Wiele pomysłów a tylko jeden ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiele pomysłów a tylko jeden ogród

Post »

;:127
Ewa, myślałam, że źle widzę, a Ty publicznie piszesz, że chcesz mi oddać tę piękną różę ;:oj ?
Może się jeszcze zastanów... Już i tak oczy mi wyszły z orbit na widok podarowanych "krzaczków" lawendy :!: Toż to olbrzymie krzaki :shock:, może większe niż te, które do Ciebie pojechały.
Jeśli Ci się takie udaje wyhodować, zrób sobie lawendowe pole. Niejeden Ci pozazdrości takiego sukcesu.

Pozdrawiam serdecznie - Jagoda
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Ewo pięknie masz w ogrodzie dzieci rosną widać ,że lubią się bawić a wodne szaleństwa w taki ukrop każdemu potrzebne dla ochłody .W tym roku prawdziwe tropiki ostatnio miałam 57 stopni w słońcu oddychać nie było czym .Twoje roślinki wyglądają jak ,by takie upały ich nie dotyczyły. Od przybytku głowa nie boli myszy kocięta Ci wyłowią :;230 ;:196 :wit
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ale dziś miałam akcję ratunkową nad jeziorem.Pełno ludzi,patrzę a mój Kamil się topi.Wskoczyłam tak jak stałam w ubraniach i z telefonem w kieszeni na ratunek.Na szczęście tylko się mocno przestraszył i ja też.A telefon się suszy :roll:
A jak się już umoczyłam tak sobie popływałam.Jaka ciepła woda! Super było!

Sławku wyjaśnisz mi o co chodzi z tym"jak się zżymałaś na tych od ładnych ogrodów"? :lol:
Ale muszę nabyć więcej jeżówek i floksów bo mi się wydaje ,że ciągle u mnie mało jest kolorów.

Krysia,szkoda,że woda tak szybko u mnie zielenieje bo bym się w basenie z dzieciakami pluskała.
A filtry i kapsułki z chlorem wyjdą tyle samo co wymiana wody.Wymieniam ją co 2 tygodnie,podlewając ogród ;:3

Róża jest Twoja Jagodo a ja się cieszę,że dostaniesz coś w końcu konkretnego ode mnie co cię ucieszy ;:196 Nie żałuj Mi się dużo podoba ;:63

Becia
Dziś już róże wołają o wodę ale są na skarpie więc tam bardziej sucho,więc będzie podlewanko.
Ale jest fajne lato trzeba przyznać!Za 2 tygodnie będę wypoczywać pod namiotem.
Już się nie mogę doczekać.To jest dopiero frajda!
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobrze, że historia z kąpielą w jeziorze dobrze się skończyła, tyle się słyszy niestety o bardziej pesymistycznych zakończeniach. Jeziorka są zdradliwe.
drewutnia pisze: A jak się już umoczyłam tak sobie popływałam.Jaka ciepła woda! Super było!
W ubranku z telefonem :?:

Jeśli chodzi o Twój ogród, to ;:oj Jakie u Ciebie rarytasy i widać że masz rękę do roślin. Za mało Ci kolorów, poczekaj, z roku na rok będziesz ich miała jeszcze za dużo.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

Ala pod spodem miałam strój ale jak stałam na brzegu to podjęłam decyzje,że się nie rozbieram bo za dużo ludzi.Umoczona wyszłam oddałam telefon M, zdjęłam tylko mokre spodnie bo zaczęły nagle się zsuwać i do wody!Ale się ludzie gapili jak taka baryłka sunie do wody w ubraniach, potem dopiero się zorientowali jak dziecko z wody wyszło.Ale potem pływał dalej ale już w naramiennikach i nie tak daleko :wit
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Adrenalinka Ci podskoczyła na pewno...dobrze,że młodemu nic się nie stało...historie utonięć dzieci są przerażające...
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

Obrazek

mam jeszcze taką malwę z siewu

Obrazek

Obrazek
krwawnik kichawiec odmiana dzika

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Osiria

Obrazek

Double Delight

Obrazek

Obrazek

ten jest dziwny liliowiec jakby poprzepalany od słońca :roll:

Obrazek

zaglądając w trąby

Obrazek

hortensje bukietowe jeszcze prawie identycznie wyglądają..
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuś,

Wczoraj u mnie była Asia na kawce i opowiadała, że Twój ogród rozrósł się - rzeczywiście tak jest. Duża różnorodność i z małych sadzonek zrobiły się spore kępy , a wszystko pięknie kwitnie...
Dobrze, że historia z jeziorem zakończyła się pozytywnie teraz różne rzeczy się dzieją , ważne, że byłaś w pobliżu.
Hihi jak oglądałam zdjecia to wypisz wymaluj Stefan - wymiziaj braciszka od Stefa :)
Z tym powiększeniem rodziny już Ci chciałam gratulować kolejnego dziecka ;:306

:wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ewa dzięki za nazwę krwawnika, sprawdziłam że jest kilka odmian. Moja świecznica jeszcze nie kwitnie, ale pąki już ma.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Ewciu, u nas niestety chyba też będą małe koty ;:202 , na dodatek od tej , co to nie chce wychowywać ;:223 .
Już się boję ;:202 , po akcji z cielaczkiem ;:185 .
Co do dzieci i wody, dobrze, że skończyło się na strachu. Masz refleks ;:196 .
Wypasione lawendy podziwiałam naocznie :shock: .
O sumaku pamiętam, ale bałam się, ze biedaka dzisiaj zamorduję w tym upale w samochodzie bez klimy.
Spora sadzonka i byłoby szkoda.
Przy zmianie pogody posadzę do donicy i wtedy nie będzie kłopotu.
Gdzie zdobyłaś białą pysznogłówkę?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nad wodą z dziećmi trzeba mieć oczy dookoła głowy, dobrze, że takie miałaś :D
Rozśmieszyło mnie powiększenie rodziny-kociej. Natomiast od zdjęcia kota na ścieżce nie mogłam się oderwać, ozdobny ponad wszelką miarę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

Witajcie

Obrazek

Jak szybko lato ucieka...Cały rok czekamy na wakacje które w połowie już się prawie skończyły.
U nas codziennie słychać dźwięki piły,ludzie powoli robią zapasy na zimę i tną drewno :roll:
Niektóre kwiaty kwitnące od sierpnia już zaczynają się otwierać...a mi żal lata.

Obrazek

Jeszcze w tym roku nie leżakowałam nawet ;:224
Miałam plany związane z moim wypoczynkiem choćby tygodniowym,ale nie wiem czy to wypali.
Ale na 3 dni na pewno wyjadę pod namiot.Nie będę robiła nic.hehe
Nie będzie wyjścia bo na plecach będę miała szwy.Taki mały zabieg 7 sierpnia ale sprawi,że nie popracuję sobie ani o kogoś ani w moim ogrodzie ;:130

Aga Asia to bajkopisarz opowiada o moim ogrodzie takie rzeczy i to tak jakby u mnie była ;:306
Stefek bardzo podobny do Kuby,różni się tylko tą plamką przy nosku.

Obrazek

Ola to późno u Ciebie zaczyna świecznica,ale Ty masz chyba ta odmianę o ciemnych listkach,ona chyba jest późniejsza

Ziółko od Ciebie tymianek czy oregano?Ale sieje się okrutnie,ale i tak je lubię ;:333

Obrazek

Justynko oj to dojdzie Ci obowiązków ;:222
Moja koleżanka miała taka kotkę która miała taki instynkt macierzyński,że jak nie miała swoich kotków to przynosiła jakieś cudze małe kotki i się nimi zajmowała.To było dopiero.Co oddała małe kotki w dobre ręce to znowu widziała jakieś maluchy u siebie na tarasie ;:306
A pysznogłówkę mam od naszej forumowej Asi.Miałam w tamtym roku bordową ale nie wiem czy jej nie osunęłam przypadkiem bo nigdzie jej nie widzę.Powinnam mieć duże kępy bylin wtedy wiem,że to rośnie roślinka a nie chwast do wyrwania :;230

Obrazek

Ewa tak kotki są bardzo dekoracyjne ;:333

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Rozpoczyna się mój ulubiony okres czyli kwitnienie dalii i hortensji. Ślioczny kolor białych kwiatów - niby biel ale z odcieniem limonkowej zieleni
Gdzieś przeczytałam,że straciłaś barbulę i byłam bardzo zdziwiona. Mam u siebie od kilku lat i nawet maluszki dobrze zimują. Może za wcześnie spisałaś na straty bo jej wegetacja zaczyna się nieco później niż nasze krzewy - jest z klimatu śródziemnomorskiego .
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Pamiętam jak zaczynałaś w swoim ogrodzie, a teraz ;:oj no normalnie w szoku jestem, że tak wszystko się rozrosło, no nie do wiary :shock: a dzieci razem z ogrodem podrosły ;:224
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ewa to oregano :) Skoro się u Ciebie rozsiewa to znaczy że nie ścinasz go przed kwitnieniem (a to moment w którym pozyskuje się zioła). Ja zostawiam część kwiatów dla pszczół, które go bardzo lubią odwiedzać. Lato raptem trwa dopiero miesiąc, do 22 września jeszcze trochę czasu upłynie ;:3

Dziękuję za wiadomość o świecznicy, tam gdzie rośnie tulipany też kwitną później, krócej świeci słońce.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”