Ewo
Jacek napisał o liliowcu, polecam zakupy u Jacka
Lilia jest trochę inaczej ''umaszczona'', nawet mi się bardziej widzi.
Jak się w Stonce kupuje, to się człowiek cieszy, gdy kolor się z grubsza zgadza z tym na opakowaniu
Jacek
Ja jestem już i tak bardzo zadowolona z tego liliowca, jeszcze takiego pięknego nie miałam
Jacku uwierz mi, że byś na moim miejscu też się uniósł bardzo.
Dużo nas kosztowało, żeby pozbyć się niechcianego gościa
Bllleee

, u mnie zaskrońce chowają się pod folią przykrywającą obornik

Za każdym razem, jak tam idę po próchnicę denerwuję się bo wyjątkowo nie lubię tych pełzających stworów. Oczywiście zaskrońce nie boją się wcale i sobie leżą nawet, jak stukam łopatą
Teraz posadziłam w tym miejscu dynie, ale problem pozostał .
Maryś
Odzywaj się częściej
Miło mi

Jestem zadowolona z tej kompozycji, choć przez podarowaną roślinę trochę się zmusiłam do tych czerwieni. Tylko trawa za wysoko urosła, a tak niewinnie wyglądała
Pniaki są dwa

Chciałam lepiej wyeksponować zabytkową misę.
Kochani
Byliśmy w naszym ukochanym miejscu na ziemi tylko w sobotę.
Większość bardzo upalnego dnia spędziłam w kuchni robiąc tort dla Córki na urodziny.
Podlewanie musiało być, susza koszmarna, zwłaszcza na działce.
Pysznogłówki i przetaczniki przypominały stargane miotły, selery leżały zwiędnięte...
Zebrałam czarne porzeczki, posadziłam ciemne tytonie i srebrne starce - tak w tym 30 - sto stopniowym skwarze. Przesadzałam też mieczyki
Niedzielę spędziliśmy u moich Rodziców na ich wsi, gdzie odbyły się urodziny.
Myślę, że jutro wieczorem znów pognamy do naszego siedliska.
Nie robiłam nowych zdjęć, te z przed tygodnia.
Wiosennie świeżo w środku lata. Łubiny kwitną nieprzerwanie no szybko obcięłam kwiatostany.
Groszki przystopowały bo nie lubią upału.
Dziadkowy kwiatowy. Ostróżki i lilie już poprzycinałam. Teraz szykują się stare tygrysie.
Goździki wytwarzają cały czas nowe pąki.
Nigdy nie miałam takich groszków. Sukces tkwi w oborniku. Niektóre ogonki kwiatowe miały pół metra . Groszki siane własnoręcznie przez mojego wnuka Jakuba w lutym.
Lilie lizaki.
Biała kompozycja się rozrosła. Tytonie z nasion niebawem zakwitną a złocień z przeceny odżył.