Cudowne to twoje zielone miejsce na ziemi.
Ranczo Nokły - Tadeusz48
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tadeusz
Lubię chodzić po waszych ścieżkach. Oglądać kwiaty,posiedzieć nad wodą, by póżniej w zamyśleniu odejść. Bo czasami słowa się gubią i nie wiem co napisać, więc zabieram ze sobą nutkę tajemniczości i wychodzę by po jakimś czasie wrócić tu ponownie.
Cieszę się, że od czasu do czasu mnie odwiedzisz. Liczę na Twoją pomoc . Przychodząc uzbrój się w cierpliwość-zawsze będą na Ciebie czekały jakieś pytania
Pozdrawiam
Lubię chodzić po waszych ścieżkach. Oglądać kwiaty,posiedzieć nad wodą, by póżniej w zamyśleniu odejść. Bo czasami słowa się gubią i nie wiem co napisać, więc zabieram ze sobą nutkę tajemniczości i wychodzę by po jakimś czasie wrócić tu ponownie.
Cieszę się, że od czasu do czasu mnie odwiedzisz. Liczę na Twoją pomoc . Przychodząc uzbrój się w cierpliwość-zawsze będą na Ciebie czekały jakieś pytania
Pozdrawiam
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
-
tadeusz48
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
MARYLO- dziękuje za wizytę w ogrodzie, przesadzenie krzaczka łączy się z częściowym zniszczeniem systemu korzeniowego, dlatego łatwiej roślina znosi przesadzanie, jak nie posiada liści.
GRZEGORZU- dziękuję za wizytę, masz tak samo zadbany i piękny ogród, więc wiesz ile pracy, trzeba włożyć by zrobić wszystko ( jeżeli można zrobić wszystko), cieszy nas że lubisz zaglądać do naszego ogrodu.
ELU- dziękuję za wizytę, ja również (zwłaszcza teraz mam więcej czasu) zwiedzam ogrody, podpatruję innych, szukając u mnie podobnych rozwiązań, dzięki internetowi, takie podróże są bezpłatne(prawie), a jak wiadomo, podróże kształcą. Chętnie poobserwuję Twoje zmagania z przyrodą, bo ja już w moim wieku nie miałbym sił drugi raz zaczynać.
BARBARO-dziękuję za wizytę w Nokłach i za "piękne " słowa.
Dzisiaj przekonałem się że jesień i do Nokłów zawtała, najbardziej ją widać na aralii, najpóźniej rozpoczyna wiosną wegetacje i najwcześniej reaguje na jesień:

GRZEGORZU- dziękuję za wizytę, masz tak samo zadbany i piękny ogród, więc wiesz ile pracy, trzeba włożyć by zrobić wszystko ( jeżeli można zrobić wszystko), cieszy nas że lubisz zaglądać do naszego ogrodu.
ELU- dziękuję za wizytę, ja również (zwłaszcza teraz mam więcej czasu) zwiedzam ogrody, podpatruję innych, szukając u mnie podobnych rozwiązań, dzięki internetowi, takie podróże są bezpłatne(prawie), a jak wiadomo, podróże kształcą. Chętnie poobserwuję Twoje zmagania z przyrodą, bo ja już w moim wieku nie miałbym sił drugi raz zaczynać.
BARBARO-dziękuję za wizytę w Nokłach i za "piękne " słowa.
Dzisiaj przekonałem się że jesień i do Nokłów zawtała, najbardziej ją widać na aralii, najpóźniej rozpoczyna wiosną wegetacje i najwcześniej reaguje na jesień:

- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam Ciebie Tadeusz ....- chcę się odnieść do wypowiedzi Beaty która napisała ...(cytat)........"złamałam już cztery łopatki" ...
.... - ja kupiłam łopatkę - palczatkę (dość szerokie ma palce) , jest ich kilka rodzajów...cena zależy od materiału z jakiego jest wykonana. Jeśli podłoże nie trzeba z kompostem przewracać to jest idealną maszyną do spulchniania , a chwasty wybiera się z ziemi wtedy bardzo dobrze. Polecam wszystkim. ..............................................................................................................................................Tadeusz na Twoim Ranczom - to -
słoneczko ma szczególne względy. Morze za Twoją dobroć niesienia pomocy innym,-...'sprawia'... Ciebie <Przodownikiem> Prac Ogrodniczych...na pierwszym miejscu...Moje uznanie, za tempo przeprowadzonych prac jesiennych i porządkowych. Cieplutko jak zawsze - Zyta.
-
tadeusz48

ANITA- dziękuję za wizytę w ogrodzie, rzeczywiście, tak jakbyś o nas zapomniała( przepraszam, ja także), staram się jak mogę, ale jesień wciska się ze wszystkich stron i na początek śmieci liśćmi z drzew.
IWONO- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, trawę barwi nam "matka przyroda", ja jej tylko pomagam.
ZYTO- dziękuję za wizytę, dzisiaj rzeczywiście słoneczka było pełno w Nokłach, Warzywniach już prawie uporządkowałem, resztki wyniosłem na śmietnik, zostały jeszcze buraki i marchew, buraki chyba jutro sprzątniemy, a z marchwią poczekamy do następnego miesiąca.
ZENKU- obejrzałem Twojego "chabłędzia" (jak to moja pani mówi na te roślinki) , jest duży, ciekawi mnie, jak długo będziesz szukać miejsca na posadzenia tego świerka, ja ostatnio po każdym zakupie, latam z krzaczkiem kilka dni po działce i zastanawiam się gdzie by go zmieścić by dobrze się czuł, ostatni zakup jeszcze nie znalazł swojego miejsca, ciągle szukam.
Dzisiaj , w tak piękną pogodę, zawędrowałem z aparatem na "cypelek", by zobaczyć jakie postępy poczyniła jesień oraz jak bobry poradziły sobie z wierzbą sąsiada, nad rzeką.

"Świat się kręci - koło też"

IWONO- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, trawę barwi nam "matka przyroda", ja jej tylko pomagam.
ZYTO- dziękuję za wizytę, dzisiaj rzeczywiście słoneczka było pełno w Nokłach, Warzywniach już prawie uporządkowałem, resztki wyniosłem na śmietnik, zostały jeszcze buraki i marchew, buraki chyba jutro sprzątniemy, a z marchwią poczekamy do następnego miesiąca.
ZENKU- obejrzałem Twojego "chabłędzia" (jak to moja pani mówi na te roślinki) , jest duży, ciekawi mnie, jak długo będziesz szukać miejsca na posadzenia tego świerka, ja ostatnio po każdym zakupie, latam z krzaczkiem kilka dni po działce i zastanawiam się gdzie by go zmieścić by dobrze się czuł, ostatni zakup jeszcze nie znalazł swojego miejsca, ciągle szukam.
Dzisiaj , w tak piękną pogodę, zawędrowałem z aparatem na "cypelek", by zobaczyć jakie postępy poczyniła jesień oraz jak bobry poradziły sobie z wierzbą sąsiada, nad rzeką.

"Świat się kręci - koło też"

- konto-puste001
- 100p

- Od: 14 kwie 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Świetny spacer 
Serdecznie pozdrawiam Barbara
-
tadeusz48

WIOLU- dziękuję za wizytę w ogrodzie, koło oprócz wprowadzenie odpowiedniego klimatu na działce , ma również inne zadanie, dostarczenie świeżej wody do stawu.
BARBARO- dziękuję za spacer po części działki , zwanej "cypelkiem", jest on ze wszystkich stron otoczony wodą, z trzech -wodami rzeki i z jednej wodą stawu.
Dzisiaj , po trzech dniach pięknej pogody swój urok odzyskały nawet kwiaty:

BARBARO- dziękuję za spacer po części działki , zwanej "cypelkiem", jest on ze wszystkich stron otoczony wodą, z trzech -wodami rzeki i z jednej wodą stawu.
Dzisiaj , po trzech dniach pięknej pogody swój urok odzyskały nawet kwiaty: