Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.8

Post »

Niesamowite widoki, przepięknie ;:167
hypnosa
100p
100p
Od: 27 maja 2014, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pieknie,naprawdę podziwiam efekt i ogrom włożonej pracy ;:215
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moni, czy mogę dolączyć do grona chwalących Twój ogrod? jak dla mnie ideał, do którego pewnie nigdy nie dobrnę. Zauwazyłam, że nie masz kory, jak radzisz sobie z pieleniem? Pewnie codziennie chodzisz po skubiesz ledwo wystające z ziemi chwaściki...
Widok we mgle jak z bajki, ale tak normalnie też jest zjawiskowo
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Reniak pisze:Przepięknie, jak niewiele potrzeba by w sercu zagościła radość , wystarczą takie widoki , pokazuj kochana ,pokazuj kochana ;:168
:wit
Reniu, nowe fotki czekają na wstawienie, ale czasu brak :lol:
Postaram się nadrobić zaległości ;:108

-- Pt 11 lip 2014 22:20 --
majka411 pisze::wit Minika.... ;:180 brak mi słów, to co nam pokazujesz robi wspaniałe wrażenie... ;:215
Twój ogród w każdym sezonie jest coraz piękniejszy. Zmiany wprowadzone są bardzo korzystne, ale
mi się wydaje, że roślinność i rozrośnięte krzewy róż robią ten wspaniały klimacik. Róże porosły w piękne krzaki ;:333
Dziękuję, Majeczko ;:196
Róże podrosły, ale przede wszystkim krzewy, które zmieniają proporcje ogrodu :uszy
Dzisiaj znowu działałam przy zmianach - kolejne przesadzenia róż w środku sezonu ;:224 No cóż zrobić - teraz najlepiej widzę gdzie co do czego najlepiej pasuje. Przeniosłam 8 róż, jutro kolejne ;:172
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hagaart pisze:Moniu Twoje trawy zachwycają.Przepięknie wszystko kwitnie i cały ogród cudnie wygląda. ;:63
Dziękuję :D Trawy mam w zasadzie głównie w części cienistej i w okolicy tarasu. Lubię trawy, sadzę ich bardzo dużo, choć mało pokazuję te fragmenty rabat.
szostani pisze:Ogród piękny tyle różnorodnych bylin krzewów tak to wszystko się ładnie prezentuje cienista rabata ;:oj ;:oj
Kształt tych środkowych rabat przypomina mi park no i widać, że wzorujesz się angielskim stylem a takie ogrody szczególnie lubię.
leszczyna pisze:MONIKO i ja trafiłam na wichrowe wzgórze, muszę po nim trochę ;:65 ;:65 bo mnie zachwyca
aneczka1979 pisze:Cudowny masz ogród! Bardzo mi się podoba. Cienista rabata jest idealnie skomponowana. No cudo... że się powtórzę...

:wit dziękuję :D

edulkot pisze:Widoki powaliły mnie na kolana i z opadniętą szczęką tkwię w niemym zachwycie ;:oj ;:180

Szkoda że Artemis jest raczej kremowy a nie biały, choć to obfite kwitnienie bardzo zachęca.
Muszę wymienić mój egzemplarz Souvenir de William Wood na inny, może będzie zdrowszy i chętniejszy do kwitnienia. A obok rośnie jednopatykowa Boule de Neige, którą wymienia ale już na inną różę. Miejsca jest sporo więc powinny się zmieścić ;:173
Dzięki, Majeczko ;:168
Artemis jest faktycznie bardziej kremowy niż biały. Osobiście lubię ten kolor i Artemisa ;:333 :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

leszczyna pisze:MONIKA a ławeczka wśród hortensji to jest gdzieś do zdobycia czy to niepowtarzalny egzemplarz :?: :?:
oj jak uroczo w tym Twoim ogrodzie ;:108
To ławka Lutjens - klasyczna, angielska, teakowa ławka. Można kupić, choć nie jest tania.

-- Pt 11 lip 2014 22:30 --
AnaAn pisze:Moni, jesteś zadowolona z Pink Flower Cirkusa?
Cienista rabata równie piękna co różane ;:108 Widzę, że masz już przystrzyżone cisy. Też muszę się zabrać za swoje żywopłoty :roll:
Aniu, jestem bardzo zadowolona - kwitnie przepięknie, obficie i długo trzyma kwiaty :D

-- Pt 11 lip 2014 22:32 --
April pisze:
vertigo pisze:[Obrazek

[]
Ja na tej ławce zostaje aż do końca najbliższego weekendu. Paczki z jedzonkiem proszę systematycznie donosić, drinki też miło widziane ;:183 choć samym otaczającym zapachem też można się upoić ;:97

Mam od forumowej koleżanki takie same białe kwiatki ale nie przyszło mi do głowy połączyć z szałwią. Mój błąd ale chyba jeszcze da się naprawić ;:170
:wit już nowy weekend :lol: czas szybko ucieka ;:224
Ja przesadzam roślinki co roku w środku lata i żyją, tylko czasami muszą odchorować.

-- Pt 11 lip 2014 22:33 --
bajkowydworek pisze:Moniś, cudowna ta rabata ;:oj
dziękuję :wit
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AniaDS pisze:Niesamowite widoki, przepięknie ;:167
;:4

-- Pt 11 lip 2014 22:34 --
hypnosa pisze:Pieknie,naprawdę podziwiam efekt i ogrom włożonej pracy ;:215
:D dziękuję :D

-- Pt 11 lip 2014 22:35 --
Sosenki4 pisze:Moni, czy mogę dolączyć do grona chwalących Twój ogrod? jak dla mnie ideał, do którego pewnie nigdy nie dobrnę. Zauwazyłam, że nie masz kory, jak radzisz sobie z pieleniem? Pewnie codziennie chodzisz po skubiesz ledwo wystające z ziemi chwaściki...
Widok we mgle jak z bajki, ale tak normalnie też jest zjawiskowo
Pielę często, bo u mnie dużo chwastów z pól ;:173
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

vertigo pisze:Dziękuję, Majeczko ;:196
Róże podrosły, ale przede wszystkim krzewy, które zmieniają proporcje ogrodu :uszy
Dzisiaj znowu działałam przy zmianach - kolejne przesadzenia róż w środku sezonu ;:224 No cóż zrobić - teraz najlepiej widzę gdzie co do czego najlepiej pasuje. Przeniosłam 8 róż, jutro kolejne ;:172

:wit Monika dla chcącego nic trudnego..... chociaż na przesadzanie róż chyba bym się nie porwała.
Wiesz co ja robię! ..... cykam sobie zdjęcia połączeń kolorystycznych i dodatkowo robię notatki z moich spostrzeżeń.
Na jesieni jak znalazł..... też mam kilka do przemeblowania.... z tym, że mam róże w 12 litrowych donicach.... nie ucierpią
podczas przeprowadzki. :D Kiedy nam wstawisz białą rabatkę.... ;:173
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Chyba z powodu tego płotu nie pokazywałaś tej części ;:173
Wygląda rewelacyjnie
Dopiero rozkwitają u Ciebie róże?
U mnie już jest po nich.
Co możesz powiedzieć o Sharifa Asma
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze: :wit Monika dla chcącego nic trudnego..... chociaż na przesadzanie róż chyba bym się nie porwała.
Wiesz co ja robię! ..... cykam sobie zdjęcia połączeń kolorystycznych i dodatkowo robię notatki z moich spostrzeżeń.
Na jesieni jak znalazł..... też mam kilka do przemeblowania.... z tym, że mam róże w 12 litrowych donicach.... nie ucierpią
podczas przeprowadzki. :D Kiedy nam wstawisz białą rabatkę.... ;:173
Gdybym miała w donicach, to nic mnie nie powstrzymało, nawet największe upały ;:306
Ja przesadzam zawsze po ulewnych deszczach - pierwsze dwa dni są najlepsze. Na dno dołka leję wodę, później róża - koniecznie wykopana z bryłą ziemi, a później mocno podlewam kilka razy dziennie. Póki co przesadzone róże mają się nieźle, ale wiem, że to im ograniczy wzrost w tym sezonie ;:108 . Chodzi mi głównie o to, że teraz widzę co do czego pasuje, a poza tym ja jestem niecierpliwa - chcę już mieć wszystko tak jak zaplanuję :lol: :lol: :lol: Przesadziłam ok.15szt. ;:224 Zostało jeszcze kilka. Dzisiaj może będzie jakaś burza, to jutro kolejne przesadzanko ;:173
Wczoraj przesadzana Boscobel - dałam w bardziej eksponowane miejsce - jest prześliczna, cukiereczek ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Chyba z powodu tego płotu nie pokazywałaś tej części ;:173
Wygląda rewelacyjnie
Dopiero rozkwitają u Ciebie róże?
U mnie już jest po nich.
Co możesz powiedzieć o Sharifa Asma
To płot sąsiada - dzieli nas polna droga, ale tego nie widać, bo ja nie mam ogrodzenia - rosną cisy, które z czasem mają stanowić gęsty żywopłot. Róże u mnie dopiero teraz mają pełnię kwitnienia ;:108 :D
Obrazek

Co powiem o Sharifa Asma? To jedna z moich ulubionych angielek - ma przepiękny zapach, ładny kolor, ładny pokrój, nie zwisają jej kwiaty. Polecam ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wklejam najnowsze fotki. Codziennie rozkwitają kolejne róże - ogród jest bardzo kolorowy, choć w jednolitych tonacjach i to mnie cieszy, bo dzięki temu uzyskałam oczekiwane efekty, ale ... tworzy się już nowa rabatka, a w zasadzie dwie, na tyłach ogrodu różanego - kolory: żółty, fiolet/niebieski, biały. Będzie ładnie :tan
Póki co róże, liliowce, rabatki ogólnie ;:7
Eskimo - piękny kolor w początkowej fazie, ale po deszczu zaczął różowieć i to mi się nie podoba. Chyba zmieni miejsce jesienią ;:224
Obrazek

Heritage - jest piękna w tym sezonie :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Old Port
Obrazek

Alladine Palace
Obrazek

Meichavrin
Obrazek

Sangerhauser Jubilaumrose
Obrazek

Obrazek

Princess Anne
Obrazek

Abraham Darby w zachodzącym słońcu
Obrazek

Boscobel
Obrazek

Jeżóweczki
Obrazek

Meringue
Obrazek

i liliowce - to teraz ich 5 minut
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I ogólnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Niezła kolekcja liliowców Monu ;:63 .
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Też przesadzam róże w środku lata. Jak mi nie pasuje, to muszę to zrobić bezzwłocznie :lol:
Rabaty cudowne, pełne kwiecia... ;:167
Widzę, że też zapragnęłaś żółtych róż. No tak, jest zbyt wiele cudnych odmian w tej tonacji; nie można pozostać obojętną na ich urok :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”