Jestem oszołomiona ilością Twoich hortensji. Wszystkie takie zadbane i tak pięknie kwitną.
  Jestem oszołomiona ilością Twoich hortensji. Wszystkie takie zadbane i tak pięknie kwitną.  Oczywiście nie ominęłam lilii, bo to też moje ulubione, więc nie sposób ich nie zauważyć. Widzę, że kwitnie Ci zawilec. Ja swojemu w ubiegłym roku uszkodziłam przy pieleniu stożek wzrostu. Na szczęście odbił pięknie, ale na kwiaty przyjdzie mi poczekać do przyszłego roku.
  Oczywiście nie ominęłam lilii, bo to też moje ulubione, więc nie sposób ich nie zauważyć. Widzę, że kwitnie Ci zawilec. Ja swojemu w ubiegłym roku uszkodziłam przy pieleniu stożek wzrostu. Na szczęście odbił pięknie, ale na kwiaty przyjdzie mi poczekać do przyszłego roku.
 W tym roku w mojej okolicy wszystkim hortensje kwitną
  W tym roku w mojej okolicy wszystkim hortensje kwitną  Te talerzowe -ja je tak nazywam w tym roku są przepiękne
  Te talerzowe -ja je tak nazywam w tym roku są przepiękne  Zdjęcia nie oddają ich uroku.Wyglądają jak koronkowe czapeczki.  Zawilce zaczynają kwitnąć.Uwielbiam,jak falują na wietrze
   Zdjęcia nie oddają ich uroku.Wyglądają jak koronkowe czapeczki.  Zawilce zaczynają kwitnąć.Uwielbiam,jak falują na wietrze  Dorotko jakiego masz zawilca? Ja w tym roku  kupiłam   Konigin Charlotte - maleńka sadzonka ale widzę,że ma pąki. Kupiłam też  na forum Pamina maleńką sadzoneczkę - miałam ją ale mi zginęła
  Dorotko jakiego masz zawilca? Ja w tym roku  kupiłam   Konigin Charlotte - maleńka sadzonka ale widzę,że ma pąki. Kupiłam też  na forum Pamina maleńką sadzoneczkę - miałam ją ale mi zginęła  A ze starych Prinz Henrich ma dużo pąków
  A ze starych Prinz Henrich ma dużo pąków  
  Te dla Ciebie mają przywiązane tasiemki
  Te dla Ciebie mają przywiązane tasiemki  Sporo nie zakwitło z tych  nowych i z tych 2 lata temu dzielonych. Dorotko jak nic ważnego mi nie wypadnie we wtorek będzie wysyłka
  Sporo nie zakwitło z tych  nowych i z tych 2 lata temu dzielonych. Dorotko jak nic ważnego mi nie wypadnie we wtorek będzie wysyłka  
  chętnie się z Tobą podzielę
  chętnie się z Tobą podzielę  

Dorotko to tylko rośliny
   Dorotko to tylko rośliny  

Zawilce japońskie to jedne z moich ulubionych roślin.Kiedy zaczynają kwitnąć nieśmiało zawsze myślę już o jesieni .Ale przecież do jesieni daleko
  Zawilce japońskie to jedne z moich ulubionych roślin.Kiedy zaczynają kwitnąć nieśmiało zawsze myślę już o jesieni .Ale przecież do jesieni daleko  Z taką nadzieją cieszmy się kwitnącą roślinnością
  Z taką nadzieją cieszmy się kwitnącą roślinnością  

Przez wiele lat uzbierało się ich trochę
  Przez wiele lat uzbierało się ich trochę  Rzeczywiście są bardzo dostojne i co tu dużo mówić - piękne
  Rzeczywiście są bardzo dostojne i co tu dużo mówić - piękne  W tym roku udało mi się po raz pierwszy  wiosną ukorzenić z zakupionych patyczków  2 odmiany których nie mam.
  W tym roku udało mi się po raz pierwszy  wiosną ukorzenić z zakupionych patyczków  2 odmiany których nie mam. 

W ubieglym roku było więcej.Może nawozu za mało dałam- chyba tylko raz.Podcinać powinno się wiosną
  W ubieglym roku było więcej.Może nawozu za mało dałam- chyba tylko raz.Podcinać powinno się wiosną  Ale ja tak z przyzwyczajenia robię to jesienią
  Ale ja tak z przyzwyczajenia robię to jesienią  

rzadko bywam na forum /brak czasu/ale dzisiaj przejrzałam Twój wątek od deski do deski/razem z mamą/i jesteśmy zaskoczone
 rzadko bywam na forum /brak czasu/ale dzisiaj przejrzałam Twój wątek od deski do deski/razem z mamą/i jesteśmy zaskoczone  .,tyle  piwonii drzewiastych,kolekcja hortensji,ile ty masz roślin,prawie wszystkie byliny,-no pięknie- będę  tu zaglądać,
 .,tyle  piwonii drzewiastych,kolekcja hortensji,ile ty masz roślin,prawie wszystkie byliny,-no pięknie- będę  tu zaglądać,  .
.
 zaglądaj razem z Mamą do woli
   zaglądaj razem z Mamą do woli   - to dla mnie zaszczyt gościć takich pasjonatów roślin i ogrodów
 - to dla mnie zaszczyt gościć takich pasjonatów roślin i ogrodów