Ogród Rosiowej cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Rosiowej cz. 2

Post »

Kocię lubi się tam wylegiwac bo może źle zrozumiał nazwę i pomylił rogówkę z rogownicą :heja

Mam dylemat - dostałam oczko wodne - bardzo chętnie przyjęłam oczywiście. Tylko stale się zastanawiam czy za jakiś czas też podobnie jak Ty jednak nie będzie odpowiadało ogrodowi... Był pomysł aby je w takim razie nie wkopywać w ziemię...

Może to taka odmiana pomidorków, że są małe. Ważne, że apetycznie i zdrowo wyglądają.
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Dzięki Moni :)

Beatko, to nie tak, że teraz oczko nie pasuje do ogrodu. Pasuje i to jak najbardziej. Natomiast decyzja o likwidacji podjęta został z powodu absolutnego braku środków finansowych.

Pomidory urosły przez tydzień mojej nieobecności obłędnie. Teraz tylko czekać jak dojrzeją.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nadrabiam liliowcowe zaległości:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozumiem, Gosiu co do oczka wodnego.
Kasa często przytrzymuje, wiem, wiem. Dlatego postanowiłam, że mnie moje oczko wodne nie wyniesie nic kaski, a tylko troszkę pomysłu i pracy....
A to, że myślisz o jego likwidacji jest dla mnie bardzo ważną wskazówką przy jego zakładaniu i obsadzaniu roślinami.
Za to na prawdę serdeczny ;:180
Bo pewnie też wchodziłabym w jakieś niepotrzebne koszty i wielką pracę przy jego wkopywaniu.

Zaległości liliowcowe zaliczone. Posiadasz przepiękne te kwiaty! ;:303
I dzięki za ich cenne imiona.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Gosiu przyszłam z rewizytą i jestem zachwycona , wiem ile pracy musiałaś włożyć ,ale efekt jest cudny , kolekcja liliowców i host imponująca , jak chodzę po ogrodach forumek to trudno opanować chciejstwa , chciałoby się wszystko mieć , dopiero gdy przyjdzie czas plewienia ,obrywania przekwitlych kwiatów to człowiek puka się po głowie :;230 .Magnolia z siewu :D gratulacje , ja nie mam tyle cierpliwości , no i w moim wieku czas przyspieszył :;230 .
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko mam wrażenie, że jednak nie do końca mnie rozumiesz. Ja nie ponosiłam żadnych kosztów. Żadnych roślin, form czy folii. Takiego oczka w życiu bym nie zlikwidowała. Ja mam po prostu wykopany dół. Pusty. Zarośnięty. I to jego chcę zasypać.

Obrazek Obrazek Obrazek

Reniu witaj u mnie. Z tym pukaniem się w głowę masz absolutną rację :;230 . Też już doszłam do tego etapu. Chwasty zaczynają wygrywać ze mną w niektórych rejonach ogrodu. Ale przyznam się, że liliowców i host ciągle mi mało :roll: :roll: :roll:

I lilie. Jeszcze nie wszystkie kwitną, bo wiele było bardzo późno kupionych i sadzonych

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

puk , puk ... Witaj Gosiu ! :wit
Kolekcja liliowców zaparła mi dech w piersi , siedzę z rozdziawioną buzią ;:202 i podziwiam . Mam kilka w swoim ogrodzie ale gdzie mnie do Ciebie , naprawdę przepiękne , szczególnie Woo Doo Dancer , Magic Dancer i Night Embers ;:167 oj długo by jeszcze wymieniać . Liliom też się nie mogę napatrzeć .
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Moniko. :wit Drzwi zawsze stoją otworem dla wszystkich gości. Cieszę się bardzo, że Ci się podobają moje najukochańsze kwiaty. W tym sezonie moim number one jest American Revolution. Zdjęcia tego nie oddają, ale jest to najczarniejszy z moich liliowców i kwitnie nieprzerwanie od połowy czerwca. Zmobilizowałaś mnie właśnie do zrobienia porządku z ich nazwami, bo większość znaczników się zawieruszyła. A to ostatni dzwonek na takie przedsięwzięcie.

Zapraszam jak najczęściej :)
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Betinko droga dziękuję, a ja dziś u Ciebie byłam i zachwycałam się Twoim wątkiem.

Kaji nie ma już z nami od 3 lat :cry: . I cały czas za nią tęsknię.

A oczko małe wkopane jest:

Obrazek

Zrobione z połowy 1000 litrowego kontenera. Przykrywaliśmy je taką kratą, w której takie kontenery oryginalnie są umieszczone (piękny widok :roll: ), bo Kaja co pół godziny przychodziła do mnie z lilią wodną na głowie. W drugiej odciętej części sunia miała swoje kąpielisko, które stało za garażem.
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, piękne są te lilie, brak słów zachwytu!
Oczko wodne - no i teraz wszystko jasne. Myślałam, że likwidujesz no wiesz, takie wypasione... Ufffff!
Ale to lekkie nieporozumienie i tak mi ułatwiło podejście do tej sprawy i dodało wielkiego respekciku. Dzięki!
Moja kumpela na Florydzie ma w takich nieckach posadzone rośliny. Nazywa to suchym basenem kwiatowym.
Rośliny są tam obłożone małymi kamykami.
I pamiętajcie, kochane, Gosiu i Reniu - zawsze jesteśmy młode i takie będziemy...
Czas się starzeje i nasz pesel a nie my :tan

P.S. Ja przez zdjęcia czuję zapach tych lilii ;:167
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, cieszę się że się wszystko wyjaśniło.

Zapach lilii jest obłędny. Mam takie założenie, że przy tarasie zawsze ma coś pachnieć (chociaż nie do końca mi się to udaje). No i teraz jest akurat czas lilii.

Z tym peselem to dobre :;230 . Ja zawsze mówię, że mnie dzieci z wiekiem gonią.... :;230

W pomidorlandii coś drgnęło:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Gosiu :wit ten pomysł z przeciętym pojemnikiem rewelacja ;:215 , u mnie oczko wciąż w planach , marzy mi się takie idealnie okrągłe ale jest problem z taką formą jaką ja bym chciała ;:223 , w dodatku Misio ma opory , że problemy , że komary a ja myślę że po prostu ....no właśnie ;:306
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyznam, że nie zauważyłam zwiększonej ilości komarów. Większym problemem było stworzenie ekosystemu w takim małym pojemniku. Ale się udało. I bardzo lubię sobie przysiąść na ławeczce przy brzegu :)

I kilka wieczornych zdjęć.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Koty ogrodowe:

Obrazek Obrazek

I Książęta:

Obrazek Obrazek
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pięknie, pięknie, pięknie, Gosiu!
Dzieciaczki na pierwszym miejscu - to wiadomo!
Ale te ujęcia kociaków - miodzio! ;:167
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Przykro mi Gosiu ;:168 wprowadzam się do Ciebie ;:108 już ;:65 stoję pod drzwiami z walizką .Zamieszkam w ogrodzie tak tam pięknie , obiecuję nie będę przeszkadzała , z dziećmi się pobawię , koty pogłaszczę i może się do plewienia nadam ;:170
Chałaputkowo to i owo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”