Witam

w piękne niedzielne popołudnie.
Dziękuję za odwiedziny i wpisy
MagdaB
Dziękuję, piszesz Madziu.. kobea, fuksje ... no ja je też bardzo lubię, tym bardziej, że miłe niespodzianki robią.
Kasiula
Przedwczoraj i wczoraj lało calusieńki czas, dziś wreszcie słoneczko wyjrzało spoza mgły, świeci jasno, rośliny odżyły i zdjęcia będą weselsze w takim świetle.
A zarośnie i u Ciebie, zarośnie wszystko w co wsadzisz zielone rączki
Już teraz ogrodu nie poznasz,

ani sie spostrzeżesz jak będziesz miała tam puszczę, a na parapetach też braknie wkrótce miejsca

.
No i już wyobrażam sobie Twój balkon w przyszłym roku
Beatriceee 
To ja dziękuję Beatko, bo dobrze czasem, a nawet często koniecznym jest zrobienie remanentu wśród roślin. A taką okazją jest zwykle przegląd z dokumentacją foto ...
Napisałaś kiedyś u siebie "Ta różnorodność wynika pewnie też z faktu, że to dopiero drugi sezon. Testuję co się sprawdzi, a z czego trzeba zrezygnować" i faktycznie w tym roku i ja testuję jakie rośliny najlepiej rosną u mnie, a z których muszę jednak zrezygnować.
Łatwiej mają ci z ogrodami, bo nie traci się roślin, a jedynie zmienia się im miejsce.
Dorotko dorcia7
Mam tylko balkon, Ty masz jeszcze piekny ogród
Prażyło i u mnie, ale zainstalowaliśmy kratkę i na niej rośnie kobea i fasola ozdobna, z nazwy jedynie, bo ozdobna nie jest.
Wiatr jej liście poszarpał, postrzępił, ale szybko urosła i daje chłodny cień w upalne dni. Jednak kwiatom w kąciku zabiera za wiele światła.
Rankiem było mgliście.
Ale po 2 godzinach słoneczko zaczęło przygrzewać i zmienił się ogólny nastrój.
Rankiem spotkała mnie taka niespodzianka:
Niespodzianek było więcej..
^ To mój chwaścik zrobił niespodziankę kwiatuszkami.
Przesadzając ostatnio kupioną fuksję, zauważyłam gościa w doniczce:
Miałam taki szczawik przez kilakanaście lat, ale stracił mi sie przy przeprowadzce.
Chciałabym, żeby się rozrósł.
Było i więcej niespodzianek.
Stokrotka pokazała mi figę lub język:
Ale w zamian pelargonie angielskie uśmiechnęły się kolorkiem do słońca.
Inne dopiero zabierają się za kwitnienie.
Rozwar poczuł słoneczko
Na parapecie znów mam lasek ;)
Pięknego popołudnia i wieczoru życzę