W ogrodzie Maryni.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W ogrodzie Maryni.

Post »

Maryniu liliowce piękne i pewnie bardzo smaczne ;:333
I te wszystkie inne Twoje śliczności ,których nazw nie potrafię zapamiętać ;:215 ;:215 , a kiciuś słodiutki
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu, Ten ryś na półce polował chyba na mnie. ;:306 Liliowce, no nie wiem. Ja ich aż tak dużo nie mam. Wolę pokazywać coś innego. :wink:

Patrycja, ogród mam duży. Poczytaj na początku wątku. :) Poza tym, można je ciąć.

Tereniu, katalpę tnę 2x w roku. Trochę po kwitnieniu i solidnie wiosną.

Jacku, moje typy tez szły w kierunku bodziszka czerwonego, ale pewności nie mam.

Alicjo, głowa za mała, żeby wszystko spamiętać. :D

Parę obrazków przed weekendem. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wypoczynku. ;:3
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marysiu pięknotka ci już zakwitła. Swoją obserwuję i strasznie długo jest w pąkach. A masz białą?
Fajnie,że zawitałam do Ciebie to dowiedziałam się o cięciu katalpy. Właśnie ją kupiłam i mam zero z nią doświadczenia.
Miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Wątek czytałam cały,ale nie znalazłam ( albo czytać nie umiem :D ) Wodę masz piękną. Skąd pomysł na taki kształt oczka?
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Oj Marysiu,napatrzeć się nie mogę ;:oj widzę,że goryczka Ci kwitnie ;:138
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu/Biedronka641, nie mam białej. Jakoś się nie złożyło. A ta była już nawet dzielona na potrzeby innych. :)

Patrycja/obita, (rety! ktoś Cię bije?) cała działka to 24m x 150m, zatem jest duża. Ogród z domem zajmuje mniej niż połowę tego, ale to i tak bardzo dużo na jedne ręce. Pomysł na kształt oczka jest oczywiście mój własny. Ułożyłam na trawniku sznurek i kazałam tak wykopać. Było wielkie zdziwienie, ale w ogrodzie i domu to ja rządzę. ;:306 Jestem zadowolona z tego pomysłu. ;:108

Dorotko, w tej chwili kwitną 3 goryczki: krzyżowa, długolistna i ta malutka biała.

Miłka-ogrodniczka. :wink:
Obrazek

Uciekam, bo Ewa/kocica ma przyjechać. :tan
Awatar użytkownika
obita
500p
500p

Post »

36 arów ;:oj wow ;:oj jak na jedne ręce to ta połowa to i tak dużo, fakt,ale czego sie nie robi dla ogrodów ;:333 ( nikt mnie nie bije :lol: )
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu, pięknie u Ciebie. Jeżeli pozwolisz będę zaglądała bo jest na co popatrzeć i podpatrzyć :wink: Oczko - pierwsza klasa ;:333 Sami wszystko aranżowaliście?
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

A ja dziś miałam przyjemność ogromną podziwiać ogród Marysi. Śliczny, uporządkowany z mnóstwem ciekawych roślin, a to co Marysia ma w przydomowym ogrodzie zimowym - oszklonym i w doniczkach w domku to nie da się tego opowiedzieć. Mnóstwo pięknych, oryginalnych roślin, ciekawych odmian, gatunków. Wszystko pięknie wyeksponowane, zadbane - jestem pełna podziwu dla tej kolekcji. Gdyby nie mój M. który miał jeszcze pewne plany i mnie gonił to utknęłabym Marysi na głowie na kilka godzin :shock: .
Jedno mnie tylko zmartwiło - otóż dopiero w domu przypomniałam sobie o cudnej koteczce, której nie udało mi się spotkać, a o której całkiem zapomniałam w amoku roślinnym ;:224 .
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Marysiu!
Kwitnienia jak zwykle zachwycające.

Uprzejmie donoszę, ze deinanthe od Ciebie zakwitło. Kwiat ten zobaczyłam dopiero wieczorem, dlatego dopiero jutro zrobię mu sesję. Jest taki sam jak Twój. :;230
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Marysiu campanule pink oktopus mam ,podziwiałam białego .Nie spotkałam bielaska, dla mnie to najciekawszy dzwonek .
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dosiu, witaj w moim ogrodzie. :D Zaglądaj, podglądaj i zostań ile chcesz. ;:108 Cały układ ogrodu to moje pomysły i moja praca. Oczywiście nie kopałam sama oczka i nie układałam wielkich kamieni na dużym skalniaku, ale i tak musiałam stać i pilnować. :lol: To jest zwyczajny wiejski ogród, który musi pasować do otoczenia, a nie jakieś cudowny pomysł architektów zieleni. :) Nie wszystko się sprawdziło i parę rzeczy bym teraz zrobiła inaczej, ale jest jak jest.

Ewa, bardzo dziękuję za miłą wizytę i też ogromnie żałuję, że trwała tak krótko, ale wszystko jest do odrobienia. :) Miłki nie mogłaś zobaczyć, bo ona nie pokazuje się obcym i wraca do domu dopiero, jak zostają tylko domownicy. Pewnikiem obserwowała wszystko z krzaków. ;:306

Iwona :wit , cieszę się, że deinanthe nie przynosi wstydu. Mnie też wszystko od Ciebie rosnie. ;:196

Wiesiu, odsadzę dla Ciebie kawałek i za jakiś czas się wymienimy. OK? :)

Parę obrazków z pięknym zapachem i biegiem do roboty. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu, moja tak wygląda. :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Liliowiec 'Schnickel Fritz'

Dobrego tygodnia Wszystkim tu zaglądającym. ;:3
Awatar użytkownika
obita
500p
500p

Post »

Co to za lilia na 3 zdjęciu? ;:oj
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czyli podobnie jak u mnie - wiejski ogród, który musi pasować do otoczenia. Na wsi wycyckane ogródki, zrobione od linijki nie pasują :D
Twój jest cudowny. Oczko oczywiście robi największe wrażenie i powoduje, że ogród jest bardzo oryginalny ;:333
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Te lilie 'posypane pieprzem' to chyba z Ołomuńca, tak? Wszystkie są śliczne ;:138 .
Jak dla mnie, za mało zdjęć ;:145 . No i pewnie znowu mam przechlapane :;230 . Wiem, wiem ;:122.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”