KarinaX jak będę mówić to będą szaleć
Magdallena ja strasznie na calle liczyłam, bo ma mieć taki ładny purpurowy kolor, ale wątpię że zakwitnie

Gratuluję kwitnięcia oleandra, przepiękna roślina.
Niedośpian kupiłam razem z fitonią w Leroy Merlin (za bodajże 2 zł od sztuki). Dosyć szybko się rozrósł i ma malutkie fioletowo-różowe kwiatuszki

roślinka którą ciągle trzeba podlewać
justus27 dziękuję

skrętniki pozostałe powoli rozwijają pączki a reszta zaczęła wypuszczać. Mam nadzieję, że niedługo wszystkie zakwitną
ewa321 dziękuję

balkon wygląda teraz ciekawie

oleander jest rośliną, która mnie bardzo zaskoczyła. W zeszłym roku stał w zimie na parapecie w salonie. W tym roku tych roślin będzie więcej ale jakoś się poupycha

Mam zamiar zamontować półki nad drzwiami i tam zapewne poustawiam doniczki, część będzie zimować w piwnicy
Moja kotka (to rasa rosyjska niebieska) jak była mała miała manię wygrzebywania łapą ziemi z doniczek i wiecznego zrzucania doniczek z parapetu

ale pomogło psikanie jej wodą ze zraszacza i się odzwyczaiła. Teraz jedynie wącha i ociera się o roślinki (najbardziej odpowiadają jej pomidory bo pyszczkiem smyra łodygi)
emka29 porozrastało i nawet mała ilość słońca nie przeszkadza

pomidorki te małe 2 już zostały zjedzone (nie ma porównania w smaku z tymi sklepowymi
Tak kalle wyjątkowo nie mają ochoty kwitnąć, a szkoda
Alenka dziękuję

niestety odkurzać trzeba właściwie co 2-3 dzień, zwłaszcza jak jest wiatr.
Ustawienie było zmieniane parę razy

bo się zdecydować nie mogłam. Mieczyk podoba mi się strasznie, zdecydowanie będę je sadzić za rok

może wtedy zakwitnie więcej niż jeden