Też mam już wszystko posadzone ,nawet pogoda mi pomaga z podlewaniem tylko dlaczego tak zimno .. Jutro też mam do posadzenia trochę kwiatów z doniczek w puste miejsca po cebulowych a reszta jak nie będzie czym to posadzę nagietki i kosmos tych mam sporo . Może i astry zaczną rosnąć po tym deszczu tylko aby od razu znowu nie zrobił się upał .. Wreszcie i moje róże zaczęły kwitnąć ..
Te róże mi przemarzły i drugi raz odbijały od korzeni dlatego kwiaty mają nisko przy ziemi . Natomiast z żółtej wysokiej został jeden patyk nie zmarznięty i zrobiła mi się różyczka na pniu ..
te też ocalały ale i tak mają mniej kwiatów niż co oku ..
Mimo że pogoda brzydka kwiaty pięknie kwitną a zielsko rośnie jak szalone . Odeszło podlewanie bo ciągle pada ale za to mam sporo pielenia .. Trochę się zaziębiłam i na 10 dni wylądowałam w szpitalu . Teraz pomału dochodzę do zdrowia a ogródek zarasta .. Po niedzieli znowu się za niego zabiorę ,chociaż i tak trochę rabatek już opieliłam , jakoś ręce same wyrywają się do zielska ..
zaczynają kwitnąć lilie i liliowce ..
trochę lilii okwitło a kilka jeszcze w pąkach ,
Najładniej i najdłużej kwitnie Stella , w tym roku chyba dlatego że u mnie ciągle popaduje liliowce maja sporo pąków .. Czekam na inne kolory ..
Jacku dbam ale dzisiaj musiałam połazić po ogrodzie bo po wczorajszej ulewie sporo kwiatów trzeba było podnosić ,choć staram się wszystkie podwiązywać jak tylko dostają pąków.. Nadal popaduje ale na moje piaski to dobrze bo wszystko ładnie podleje ..
lilie jeszcze ładnie kwitną ...
liliowce coraz ładniej zdobią ogród i mają jeszcze sporo pąków
U mnie dzisiaj słonecznie i w miarę ciepło . Gdy słonko wypije rosę biorę się pomału za pielenie ,tak zarośniętego ogrodu dawno nie miałam ale zdrowie najważniejsze i pomalutku i ogród będzie czysty..
zaczyna kwitnąć oregano , zielone duże i żółte płożące ..
moje pysznogłówki
kłosowiec i przetaczniki ..
moje perukowce ,tego ostatniego próbuję formować w ksztalcie drzewka ..
Witaj Maniusika życzę zdrowia masz czerwony przetacznik ładnie wygląda ten kolorek ja mam tylko niebieski,
i kłoskowiec mi się podoba lilie nie które mam takie same .pozdrawiam
Przetaczniki czerwony i różowy mam drugi rok ,myślę że jak się rozrosną to mogę się podzielić , kłosowce rozsiewają się wszędzie więc na jesieni mogę ci podesłać kilka sadzonek .. Liliowce mają dużo pąków więc trochę pokwitną a lilie już przekwitają ..
zakwitła sina róża ,przemarzłą na wiosnę idopiero teraz ma kwiaty ..
hortensja przy ścianie zaczyna kwitnąć ..
mój warzywnik teraz ładnie wszystko zaczęło rosnąć bo nawet noce są ciepłe ..
Chyba znowu coś pokręciłam bo nie przychodzą powiadomienia .. . U mnie po ostatniej ulewie wszędzie pełno wody , roślinki odżyły a zielsko jest większe od kwiatów ..
kwitną ostatnie lilie ..
floksy zaczynają kwitnienie
zaczynają kwitnąć dalie wysokie ..
i moje pelargonie oraz karłowata fuksja kupiona na bazarku ..
Mimo że popaduje to jednak jest tak parno że trudno wysiedzieć w ogrodzie ,może jutro będzie lepiej to w końcu skończę pielenie ..
Wreszcie się uporałam z zielskiem ,deszcz podlał ogród a ja leniuchuję bo tylko obcinam przekwitnięte kwiaty .. U mnie też zaczynają kwitnąć hortensje ..
inne dopiero rozwijają kwiaty
wierzbówka od Jacka rośnie wysoko i ładnie się rozrasta ,czeka ją przesadzenie ..
perovska zaczyna kwitnąć , podzieliłam i teraz mam trzy krzaczki ..
inne kolory pięciorników też już ładnie kwitną .
trojeść amerykańska na nowym miejscu ładnie rośnie i nawet mam kilka sadzonek ..