Jestem nowa na forum aczkolwiek do tej pory (od 3 lat) samotnie zajmowałam się i cieszyłam moją kolekcją storczyków. Postanowiłam to zmienić i się pochwalić tym co mam (jeśli uda mi się zrobić fajne zdjęcia
 ).
 ).a oto obiecane zdjęcia:
na zdjęciach: phal. biała hybryda, cambria nelly isler, nowy nabytek-cymbidium lowianum, paphiopedilum insigne:

:
:

)- Phal. princess kaiulanii Miki
 )- Phal. princess kaiulanii Miki 

, to naprawdę b. skromna kolekcja i staram się przynajmniej na razie nic już nie kupować(trudno się powstrzymać,bo ostatnio promenaea została kupiona jako sadzonka wraz z cymbidium lowianum
 , to naprawdę b. skromna kolekcja i staram się przynajmniej na razie nic już nie kupować(trudno się powstrzymać,bo ostatnio promenaea została kupiona jako sadzonka wraz z cymbidium lowianum  . Jeden kupiony w obi drugi w tesco. Wiem wiem nie ucinamy pędów falenopsisom ale stwierdziłam, że one są biedne i że i tak przekwitają (ten w ciapki prawie nie miał korzeni) więc postawiłam na chwilę obecną na samą roślinę, żeby szła w korzenie. Podłoże wymienione na keramzyt (chcę sprawdzić uprawę semi-hydro). Drugi o kolorze papieskim miał biedne kwiaty ale za to system korzeniowy piękny. Pędów z kwiatami nie wyrzucałam dobrze się komponują w wazonie z białą hortensją:) Jak tylko dojdą do siebie i wypuszczą nowe pędy kwiatowe to wstawię zdjęcia.
. Jeden kupiony w obi drugi w tesco. Wiem wiem nie ucinamy pędów falenopsisom ale stwierdziłam, że one są biedne i że i tak przekwitają (ten w ciapki prawie nie miał korzeni) więc postawiłam na chwilę obecną na samą roślinę, żeby szła w korzenie. Podłoże wymienione na keramzyt (chcę sprawdzić uprawę semi-hydro). Drugi o kolorze papieskim miał biedne kwiaty ale za to system korzeniowy piękny. Pędów z kwiatami nie wyrzucałam dobrze się komponują w wazonie z białą hortensją:) Jak tylko dojdą do siebie i wypuszczą nowe pędy kwiatowe to wstawię zdjęcia.

Uważaj bo w bzie jest dużo kleszczy
  Uważaj bo w bzie jest dużo kleszczy