Moje ogródki - Gucia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O rany, nie sadziłam, że to będzie takie przedsięwzięcie... "Na żywo" to wygląda tak "niewinne", a tu ogromniaste rośliny z wielgachnymi bryłami korzeniowymi i ziemią... Ogromnie ciężka praca przed Wami. Jak byśmy mogli w czymś pomóc, to tylko powiedz słówko :)
na pewno wszystko się uda, powolutku, i będzie jeszcze piękniej... i bezpieczniej dla garażu :)
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Ewuś/ Ave, Ty to jednak Anioł, nie człowiek. :P

http://pl.youtube.com/watch?v=ToW2wayYp-c
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Haniu, nie Anioł tylko Wyrachowna Jędza :), bo jak nas Gucia zawoła, to znowu będziemy mogli "napaść ślipia" tymi Jej wspaniałościami ogrodowymi :)
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bożenka zapracowana ostatnio :( ale wyzwanie macie z tymi roślinami :shock: szkoda ,że ja bliżej nie mieszkam bo we dwie byśmy pewnie cały ten ogród z garażu przeniosły :roll: a jak jeszcze by Ave nam pomogła to juz pestka normalnie :wink: żatruję :wink: ale tak na poważnie to współczuję takiego dżwigania tych pojemników z takimi drzewami ,my przesadzaliśmy duże drzewa to wiem jaki to ciężar :shock:
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Od mojej ostatniej wizyty dużo się tutaj zmieniało, oczywiście na lepsze. Tak wiele roślin pięknie się rozrosło a na zdjęcia aż miło spojrzeć. Ślicznie wyglądają wrzosy i rozrośnięte funkie (hosty). ;)
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Niezle miniaturki rosly na dachu-nie masz w rodzinie Pudziana do pomocy.

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Guciu, bardzo ciężka praca, ale z przyjemnością oglądam korzenie tych roślinych - gdzie bym je zobaczyła ? Podziwiam Was bardzo.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Guciu jak postępują prace przy przenoszeniu roslin z dachu garażu? Podziwiam Cię i Twojego męża, bo to wielkie przedsięwzięcie ściągnąć z dachu takie wielkie drzewka i skrzynie pełne ziemi. Wyobrażam sobie jaka piękna jest jesień w Twoim parku-ogrodzie.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Guciaczku żyjesz po tych przesadzaniach ?
Pewno prostujesz kręgosłup po takim wysiłku. Mam nadzieję, że wszystko dobrze i przeprowadzka się udała w 100%.
Bożenko przy okazji o foteczki proszę. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Cudowny masz ogród
Gratuluje
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Dziękuję Kochani za wizytę, cenne rady, chęć niesienia pomocy i podtrzymanie mnie na duchu ;:79

Na garażu bałagan mam straszny, ale cztery skrzynie z iglakami, na szczęście są już na dole :D Pudziana niestety nie znaleźliśmy i gdyby nie Syn, to byłoby z naszymi kręgosłupami naprawdę kiepsko :cry:
Iglaków z czwartej skrzyni i juki / trzecie zdjęcie/ pod dom nie udało się wcisnąć, więc w sobotę wsadziliśmy je do P_O. Korzenie juki porozrywały mniejszą skrzynię , więc szkoda było bidulki, a mnie bardzo ta przeprowadzka ucieszyła, bo nowy kawałek "mojego ogrodu" już nie jest taki pusty i nieciekawy.

Teraz musimy poustawiać skrzynie od nowa, dokupić ziemi i posadzić iglaki. Tym razem M zamierza wsadzać tylko iglaki karłowate, które zbierał już od jakiegoś czasu. Chciałabym namówić go na ognika, czy mi się uda..... :?: ...może być trudno :cry:

Żeby nie było nerw i kwasów, M "zrobi" górę, czyli obsadzi te wyższe skrzynie, a ja poprawię nasadzenia na dole, czyli uzupełnię niskie skrzynie z rojnikami i rozchodnikami. Jak to nam wyjdzie.....zobaczymy :?: Póki co, wygląda to tak.....

Obrazek
Obrazek Obrazek

A w "moim ogrodzie" już jesień, liści pod dębem i brzozami tyle, że szok :!: Zdjęć z lewej strony nawet nie robię, bo byłyby na nich same liście............jedynie ta prawa część P_O wygląda jeszcze jako tako

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

No ,no widać postępy w pracy --ale mi się zawsze u Was podobało :P
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Guciu czy z drugiej strony P_O idzie droga ?
Wygląda jakby twoje P_O było ogrodzone z jednej strony chodnikiem a z drugiej drogą. Czy to tylko pas piasku, albo coś innego ?
No to teraz nowe pole do popisu. Jak M posadzi iglaki, to możesz ognika posadzić przed nimi z brzegu od domu. Ptaki będą tuż pod oknami wyjadać owoce - piękny to byłby widok. :wink: :lol:
Dopiero teraz zobaczyłam gdzie rosną i jak moje - twoje rozchodniki. :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Grażynko, masz rację, P_O jest jakby między dwoma ulicami :cry: Ta z tyłu, to uliczka miejska, jeszcze mało uczęszczana, ale kto wie co będzie za kilka lat :cry: Z przodu, przy chodniku, to nasza uliczka osiedlowa. Ta na szczęście służy tylko mieszkańcom, jako dojazd do naszych segmentów. Przez to ograniczenie uliczkami, P_O jest wąski ....może ma 9m...a długi, teraz ma 40 metrów. Do dyspozycji mam jeszcze 25 metrów z prawej strony :lol: Ale, czy mi sił wystarczy na te dodatkowe metry :?: Zapowiedziałam już M, że ognika mu nie odpuszczę, ale muszę poczekać do wiosny, bo tu obok schodów bałagan wcale nie mniejszy.
Wcisnęliśmy tylko iglaki z trzech skrzyń i brewerę znad oczka, ogrodzenie i tynki nie skończone...na dokładkę sąsiad rozpoczął docieplanie budynku...jednym słowem, roboty mnóstwo a zima tuż- tuż!!!!

Bogusiu, dzięki, dzisiaj ustawiłam już puste skrzynie, ale ziemi nie mam, więc robota stanęła w miejscu :cry: :cry:

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Teraz na dole masz ładnie ,a garaż zrobicie powoli :wink: Agata wydrap ode mnie za uszkiem :lol: jaki on fotogeniczny :lol: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”