Aniu! dalijki spisują się, ponieważ sporo je codziennie podlewam . Obok hortensji, kann i róż -to moje faworytki /choć o każdy kwiatek należycie dbam/. Świerzbieniec / Knautia Macedonica/ to całkiem wdzięczny kwiat . Lubię je , ponieważ kwitną od wiosny do jesieni. Jeśli chcesz zbiorę nasionka.
Krystianie! 
Na 3 zdjęciu to szarłat trójbarwny / Amaranthus tricolor /.Pięknie prezentuje się - szkoda, ze jest jednoroczny. Kosmos pełny jest uroczy, ale niewiele wzeszło mi nasionek- mimo wszystko postaram się zebrać nasionka ./ jeśli nie przegapię

Nostalgia podbiła też moje serce
Marzenko! bardzo proszę rozgość się . Kochanie , te bordowe główki, podobne do czosnku ozdobnego/ w pewnym stadium/ to Świerzbieniec / Knautia Macdonica/ pomyliłaś z Wdówką / driakiew/. Świerzbieniec to bylina tworząca mały krzaczek . Lubię ją / tę bylinkę

Nasionka zbiorę , byc może wysieją się i będzie sadzoneczka - jesienią podeślę .
Kochani!
Radość moja wielka, a to za przyczyną sporych dwóch bakłażanów ,które odkryłam dzisiaj w gąszczu ulistnionych sadzonek.
Jakże się cieszę ,od nasionka wyhodowałam takie roślinki
zatem , kto ma ochotę niechaj spojrzy, podziwia i dzieli moją radość
P. S.Dla tych , którzy nie są zwolennikami bakłażanów i pomidorów , trochę kwiecia zostawiam.