Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960
Beciu czy to kosmos siarkowy? Piękny

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Śliczne te białe begonie
ja mam jedną i też białą 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,begonie poszły mi w tym roku w liście i z tego,co słyszę wiele osób na nie narzeka w tym sezonie.Jak to mówią szału ni ma.
Dorotko,fuksje tak jak begonie poszły w liście,maja dużo paków,ale na razie prawie nie kwitną.Twe,które zostawiłam w ziemi na zimę,a było ich sporo nie odbiły,nie mam żadnej magellana.
Marzenko,zdziwiłabys się,bo u znajomego,który nie chodzi nie dmucha,nie przejmuje sie podlewaniem,ma piekne kępy,aż mu zazdroszczę.
Beciu,staram się,żeby zawsze coś kwitło,ale i tak ciebie nie przeskoczę z tymi dziesięcioma ogródkami.Kosmos siarkowy kwitnie.
Tereniu,zapamiętałaś,mam dokładnie 139 doniczek do podlewania.
Marysiu,najładniejsze mam begonie z biedronki.Pózno kupowałam te bulwki,miałam obawy czy zakwitną,a one są naładniesze.

Dorotko,fuksje tak jak begonie poszły w liście,maja dużo paków,ale na razie prawie nie kwitną.Twe,które zostawiłam w ziemi na zimę,a było ich sporo nie odbiły,nie mam żadnej magellana.
Marzenko,zdziwiłabys się,bo u znajomego,który nie chodzi nie dmucha,nie przejmuje sie podlewaniem,ma piekne kępy,aż mu zazdroszczę.
Beciu,staram się,żeby zawsze coś kwitło,ale i tak ciebie nie przeskoczę z tymi dziesięcioma ogródkami.Kosmos siarkowy kwitnie.

Tereniu,zapamiętałaś,mam dokładnie 139 doniczek do podlewania.
Marysiu,najładniejsze mam begonie z biedronki.Pózno kupowałam te bulwki,miałam obawy czy zakwitną,a one są naładniesze.

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Tak właśnie tenMarzenka79 pisze:Beciu czy to kosmos siarkowy? Piękny![]()

- becia123
Małgosiu nie chodzi o to ,by ktoś kogoś przeskakiwał Ty masz piękny poukładany ogród .Ja mam małe ogródki a ,że jest ich kilka cóż kiedyś jak będę wolniejsza zrobię w nich jakiś porządek ,stopniowo ale teraz jest jak jest.Nieład artystyczny .jedynie kolorowy zawrót głowy.Małgosiu Twój ogród jest wzorcowy piękne, fuksje ,róże o begoniach i te 139 doniczek ja nie miałabym nawet czasu ich podlewać a trzymać gdzie pomarzły ,by mi nie wspomnę o wizualnej estetyce całokształtu
;:138Zapomniałam ta różowa dalia
cudo może jakaś wymianka jesienią;:204

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Małgosiu Pink Anabella cudnie Ci kwitnie, sam kwiat, nie widać liści . 

- malgocha1960
Beciu,nie ma sprawy,przypomnij się,bo to rozmnaża sie jak szalone,jeszcze nie wszystkie dalie u mnie kwitną.
Ja jestem pełna podziwu dla ciebie,kiedy i jak ty to wszystko ogarniasz,praca zawodowoa,trójka dzieci,dom,ogród, to jest cud,ze ty radzisz sobie z tym wszystkim.Masz Bozenkę pod ręka na pewno ci chętnie doradzi jak bedziesz robiła rewolucję,a warto,bo masz przepiękne rośliny,dużo rarytasików i warto je wyeksponować.
Tereniu,ładnie kwitnie,ale ten jeden feler,że leży zamiast stać.
Ja jestem pełna podziwu dla ciebie,kiedy i jak ty to wszystko ogarniasz,praca zawodowoa,trójka dzieci,dom,ogród, to jest cud,ze ty radzisz sobie z tym wszystkim.Masz Bozenkę pod ręka na pewno ci chętnie doradzi jak bedziesz robiła rewolucję,a warto,bo masz przepiękne rośliny,dużo rarytasików i warto je wyeksponować.
Tereniu,ładnie kwitnie,ale ten jeden feler,że leży zamiast stać.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Gosiu bo ona ma niestety wiotkie pędy, u mnie także się pokłada i nie ma tyle kwiatów. 

- malgocha1960
Tereniu,kupiłam wiosną incrediball u Szmita,była droga i jestem też zawiedziona.Miała mieć sztywne pędy i nie pokłądać sie,a jak na razie niczym nie różni sie od anabelki.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Gosiu dzień dobry
Dokładnie taka sama kalla mi kwitnie-póżno sadziłam w tym roku,bo w czerwcu-sama się dziwie,że wypuściła kwiatka
A więc to taki kosmos siarkowy-śliczny-mam jego nasionka kupione-nie wysiałam
Lecę do b.po buły zaraz i spadam na działkę-do 16tej będę sama-potem Julię przywiezie mi koleżanka.Pozdrawiam i życzę Ci miłej soboty dziewczynko moja 

- becia123
Małgosiu Hortensję kosmatą mam pierwszy sezon Ma dwa kwiatki czytałam ,że długo czeka się na jej kwitnienie Na mróz jest średnio wrażliwa.Najgorsze są przymrozki majowe.Przykrycie włókniną byłoby wystarczające w niezbyt ostrą zimę.Odkryć dopiero po majowych przymrozkach.W przypadku ciepłego kwietnia można również odkryć ,ale włókninę położyć w pogotowiu z boku.Posypać nawóz długo działający ,Osmocote 3-4m.Dobrze podlać i czekać aż pięknie zakwitnie.Ja jednak usypie jej kopczyk dla pewności ,by mi nie zmarzła.To co przymarznie leciutko przytnę ,bo ona też zbytnio nie lubi przycinania.Porad chętnie wysłucham od mojej sąsiadki
wiadomo Z ogarnianiem jest różnie Póki mi nie siada dysk nie jest źle ale są tygodnie ,że nie jestem wstanie wstać muszę mieć wtedy dwie godziny na rozruszanie a co mowa ,by coś robić ale trzeba się cieszyć z tego co jest nie narzekać a rewolucje stopniowo będę robić po żniwach zaraz może popada bo jak tak sucho nie ma sensu.Niektóre roślinki naprawdę są ładne i szkoda ,że są mało widoczne postaram się je wyeksponować .Twoje dalie będę podziwiać i jesienią odezwę się
Pozdrawiam

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Piękne zdjęcia "detaliczne"
No a w Twoich daliach można się naprawdę zakochać.

No a w Twoich daliach można się naprawdę zakochać.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Małgosiu
piękna pomarańczowa kalia
,a dalie cud ,miód ,rośliny widać że przy nich była bardzo dobra ręka ogrodnika,a hortensja niczym kule śniegu na łodydze
w sumie o czym tu mówię mamy lato 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
I ja pochwalę dalie
Ta jasnoróżowa pomponowa