Ogródek Gosi 13
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
Mój Gebruder zdecydowanie bardziej jaskrawoczerwony. Aż bije kolorem z rabaty!
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Właśnie widziałam u Wandzi Gebruder Grimm ..... coś ta róża zaczyna łazić za mną

zaczyna wyciszać kolor?
Jakie śliczne zdjęcia porobiłaś

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, w tym roku Acropolis bardzo dobrze się trzyma. Nie wiem od czego to zależy, ale większość róż trzyma się nieźle. Najgorsza jest Edenka i Clair R. No i zaczynają dostawać plam, te które rosną obok. Eden prawdopodobnie został osłabiony na wiosne przymrozkami, dlatego nie ma siły na walke z plamami.
Maju, Scarlet jest zachwycająca. Jak wiesz ja za czerwonym kolorem nie przepadam, ale ona jest świetna. U mnie jest bardzo zdrowa i żywotna. A kwiaty miała chyba z miesiąc
Monia, dostałam ją pod tą nazwą, ale dziewczyny pisały, że nie sa pewne, czy to ona.
Małgosiu, teraz już rozumiem. Ale jak wyrównasz teren już powinno być dobrze. Nie zniechęcaj się
Paulinko, Wandziu, wydaje mi się, że kolor jest prawdziwy. Chociaz teraz głowy nie dam, a sprawdzić nie mogę, bo już jest po kwitnieniu.
Maju, ja za bardzo nie przepadam za Gertruder, bo u mnie zachowuje się jak Geisha, czyli ma bardzo zwieszające się pędy. Trzeba ją podpierać.
Mam parę typów. Ale nic o nich nie wiem. Trochę się boję kupowania w ciemno, bo ostatnio zamówiłam Tradescanta jako niską różę do 1 m., a ostatnio doczytałam na innych stronach, że ona rośnie do 2 m.
Bardzo spodobała mi się Lichfield Angel. róże Guillota Bicentenaire de Guillot i Nelson Monfort, Laurent Calbort. Podoba mi się jeszcze bardzo Versigny, ale nie mam jej gdzie wsadzić ze względu na kolor. No Poulsenka Kronprinsesse Mary i Harknesa Camelot, Chyba na niego się skuszę, bo ma fajny wyprostowany pokrój. Poza tym interesuje mnie Twiggy's Rose i Natasha Richardson. No i co ja mam wybrać?

Maju, Scarlet jest zachwycająca. Jak wiesz ja za czerwonym kolorem nie przepadam, ale ona jest świetna. U mnie jest bardzo zdrowa i żywotna. A kwiaty miała chyba z miesiąc
Monia, dostałam ją pod tą nazwą, ale dziewczyny pisały, że nie sa pewne, czy to ona.
Małgosiu, teraz już rozumiem. Ale jak wyrównasz teren już powinno być dobrze. Nie zniechęcaj się
Paulinko, Wandziu, wydaje mi się, że kolor jest prawdziwy. Chociaz teraz głowy nie dam, a sprawdzić nie mogę, bo już jest po kwitnieniu.
Maju, ja za bardzo nie przepadam za Gertruder, bo u mnie zachowuje się jak Geisha, czyli ma bardzo zwieszające się pędy. Trzeba ją podpierać.
Mam parę typów. Ale nic o nich nie wiem. Trochę się boję kupowania w ciemno, bo ostatnio zamówiłam Tradescanta jako niską różę do 1 m., a ostatnio doczytałam na innych stronach, że ona rośnie do 2 m.
Bardzo spodobała mi się Lichfield Angel. róże Guillota Bicentenaire de Guillot i Nelson Monfort, Laurent Calbort. Podoba mi się jeszcze bardzo Versigny, ale nie mam jej gdzie wsadzić ze względu na kolor. No Poulsenka Kronprinsesse Mary i Harknesa Camelot, Chyba na niego się skuszę, bo ma fajny wyprostowany pokrój. Poza tym interesuje mnie Twiggy's Rose i Natasha Richardson. No i co ja mam wybrać?

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Gosiu widzę że róże u Ciebie szaleją u mnie po woli przekwitają ,trzeba będzie czekać na powtórne kwitnienie., dobry pomysł ze spotkaniem , daj znac na p.w żebym nie przegapiła
Genia
Genia
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Gebruder Grimm raczej koloru nie wygasza... To róża, która raczej 'daje po oczach', choć jak robi się zimniej ma bardzo ciekawy kolor. U mnie rośnie na rabacie bylinowej, co ją nieco tonuje 

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Różano u Ciebie cały czas kochana, ślicznie 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Geniu, u mnie róże też przekwitają. To były zdjęcia sprzed tygodnia. Dzisiaj zrobiłam wycinkę.
Jeśli będę jechała na pewno dam znać
Aniu, u mnie wszystkie róże są między bylinami. Nie lubię rabat jednolitych. Zawsze musi się coś dziać, dlatego nie ma wyjścia, trzeba mieszać
Paulinko, róże już przekwitają. Teraz zaczeły byliny
Fotki z dzisiaj

Jeśli będę jechała na pewno dam znać
Aniu, u mnie wszystkie róże są między bylinami. Nie lubię rabat jednolitych. Zawsze musi się coś dziać, dlatego nie ma wyjścia, trzeba mieszać

Paulinko, róże już przekwitają. Teraz zaczeły byliny
Fotki z dzisiaj

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu dziękuję za informację o Scarlet Moss
mam na nią coraz większą ochotę, wygląda na to że to już zaczęły się gorączkowe poszukiwania do jesiennych zakupów
A nie ma ona tendencji do zbytniego rośnięcia w górę
bo coś mi się zdaje że sporo róż zdecydowanie przekracza wysokości które są podawane choćby przy zakupach
Ogród z bylinami i liliami wygląda równie ciekawie i kolorowo
ps. a gdzie podziewa się Flesz bo ostatnio nie łapie się na fotki

A nie ma ona tendencji do zbytniego rośnięcia w górę

Ogród z bylinami i liliami wygląda równie ciekawie i kolorowo

ps. a gdzie podziewa się Flesz bo ostatnio nie łapie się na fotki

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Gosiu, jaka to jeżówka
Znasz jej imię?

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Bardzo ładna ta werbena.... taka delikatna, zwiewna.....koronkowa wprost
Jeżówkami zachwycam się bez końca, marzą mi się ogromne kępy tych kwiatów, ale niestety nie umiem się ich dochować
Małgoś pierwsza liliowa fotka przepiękna.... aż zapachniało

Jeżówkami zachwycam się bez końca, marzą mi się ogromne kępy tych kwiatów, ale niestety nie umiem się ich dochować

Małgoś pierwsza liliowa fotka przepiękna.... aż zapachniało

- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
zachwyciłam się trawami w tle, piękne
Zazdroszczę bardzo bo mam niedosyt 

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
AGNESS pisze: Małgoś pierwsza liliowa fotka przepiękna.... aż zapachniało
taaak...
i te jeżówki

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Gosiu lilie , jeżówki, liliowce,róże - to podstawa naszych letnich ogrodowych widoków...miło
jest i swojsko
...!

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Hihi dzięki tobie wiem, że to drugie to werbena patagońska. U mnie też już kwitnie
Wygląda na to, że wszystko się przyjęło. Zastanawia mnie jedynie stan paproci. Po wielkim znakiem zapytania

Wygląda na to, że wszystko się przyjęło. Zastanawia mnie jedynie stan paproci. Po wielkim znakiem zapytania