Goście moi drodzy-jak Wam minął weekend? Bo mi cudownie

Do tej pory mieszkaliśmy sami wśród pól, ale powoli ten stan rzeczy się zmienia. Za nami będą budować się dwie rodziny, coraz więcej działek jest sprzedawanych. Kupując naszą mieliśmy nosa, że to przyszłościowy teren. To była jedyna nitka kolei mazowieckich, wzdłuż której zabudowa domów jest luźna i ceny działek nie są za wysokie. Teraz gdy budują nam stację kolejową 200 metrów od nas pojawia się coraz więcej osób pytających o działki. Fajnie, bo mam już dosyć pustelniczego życia. Wczoraj pogrillowaliśmy z nowymi sąsiadami, a dziś pojechaliśmy z nimi do Urli nad Liwiec. Oj fajnie było

Już cieszę się, że będę miała sąsiadów
Aniu-Tych dużych ciem też nie lubię, ale nie boję się ich. Pasikoników już też nie, bo mój eM uświadomił mnie że one nie mają kolców jadowych i nie gryzą. A ja byłam pewna, że one z tyłu mają taki kolec

Skoszona trawa to jest to-uwielbiam ogród po koszeniu i zawsze po dobrze wykonanej pracy stwierdzam z dumą, że mam piękny ten swój ogródek

Piotrek wczoraj wykosił trawę, bo u nas też się pokładała. Ja podkaszałam rabatki podkaszarką elektryczną. Zresztą wszystko rośnie jak na drożdżach bo codziennie wieczorem pada po upalnych dniach. I to porządnie zlewa cały ogród. Nic dziwnego, że wszystko buja, rośnie, kwitnie-pyszni się wręcz tym co najpiękniejsze. Normalnie w tym roku jestem dumna ze swojego ogródka
Aniu nasionka zbiorę bo będę na pewno zbierać też sobie. Skoro już trafiłam rzeczywiście na miniaturki to szkoda byłoby je stracić. Prześlę na pewno
Patrycjo-Kochana jesteś
Ewuś-

Jaki ten świat mały

Miło mi, bardzo miło ze Cię do mnie przywiało. Ja bym nigdy z naszej Białej nie wyjeżdżała, gdybym nie goniła za pracą. Ale tam u nas o dobrą pracę trudno. Jednak zawsze wracam tam z wielką chęcią i zawsze będzie to miejsce moich najwspanialszych lat życia. A fantastycznie jest gdy się kogoś stamtąd, tak jak Ciebie spotyka w całkiem nieoczekiwanym miejscu

Ciebie to całkiem daleko wywiało, już zerknęłam w Twój wątek i widziałam że daaaleko mieszkasz. Muszę bardziej zgłębić Twój wątek bo posty krajanek są mi zawsze szczególnie miłe . Ot taki lokalny patriotyzm
Za miłe słowa bardzo dziękuję