Chemię całkowicie sobie odpuszczam.

Nie do końca prawda. Jeśli posiejesz gęsto urośnie dymka, jeśli będzie rzadko urośnie normalna, duża cebula.Zdzislaw49 pisze:W pierwszym roku z wysianej cebuli otrzymuje się małą cebulę tzw. dymkę. W drugim roku z tej małej cebuli po posadzeniu wyrasta duża cebula

Cebule są wielkości ping-ponga...
 Cebule są wielkości ping-ponga...

Znam te całą zasadę oraz fakt w którym te procenty się zmieniają, bo też dużo czytam
 Znam te całą zasadę oraz fakt w którym te procenty się zmieniają, bo też dużo czytam  Chodziło mi o to, że w uprawie amatorskiej, nie musimy sztywno trzymać się tej zasady i możemy sobie iść w każdej chwili i wyrwać kilka cebul wrazie potrzeby, tak samo można opóźnić zbiór. U mnie już jest 80% załamanych ale z braku czasu nie zamierzam wykopywać wszystkiego tylko brać systematycznie
 Chodziło mi o to, że w uprawie amatorskiej, nie musimy sztywno trzymać się tej zasady i możemy sobie iść w każdej chwili i wyrwać kilka cebul wrazie potrzeby, tak samo można opóźnić zbiór. U mnie już jest 80% załamanych ale z braku czasu nie zamierzam wykopywać wszystkiego tylko brać systematycznie  
  A pogoda przechodziła ze skrajności w skrajność. Najpierw ulewy a później susza.
 A pogoda przechodziła ze skrajności w skrajność. Najpierw ulewy a później susza.