Mojej zawijały się liście od góry, ale myślę że to było z przenawożenia azotem.
  Mojej zawijały się liście od góry, ale myślę że to było z przenawożenia azotem. Teraz już tydzień rośnie w gruncie i ma się dobrze w sąsiedztwie mięty, młodych malin i słoneczników

Stewia pierwsza z lewej, Mięta pieprzowa z prawej.

To że lubi stanowiska słoneczne to raczej jest dla części nadziemnej i głównie o uprawie w gruncie. Już wyjaśniam o co mi chodzi bo sam widzę że kręce
 To że lubi stanowiska słoneczne to raczej jest dla części nadziemnej i głównie o uprawie w gruncie. Już wyjaśniam o co mi chodzi bo sam widzę że kręce  Chodzi mi o to, że jeśli Stevia jest wsadzona w ziemię jakąś kupną z dawką startową nawozu, to podczas wystawienia jej na słońce w upalny dzień, doniczka, która może jest mała, z automatu się nagrzewa, przez co woda wyparowywuje i zwiększa się zasolenie ziemi. Właśnie na taką mi wygląda ta stevia. Zdarzyło się Tobie przyjść kiedyś do stevi i ziemia była sucha na wiór?
 Chodzi mi o to, że jeśli Stevia jest wsadzona w ziemię jakąś kupną z dawką startową nawozu, to podczas wystawienia jej na słońce w upalny dzień, doniczka, która może jest mała, z automatu się nagrzewa, przez co woda wyparowywuje i zwiększa się zasolenie ziemi. Właśnie na taką mi wygląda ta stevia. Zdarzyło się Tobie przyjść kiedyś do stevi i ziemia była sucha na wiór?

Szału nie ma, ale postaram się później wstawić zdjęcie
 Szału nie ma, ale postaram się później wstawić zdjęcie 

Jedynie wierzchołki są ok tak pomyślałam by je odciąć i ukorzenić...
 Jedynie wierzchołki są ok tak pomyślałam by je odciąć i ukorzenić...

Powiedz mi jeszcze tylko jak ukorzenia się stevia? Czy wsadzić ją bezpośrednio do ziemi czy w wodę?
 Powiedz mi jeszcze tylko jak ukorzenia się stevia? Czy wsadzić ją bezpośrednio do ziemi czy w wodę?