Krysiu.christinkrysia pisze:Marek pisał o zbiorach ale widocznie siał wcześniej lub miał wyjątkowo ciepły maj bo u nas były 2 fale przymrozków i długi okres ochłodzenia.
 Wiesz.. Cyklanterę siałem dokładnie 17 kwietnia. Najpierw stała w foliaku, a do gruntu poszła jakoś 18/19 maja. Nie było u mnie jako takich ochłodzeń, więc ona bardzo ładnie rosła. U mnie w tym roku wszystkie rośliny pięknie rosną, o dyniach nie wspomnę
 Wiesz.. Cyklanterę siałem dokładnie 17 kwietnia. Najpierw stała w foliaku, a do gruntu poszła jakoś 18/19 maja. Nie było u mnie jako takich ochłodzeń, więc ona bardzo ładnie rosła. U mnie w tym roku wszystkie rośliny pięknie rosną, o dyniach nie wspomnę   (Hokkaido wiąże owoce jak szalona
  (Hokkaido wiąże owoce jak szalona   )
 ) Wspominałaś o leczo z cukinii
 Ja już z mamą robiłem dwa razy, ale z patisona (wg nas jest on smaczniejszy niż cukinia)
 Ja już z mamą robiłem dwa razy, ale z patisona (wg nas jest on smaczniejszy niż cukinia)  Patisona i cyklantery po tyle samo + cebulka, pomidorki i kiełbaska (no i inne oczywiste rzeczy
 Patisona i cyklantery po tyle samo + cebulka, pomidorki i kiełbaska (no i inne oczywiste rzeczy   ) Pychota ! Musimy jeszcze zrobić tę surówkę z kapusty kiszonej
 ) Pychota ! Musimy jeszcze zrobić tę surówkę z kapusty kiszonej   
 Zbiór owoców to masakra. Mimo iż byłem w okularach to musiałem przejrzeć siatkę z dwóch stron razy 2kalisto1986 pisze:Te owoce bardzo trudno na początku zauważyć, więc zróbcie porządny przegląd ;)

W tym gąszczu trudno coś zauważyć
 W tym gąszczu trudno coś zauważyć   
 Jak już wspominałem z Krysią, zrób leczo. PychotkaMonika79 pisze:Można poprosic o jakies przepisy z wykorzystaniem tego ogórka?

Ostatnio robiłem również tak jak ogórki w occie, i tak jak po meksykańsku, a i mama robiła jakąś sałatkę z ogórkami.
 Ostatnio robiłem również tak jak ogórki w occie, i tak jak po meksykańsku, a i mama robiła jakąś sałatkę z ogórkami.   Możliwości jest dużo, musisz też sama eksperymentować.
 Możliwości jest dużo, musisz też sama eksperymentować.   
 PS. Nie polecam kisić. Wg mojej rodzinki to jest..

-- 27 lip 2014, o 11:26 --
Krysia suszy liście do celów leczniczych.whitedame pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumiałam : po co suszysz liście?
 Poczytaj na pierwszej stronie
  Poczytaj na pierwszej stronie  

Beata
    Beata

i nie tylko.
  i nie tylko. 

.
 . 

Miałam okazję jeść na surową od jednego forumka i jest taki smak jak piszecie
 Miałam okazję jeść na surową od jednego forumka i jest taki smak jak piszecie   Może dlatego, że pszczół brak - te wolą dynie, ogórki i słoneczniki.
 Może dlatego, że pszczół brak - te wolą dynie, ogórki i słoneczniki.