Moje kwiaty w hydroponice
- miluck
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Teresko przyglądałam się ,ale na razie nic nie widzę ,dwa listki zżółkły , czas pokaże co z tego będzie
Zakupiłam sobie dwa wkłady z wskaźnikami do hydro ,odżywkę i specjalny grysik w sklepie wysyłkowym z Krakowa.
Teraz będę mogła powiedzieć ,że naprawdę będą próbować uprawy roślin w hydroponice
Rozmyślam jaką roślinę przeznaczyć do tego eksperymentu.

Zakupiłam sobie dwa wkłady z wskaźnikami do hydro ,odżywkę i specjalny grysik w sklepie wysyłkowym z Krakowa.
Teraz będę mogła powiedzieć ,że naprawdę będą próbować uprawy roślin w hydroponice

Rozmyślam jaką roślinę przeznaczyć do tego eksperymentu.
- Teresa600
- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miluck.....bardzo sie cieszę z Twojej decyzji,myślę że nie będziesz żałowała.Co do roślinki sama musisz zdecydować , masz tak wspaniała kolekcje ze szczepkę na pewno z wielu zrobisz.Przesadzanie kwiatów z ziemi do hydro tez jest mozliwe ale bardziej kłopotliwe ze względu na oczyszczenie korzeni z ziemi.Jak czegoś nie wiesz pytaj ....odpowiem chętnie.Zapytam tylko jeszcze o jakiej średnicy kupiłaś wkłady.Zbyt duże nie są wskazane dla młodych sadzonek.
Pozdrawiam Teresa
Pozdrawiam Teresa

- Teresa600
- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miluck......efekty sundaville w hydro widziałaś.Decyzja należy do Ciebie. Moja sundaville w hydro trzyma sie rewelacyjnie i pojawia sie na niej coraz więcej kwiatów.(jutro zrobię zdjecie i wstawię) Ciekawe jak długo będzie kwitła.Ta którą trzymałam w ziemi na balkonie i zabrałam już do domu zrzuca liście i zgubiła mnóstwo pąków
. Nie ma już właściwie żadnego kwiatu.
A moze tak jeszcze szlumbergerę do hydro?......Oczywiście najpierw do wody żeby śledzić czy puszcza korzonki.
Pozdrawiam Teresa

A moze tak jeszcze szlumbergerę do hydro?......Oczywiście najpierw do wody żeby śledzić czy puszcza korzonki.
Pozdrawiam Teresa