Oj tak daturki są śliczne, moja babcia mówiła mi, że jak kwitną to muszą stać na dworze, bo mają tak intensywny zapach, że w domu nie sposób wytrzymać A futrzaczek słodki, podejrzewałam maltana, ale nie bylam pewna Też kiedyś mi się marzył, ale na zimę chyba sprawimy sobie jack russel terriera (najpierw trzeba na niego uzbierać )
Karina polecam Ci maltanczyka mielismy mlodego Jacka od znajomych jak byli na wakacjach i wcale nie sa to fajne psy-wiecej na pw
Patrycjo hibiskusy to sa jeszcze male i kwitna tez na raty a datura ma kolo 3 metrow i jest drzewem olbrzymim
Dorotko, nieszkodliwie zazdroszczę tego kwiatka na hoi, jest to prawdziwe święto jak się na to czeka
Ja swoje oglądam co dziennie bo słońca maja sporo, ale nic nie widać............
Czy Twoje datury maja duże donice? Często je nawozisz? Moje mają ciągle żółte opadajace liście i nie wiem dlaczego. A Twoje wyglądają na zdrowe i są piekne!
jondi pisze:Czy Twoje datury maja duże donice? Często je nawozisz? Moje mają ciągle żółte opadajace liście i nie wiem dlaczego. A Twoje wyglądają na zdrowe i są piekne!
Jondi donice sa rozne od olbrzymiej dla najwiekszej do malej -zaraz zobaczysz na zdjeciu ,nawoze codziennie podczas podlewania w dawce podanej przez producenta ,a jeszcze na wierzchu maja rozsypany nawoz wiec nawozu nie zaluje ,a zerknij pod spod lisci bo najczesciej zolknace liscie to przedziorki
a teraz kilka zdjec
datury-variegaty juz prawie kwitna
paskowe cytryny rosna
skierniewicka tez juz podrosla
i moje dziewczyny
Datury mają kwiatuchy wielkie jak trąby aniołów na sądzie ostatecznym.. Na szczęście nie musimy doświadczać końca świata, aby je podziwiać
Cytrynka więźniarka w pasiakach - to dopiero egzotyk Właśnie...Ciekawe, czy smakuje tak samo
Dorotka jestem pełna podziwu,co do Datur i cytrynek
Ja jakoś,nie wiem dlaczego ich nie mam. Lilia wodna bardzo ładnie się prezentuje
Całuski dla dziewczynek
Maja dziekuje i polecam cytrusy ,sa naprawde super ,pieknie pachna i maja owoce
Kasiu cytryna wiezniarka niezle nie wiem jak smakuje bo to jej pierwsze owoce
Karino ciekawe ze Ci sie snila ale chociac dobrze,rosl;a,czy co,daj znac jak uda Ci sie kupic variegate,ponoc nie sa czeste
Patrycjo dziekuje i sama jestem ciekawa smaku
Jondi dziekuje moze pokazesz swoje roslinki