecej tylko myślę gdzie ,teraz jest tak sucho ze czekam na deszcz,mam kilka pomysłow na przesadzenie kwiatów ale poczekam na jesień bo nawet nie moge przekopać.
przetaczniki myślę ze się rozrosną
Masz bardzo ladne gruboszki ale czy ten ostatni będzie miał miejsce do wzrostu przy piwoniach? Chyba muszę zacząć doceniać krwawniki bo ten czerwony jest piękny <3
Zeberka gruboszki były wsadzone aby aby ale beda przesadzone bo wiem że tam będzie im żle, tam było wiecej cienia a sadzoneczki były takie malutkie.
Wreszcie zlało ale ukrop dalej jest ,cięzko wytrzymac na dworzu ale kwiatom sie podoba
Małgosiu moę sie z Tobą podzielić tym krwawnikiem ,on w tatym roku był niższy a w tym dosc wysoki
Anym tez jest sucho choć dziś nie było słoneczka tylko parno na dworzu
Kasiu wiem że u nas padało a u Was nie bo nawet w Łysomicach nie padało,najgorsze jest to podlewanie bo teraz żniwa i brak czasu a do tego jeszcze zaprawy