Ogródkowy bloog

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródkowy bloog

Post »

Aniu :wit
Ja też miałam pomyłki powojnikowe i to wcale nie z biedronki tylko z centrum ogrodniczego :roll:
Lilie cudnie teraz i kwitną pachną ,prawda ?? ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu piękne lilie. Bardzo mi się podobają. Jak zawsze z resztą. Ja już tyle się naczytałam o tych pomyłkach cebulkowych że aż boję się cokolwiek zamawiać.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Moniczko!

Masz rację. Niech to lato trwa i trwa....Przecież mamy jeszcze lipiec. Co z tego,że lilie przekwitają? Liliowce jeszcze kwitną.
Mimo to, szkoda,że lato jest takie krótkie. Zima dłuży się niemiłosiernie. To nie jest sprawiedliwe.
U nas deszczowo i pochmurnie więc nastrój ponury :(

Aniu!

W centrach ogrodniczych takie pomyłki nie powinny się zdarzyć. W hipermarketach musimy się liczyć z tym,że kupujący nieraz przestawiają rośliny , wyjmują znaczniki i o pomyłkę nietrudno. Kupiłam tego powojniczka, bo żal mi się go zrobiło. Została taka jedna doniczka z rachitycznym listkiem. Pisało na nim ,że biały co mnie bardzo ucieszyło i natychmiast znalazł się w koszyczku zwłaszcza,że cena była przystępna.. Natomiast wkurzyłabym się gdybym zamawiając konkretną odmianę dostała co innego.

Lilie jeszcze pachną ale już powoli tracą kolorki i płatki. Orienpety przekwitają ;:145 . Stanowczo za szybko.

Madziu!

W Lilypolu możesz spokojnie zamawiać cebulki. Pomyłki zdarzają się wszędzie ale tam bardzo dbają o zgodność zamówień. Zrób przedpłatę i nie bierz za pobraniem bo możesz się nie doczekać przesyłki. Jedynym minusem Lilypolu jest kompletny brak kontaktu ale towar pierwszej jakości.
Obiecywałam sobie,że już więcej nie kupię żadnych cebulek na naszym kiermaszu ale jak zobaczyłam pełne skrzynki wystarczyła sekunda i już zapomniałam o swoim postanowieniu. To już trzeci raz tak się nabrałam. Za pierwszym razem kupowałam cebulki lilii i pieczołowicie pakowałam je kolorami do woreczków z karteczkami. Z tych różnych kolorów wyszły same pomarańczowe, dlatego tak dużo ich mam. Za drugim razem kupowałam liliowce w doniczkach. Były przy nich zdjęcia. Miały być różowe, czerwone i fioletowe. Posadziłam w jednym miejscu. Wyszły rdzawe. Teraz poznałabym sadzonki rdzawego po jaśniejszych grubych liściach. Ta lilia , która miała być biała to trzeci i ostatni zakup na tym kiermaszu.Co innego pomyłka a co innego wciskanie klientowi towaru na zasadzie "przyjdzie głupi i kupi".
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz rację Aniu, nawet na Gardenii poznańskiej ta sama zasada. Nic się nie zgadza.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Mnie się w głowie nie mieści takie celowe oszukiwanie klienta. ;:124 Ech człowiek naiwny...
A kiedy zaczyna się sezon w Lillypolu?

Aniu piękny las lilii. A Big Brother kojarzy mi się z budyniem! Mniam! :wink:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Anna55 pisze:

Zadanie domowe dla Marka: Co to za lilia?
Zupełnie inny kolor niż Pink Palace. Ciemny róż wpadający we fiolet

Obrazek
Może to Robina... opisem pasuje...
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No to pięknie. Człowiek chce mieć piękne lilie a potem wychodzi jak zwykle. Czyli albo nic nie wychodzi, albo zupełnie coś innego i niezgodnego. U mnie wuj ma tendencje do pytań "a ile za to a ile za tamto dałaś". No i zawsze mówi : drogo. U nas na rynku ( i tu pada cena 100% tańsza). Ostatnio mi powiedział, że za świerka srebrnego (kupowanego na początku działkowania) przepłaciłam. Bo na rynku kupiłabym za 3 zł. No nie sądzę że takiej wielkości ale mniejsza o większość. Może i wszystko na rynku faktycznie tańsze. Ale jak potem wyrasta coś zupełnie innego niż chciało się kupić? No właśnie Aniu, wiesz kiedy Lilypol rusza?
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Dostałam kilka dni temu katalog z Lilypolu ,przysyłają mi co roku nie będę wypowiadać się co do lilii ale hiacynty -ciekawsze odmiany-pełne mają strasznie drogie ,u mnie te odmiany kwitły wiosną ale kupowałam gdzieś indziej i dużo taniej
Awatar użytkownika
Marcoo16
1000p
1000p
Od: 24 mar 2013, o 15:55

Post »

Gabriela pisze:Może to Robina... opisem pasuje...
Już wspominałem Ani, że to może być ta lilia...
Marcoo16 pisze:Sprawdź proszę, czy to przypadkiem nie lilia OT Robina. Wg mnie sie zgadza ;:108 ;:215
.. lecz nie dostałem odpowiedzi ;:224
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Aneczko!

Lilypol obiecuje ofertę jesienną do końca lipca. Inne sklepy internetowe już mają.

Madziu

Nie mam pojęcia skąd sie biorą ceny w niektórych sklepach ogrodniczych. Dwa lata temu w Obi widziałam rozchodnika za 26.00 zł. Jedna sadzonka w doniczce. Wtedy na imieniny zamiast kwiatów zażyczyłam sobie Stellę, która kosztowała 25,00. Trzy malutkie kłącza ale za to kwitła jednym kwiatem i podbiła moje serce od razu. Dostałam wtedy 2 doniczki. Jak to była radość :) Musiałm ją mieć bez względu na cenę.

Gabrielko!

Dzięki!

Marku!

Przepraszam za brak odpowiedzi. Miałam to sprawdzić ale skoro tyle osób podało jej imię to nawet włożyłam znacznik z opisem Robina. Taką samą lilię ma Agness i tak samo została zidentyfikowana.
Awatar użytkownika
Marcoo16
1000p
1000p
Od: 24 mar 2013, o 15:55

Post »

Okej. :wink: Ważne, że no name nie jest już bez imienia ;:138 ;:224 ;:306
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Kochana wszystkiego najlepszego z okazji imienin,dużo zdrówka i wszystkiego co sobie wymarzysz ;:196 Pozdrawiam ;:7
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Dziś dla miłej imienniczki moje jedyne pachnidełko otworzyło pierwszy kwiat. Wszystkiego co najlepsze ;:196
Obrazek
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu wszystkiego najlepszego, przede wszystkim zdrówka i dużo miłości i radości. Niech Ci opaczność odwdzięcza się na każdym kroku za Twoje dobre serducho. ;:196

Dla Ciebie mój skromy liliowiec:

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p

Post »

Anie, Aneczki, Anulki !

Dziękuję serdecznie za życzenia! ;:196 Dla Was również spóźnione ale z głębi serca serdeczne życzenia wszystkiego na... naj...naj...i dużo ;:3 w serduchach przez cały rok.
Nie ma to jak prezent w postaci ulubionych kwiatów!

Muszę się Wam pochwalić się swoimi prezentami.

Tego liliowca dostałam o mojego M. Marzył mi się taki kalejdoskop od dawna. Kupiłam jesienią Destined To See ale nie kwitła w tym roku. Treasure Map jest dzieckiem Destined To See.
Prawda, że oba są cudne?

Treasure Map.

Zdjęcie niestety nie moje ale tak będzie wyglądał jak zakwitnie. W tej chwili ma ma 2 pączki i zakwitnie :tan za kilka dni.
A może jutro?
Na razie zostawiłam go w donicy i posadzę jak przekwitnie.

Obrazek

Drugi prezent jest od Tadeo. Ciekawe skąd wiedział,że mam go na liście chciejstw.
Zdjęcie niestety nie moje ale znalazłam je w wątku o liliowcach terminatorach. Zdjęcie jest autorstwa Emila i myślę,że nie mam miał nic przeciwko temu ,że pożyczyłam je do pokazania. Trochę "liznęłam" ustawę o prawach autorskich i za takie naruszenie praw kara jest mniejsza niż za użycie zdjęć do celów komercyjnych.

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”