Dziękuję za tak liczne wizyty i za miłe słowa
Agnieszko, lilii w tym roku przybyło, bo z Terenią trochę zamówiłyśmy, ale też zaczynają zakwitać te, których nasionka wysiewałam 3 i 4 lata temu. Trzy lata wstecz straciłam prawie wszystkie poza azjatyckimi, a miałam razem ponad 100 odmian. Orientalnych do gruntu nie sadzę, a miejsca mam też coraz mniej.
Alicjo, prawie tydzień poświęciłam na cięcie iglastych, ale tylko po południu, ale też musiałam pociąć korę, bo takie nie ładne duże kawałki były. Jutro w planie cięcie lilaków, krzewuszek, jaśminowców i może bukszpanów, będzie ciężki dzień.
Marysiu, iglaki i inne tnę, ponieważ zbytni się rozrastają, a każde miejsce potrzebna na inne rośliny. Dziewanny w tym roku są okazałe, te z białymi kwiatami są mniejsze, ale ważne że są
Izo gdyby to tak można było trochę poczarować i sprawić aby chwasty zniknęły. Nasionka białej dziewanny dostaniesz, zdobyłam nasiona firletki białej, mam kilka siewek. Jak się spodobają, to w przyszłym roku będę zbierać nasionka.
tak ma wyglądać - zdjęcie z netu
Iwonko (Iw), kolorów u mnie dużo, tak lubię, kwitną już pelargonie, poustawiałam je w różnych miejscach i też dodają kolorów, a i pozostałe doniczkowe też. Kwitną różne byliny, ale najobficiej lilie i liliowce. Iwonko, u Ciebie też kolorowo i pięknie.
Iwonko (Ivona44), to dziwne że Twoja dziewanna jest bez kwiatów, może zakwitnie w przyszłym roku, też już tak miałam. Powinny kwitnąć w drugim roku, a właśnie białe zakwitły na 3 rok.
Marysiu (mar33), dla Ciebie też nasionka będą, Marysiu przy tej ścianie są 3 męczennice, a czwarta jeszcze w innym miejscu. Będzie problem je pozdejmować z tej siatki, jak nie dam rady to zwinę pędy razem z siatką i do piwnicy
Na zakończenie trochę bieżących zdjęć
taka miniaturka

Muszę kończyć, bo pewnie już się znudziło oglądanie liliowców
Pozdrawiam, jutro może lilie