Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Post »

Witaj Bogusiu ten basen akurat w takie upały świetna sprawa.Wnusia ma radochę a Tobie ochłoda tez się przydaje. :D Dróżki elegancko ułoźone.Ogrom
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Bogusiu :wit Dróżki kamienne super bardzo mi się podobają myślę o takich samych .
Zazdroszczę Ci tej kąpieli w basenie z wnusią ja niestety jestem uziemiona na jakieś 6 tygodni , złamałam nogę i siedzę w domu , SZOK!!!!
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ścieżka pierwsza klasa czy to kamyki ułożone na piasku? a będziesz je czymś zalewać?
Bułeczkę spróbowałam . pycha!
A tej wody to Wam zazdroszczę szczególnie dzisiaj bo w pozostałe dni roku niekoniecznie i dlatego nie mam basenu ;:185
Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Alu! basen w takie upały to zbawienie. Mamy go już 6 lat, nie potrafiłabym już bez niego normalnie funkcjonować w upały.
Wczoraj po zjedzeniu obiadu w ogrodzie / grillowane pyszności-karkówka, boczek, pstrąg/ z dodatkiem najróżniejszych surówek - od godz 14 do wieczora moczyliśmy się w wodzie. Bułeczki były takie smaczne ,ze wieczorem nie było już po nich śladu! Upiekłam 33 szt, z tego 12 szt wzięła ze sobą na drogę synowa z synem . Wczoraj rano wystartowali na Mazury. Zakwaterowani są w Mikołajkach.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko!babcia chyba częściej korzysta z basenu niż wnuczka ;:306 Pracy sporo przy dróżce ok. 10 m ,ale jaka satysfakcja, ze sama ją wykonałam. Najpierw trzeba było wybrać ziemię i wywieźć, przywieźć piasku, kamieni , a potem cierpliwie uderzyć w każdy kamień gumowym mlotkiem. W nocy dłonie mi drętwiały- ale już jest dobrze. ;:108
Marysiu!ojej, no to Ci współczuję . Gips , a tu na dodatek takie upały. Nieźle załatwiłaś się... ;:108
Marysiu!/ Maska/ tak, kamyki ułożone/ a raczej wbijane gumowym młotkiem w przygotowane wcześniej piaszczyste podłoże.
Najpierw myślałam o suchej zaprawie cementowo -piaskowej, ostatecznie zrezygnowałam - łatwiej będzie rozebrać , gdyby pojawił się w mojej łowie nowy pomysł ;:306
Basen służy nam niemal codziennie od 2 czerwca. Niewiele u nas było chłodnych dni , a lipcowe upały znośniejsze . Mamy go od 6 lat i nie wyobrażam sobie , abym go nie miała.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Wpadłam na słodkości i podeptałam po nowej ścieżce Bogusiu ;:333
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Biorę ręcznik i pedze do Was dziewczyny ;:65
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No fajnie że możesz się ochłodzić ;:215 Mnie dzisiaj deszczyk ochłodził z czego bardzo się cieszę ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Bogusiu,częstuję się bułeczką.Z basenu też nie wychodzę,lepiej w nim jak na zewnątrz,woda jak gotowana.Pytałam wcześniej czy to kleome już kwitnie u ciebie?Ścieżka fajna i chyba lepiej,że nie na cemencie,bo mamy często sto pomysłów na.... i trzeba zmieniać koncepcje. ;:306
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochane dziewczynki. Ja za chwilę wyjeżdżam , zatem basen jest do Waszej dyspozycji. Ojej, jak ja pragnę deszczu a moje roślinki jeszcze bardziej. Bardzo zmizerniały przez te upały mimo podlewania. Trawa aż trzeszczy pod nogami.
Renatko!/ bebeluch/ miło,ze nie zapominasz o mnie. ;:168
Aniu!bardzo proszę , ochładzaj się do woli . Ja wczoraj "moczyłam " się dopóki komary nie zaczęły atakować. ;:108
Elu!jesteś szczęściarą a roślinki rade z deszczyku. U mnie suchoty niemiłosierne.
Małgosiu! Bardzo proszę , częstuj się , wskakuj do basenu ;:108 Tak cleome już kwitnie , zostawiam portrecik!
Właśnie , pomysły na urządzanie wciąż nowe zatem zrezygnowałam z osadzania na stale kamieni. Mój eM mowi,ze już nie nadąża za moimi pomysłami. No cóż , już ze mnie taka aktywna istota ;:306

Kochani , gdyby ktoś do mnie zaglądnął - zostawiam portreciki aktualnych kwitnień .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Róże prześlicznie kwitną :tan
A dalie jak się pięknie prezentują ;:333
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Różyczkowo i kolorowo. Bogusiu, zeby tak się dało, to siedziałabym po pachy i nie wychodziła.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ja zaglądałem.Zapomniałem jak nazywa się to na 4 zdjęciu.Kiedy wysiewałaś,że już kwitnie ?.U mnie chyba nie zdąży.Wysiewałem w marcu a teraz ma może
20 cm.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
hejho
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 23 lut 2012, o 22:12

Post »

nie podoba mi się ze juz kwitną dalie :roll: jesień idzie?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu! Róże kwitną prześlicznie, choć kilkoma kwiatkami ,bo to nowe wiosenne nabytki. Niestety kilka z nabytków w znane szkółce ,nie przyjęło się , sterczą suche badylki. O dziwo synowa przywiozła mi sadzonki kopane z gruntu, bez licencji w cenie 2/3 niższej niż te z licencją - i są pięknie rozrośnięte . Dalie jeszcze nie wszystkie pokazały swoją urodę.
Aniu!u mnie nadal ani kropli deszczu, dzisiaj oprócz słońca dodatkowo spory wiatr wysusza ziemię.
Janku! miło mi,ze odwiedzasz mój ogród. Roślinka o którą pytasz to cleome. Wysiewałam wcześnie, bardzo wcześnie 10 lutego . Mam trzy krzaczki różnej wielkości choć jednakowo o nie dbałam.
Hejho witam serdecznie nowego gościa, miło mi i zapraszam ponownie w każdej wolnej chwili. Mnie też martwą tak wcześnie kwitnące dalie, astry ;:oj , spadające w nadmiarze liście winobluszczu, brzozy. niestety na pewne zjawiska nie mamy wpływu.
Po raz drugi zakwitła niepozornie glicynia, lilak Mayera" Palabin" ;:108 Pozdrawiam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”