Moje Arboretum
- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje Arboretum
Jest co pooglądać u Ciebie. Wszystko pięknie kwitnie, aż się chce posiedzieć wsród tych pięknosci 

- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
bunia 79 Dzięki bardzo . pozdrawiam karolina
Bogsaf -
Bardzo Ci dziękuję . Piszę w kilku miejscach to może któreś trafi do Ciebie, ciągle nie wiem jak poprawnie odpowiadać
pozdrawiam karolina
Bogsaf -
Bardzo Ci dziękuję . Piszę w kilku miejscach to może któreś trafi do Ciebie, ciągle nie wiem jak poprawnie odpowiadać

- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karola - tak sobie do Ciebie wpadłam, i już dłuższą chwilę medytuję nad bajecznymi zdjęciami
Chwal się wszystkim co masz po kolei, bo chyba będzie co u Ciebie oglądać z duuużą przyjemnością

Chwal się wszystkim co masz po kolei, bo chyba będzie co u Ciebie oglądać z duuużą przyjemnością

Pozdrawiam i zapraszam
- karolacha
Witam Cię Ewa
faktycznie jest co u mnie oglądać
od ok 10 lat bawię się w ogród kwiatowy( i nie tylko) dochowałam się kilku ładnych , rzadkich okazów
nie mam już miejsca, ale ciągle coś dokupuje i upycham
ten ogród nadaje sens mojemu życiu
i jak ktoś mądry powiedział : radość którą nie masz się z kim dzielić , nie jest radością
dlatego właśnie od niedawna jestem na tym forum . Ale mam problem, może Ty mi pomożesz ? słabo poruszam się po internecie. Nie wiem jak mam odpisać komuś kto (tak jak Ty) do mnie napisał. Jak klikam <cytuj> ( jak teraz) to podobno niekoniecznie się powtarza. Kiedy klikam na p.w ( prywatna wiadomośc) to też źle. . To na co kliknąć żeby odpowiedzieć i żeby było ok. Jeśli masz czas to napisz, tylko tak < krowie na rowie >
pozdrawiam Karolina

- karolacha
bunia 79 Witam , dzięki za miłe słowa, dopiero teraz Ewa 321, nauczyła mnie jak prawidłowo odpisywać . Pozdrawiam serdecznie i zapraszam . karolina ( karola )
Tulap Witam . Dzięki, Twój ogródek też jest super, zwłaszcza, że uprawia go młoda osoba, to naprawdę rewelacja
masz tam masę roślinek , są śliczne, różnorodne, ciekawe--gratulacje
pozdrawiam karola
Bogsaf . Witam i dzięki . Twój kaktusowy ogródek to też perełka . pozdrawiam . karola
Tulap Witam . Dzięki, Twój ogródek też jest super, zwłaszcza, że uprawia go młoda osoba, to naprawdę rewelacja

Bogsaf . Witam i dzięki . Twój kaktusowy ogródek to też perełka . pozdrawiam . karola
- ewa321
Karola takie pytanie mnie męczy - czy Ty kontynuujesz jakieś "rodowe, ogrodowe dzieło",
czy po prostu wpadłaś tam 10 lat temu i zrobiłaś swoje, zresztą przepiękne "porządki" na nabytych włościach

czy po prostu wpadłaś tam 10 lat temu i zrobiłaś swoje, zresztą przepiękne "porządki" na nabytych włościach

Pozdrawiam i zapraszam
- karolacha
Ewa 321 Witam i od razu się uśmiecham
To jest przedwojenny dom na wsi . Mieszkam tu od urodzenia, z przerwami, ale dopiero jak mama przepisała na mnie, mogłam włożyć w to serce i pieniądze
To jest duża działka, ma ogród warzywny, mały sad i przydomowy teren na trawnik , kwiaty i krzewy. Rosną przedwojenne , stare drzewa. Częściowo usychają ( ze starości, bo dbamy o nie) więc postanowiłam nie wycinać tylko <przykryć > roślinami
Przez 2 lata regularnie prenumerowałam pisma ogrodnicze , bo podobały mi się kwitnące rośliny, ale znałam może 5
nic o tym nie wiedziałam i wcale nie planowałam takiego zainteresowania kwiatami:) najwięcej się zaraziłam oglądając piękne ogrody, kwiaty, unikalne gatunki w gazetach--wciągnęło mnie to i zaczęłam sadzić coraz to inne i ciekawsze gatunki, bo na początku szczytem był piękny bez i tawuły oraz krzewuszki
Teraz mam większość unikalnych drzew i krzewów kwitnących, część jest jeszcze mała i jest opcja ,ze długo nie zobaczę kwiatów ( np. Dawidia chińska rośnie do kwitnienia ok 20 lat, tulipanowiec 10-15, to już za 2,3 lata powinien mi zakwitnąć, perełkowca też mam malutkiego, a lilak amurski dopiero w doniczce, mały też styrakowiec itd. ) mogłabym pisać i pisać, opowiadać i opowiadać do zanudzenia. Ale przez te 10 lat doprowadziłam do kwitnienia piękne derenie, judaszowca, katalpy...i wiele, wiele bardziej popularnych okazów. Wydaje mi się ,że mam wszystkie, ale niestety NIE
i chociaż nie mam już miejsca , jak widzę coś czego nie mam --muszę kupić
to jak nałóg, ale jaki fajny
mam nadzieję ,że Cię nie zanudziłam
pozdrawiam serdecznie Karola

- ewa321
Karola - zapewniam Cię, że mnie nie zanudziłaś
A Twoje magiczne drzewa to chciałabym kiedyś zobaczyć na żywo 

Pozdrawiam i zapraszam
- karolacha
Mewa Bardzo Co dziękuję
To moja pasja , ale tylko ja i mój kręgarz wie ile to zdrowia kosztuje
Ale co by to było za hobby bez wyrzeczeń i trudów
pozdrawiam karola
Zaraz będę umieszczać kolejne hortensje, bukietowe kwitną później, oraz hibiskusy, mam 7 kolorów

pozdrawiam karola
Zaraz będę umieszczać kolejne hortensje, bukietowe kwitną później, oraz hibiskusy, mam 7 kolorów

- karolacha
Beatrix+ Witam i b. dziękuję za odwiedziny
poczytałam i pooglądałam Ciebie , żeby wiedzieć kto zacz
No i b. mi się podoba Twoje dowcipne pisane, no a ogródek - dziewczyno, śliczny , urokliwy, swojski.....żaden < miejski> takiemu nie dorówna. Nie lubię takich pod sznurek, murek, bez chwaścika...wolę takie rustykalne ( tak chyba się to nazywa )
czyli na żywioł , z chwastami( to też rośliny) ze zwierzętami, kretami co niemiłosiernie masakrują ogród, szpakami co zjadają czereśnie
wszystko to mam u siebie na wsi
i psa podobnie jak Ty przygarniętego, bo biegł za mężem i został , więcej boję się pisać bo mi zablokują
Serdecznie pozdrawiam i będę odwiedzać karolina
Pokazałam moje hibiskusy , ale znowu coś źle zrobiłam i poszły nie wiem gdzie

wszystko to mam u siebie na wsi

Pokazałam moje hibiskusy , ale znowu coś źle zrobiłam i poszły nie wiem gdzie

- karolacha
Tulap Dzięki, niektóre hibiskusy wyhodowałam z nasionek , więc przed Tobą szansa na coś podobnego
o ile znajdziesz miejsce
karola

Hehehe,z nasionek
Ja nie umiem cyni wyhodować