Jolu ja też polubiłam pełne odmiany. Jeszcze mi się dzwonkowate podobają.
Aguś dziękuję serdecznie
Madziu no widzisz, jak się miały zmarnować to teraz sobie pięknie rosną. Dobra decyzja
Mateusz no czasami taki darmowy zastrzyk ( nikomu nie szkodzący) jest superowy.
Anitko spodziewałam się tutaj zrugania za mój pomysł a tu widzę wszyscy jawnie do podkradania się przyznają

. Floksy wyrwałam. Miały kilka korzonków choć malutkich. Zobaczymy czy się przyjmą. Siedzą już sobie w ziemi u mnie
Dostałam wielką paczkę z roślinkami od Ani sweety. Wczoraj postanowiłam zacząć robić rabatkę pod siatką. Już o niej wcześniej pisałam. Będzie bez agro, bo rośliny tam się muszą jakoś rozrastać, rozsiewać

Póki co, jest jej zrobiony tylko kawałek bo ani nie mam pomysłu do dalej, ani roślin. Myślę że wiosną będę nad tym myśleć. Zasadzone są tam już iryski. Cała masa od Ani, część korzonkiem pod ziemią niewidoczna. Złocienie dwa rodzaje, wiesiołek, fiołki i konwalie. Są też orliki i jeden liliowiec nn od Ani Anna 55, firletki od Stasi Stasia Ogród i lilie. Wymyśliłam sobie, że irysy zostawię tak jak są, a za niższymi roślinkami posadzę wyższe. Muszę przyznać że miałam dwóch solidnych pomocników. Jeden to mój kochany Emek który pomógł w przekopywaniu i usunął dwa wielkie krzaczory aronii a drugi pomocnik to moja malutka chrześnica która biegała ze szpadelkiem i ciągle chciała pomagać. Także ładnie mi przekopywała ziemię

Wreszcie trafiły mi się pachnące lilie

Jest też pierwszy mieczyk

Antike mnie zachwyciła siłą wzrostu. To świeżynka. Taka malusia przyjechała a rośnie tak szybciutko. Oby nie zapeszyć tfu tfu tfu

Mushimara

Pomponella- nie wiem jak to maleństwo radzi sobie z tymi kwiatkami.

Nie wiem, co z tą Charming Piano. Najpierw wypuściła jakiegoś dziwnego kwiata, pamiętacie? Teraz ma jeden płatek czerwony. Na dwóch pąkach. Czy to się zdarza? Czy reklamować ją?

Listki Chopina. W koralach .

Drugi mieczyk już za chwilunie

Aniu Anna55 martwiłaś się o sadzonki orlików. Zobacz jaką mają niezłą formę.

Floksik

Powoli pojawiają się kolory inne niż zielony