Kasiu zapraszam na kolejne widoczki, będzie mi ogromnie miło
Tajeczko tylko młode katalpy są wrażliwe na mróz a nawet jeśli trochę je przypali to bardzo szybko się regenerują. Kupuj kochana posadzisz gdzieś w zaciszu i zobaczysz, że warto było nawet jak nie kwitną są bardzo piękne bo jej bardzo duże liście zdobią niesamowicie.
Alu to jest maruna i pojawiła się nagle sama nawet nie wiem skąd

ale wcale nie żałuję bo to super biały akcent na rabacie. Katalpę kupuj bo nawet jak nie kwitnie to jej ogromne liście bardzo fajnie wyglądają.
Alicjo prawda że jej kwiaty są piękne, czekałam jak dobrze pamiętam pięć lat ale warto było

jej kwiaty są trochę podobne do storczyków.
Violu te białe kwiatuszki to maruna, jeśli tylko się rozsieję to na jesieni dostaniesz sadzonkę lub zbiorę nasiona i sobie wysiejesz. Z limnantesu pierwszy raz będę zbierać i jeśli mi się uda to oczywiście wyślę razem z lnem i z pluskwicą. Proszę tylko przypomnij mi bo ja niby po napisaniu postu zamierzam zapisać a potem wypada mi z głowy
Tesiu katalpę mam jak dobrze pamiętam od 6-7 lat a zakwitła mi po 5 ale od razu zaznaczam, że kupiłam już jako spore drzewko. Nawet się nie spostrzeżesz jak twoja zakwitnie
Aguś jeśli chcesz mieć więcej jeżówek to nie wycinaj nasienników na wiosnę będziesz miała mnóstwo małych siewek. Cieszę się, że wszystko rozkwita

to znak że pysznogłówka i jeżówki to twardzi-elki i warto zaprosić ich więcej.
Paulo dziękuję za miłe słowa

u mnie nareszcie się ochłodziło
AGNESS już dziś zauważyłam pierwszego motyla więc jest nadzieja na piękne fotografie. Bardzo lubię oglądać jak przeganiają trzmiele trzepocząc skrzydłami. Dziękuję Ci Aguś za miłe słowa, cieszą mnie bardzo i ogromnie budują, buziaczki za to
smolka kwiaty katalpy trochę przypominają storczyki i zgadzam się z Tobą w każdym calu są niesamowicie piękne
Iwonko nawet nie wiesz jak Twoje słowa mnie radują

To fajne, że tak bardzo podobają Ci się motylki i tytoń ale wcale się nie dziwię są takie śliczniusie. Zaraz wstawię zdjęcia mojego tytoniu

zapraszam Cię kochana
Bea a wiesz, że ja o tym nie pomyślałam

byłam u Ciebie po cichutku i widziałam te ślicznotki
Dziś kogel-mogel czyli wszystkiego po trochu
pierwszy kwiat tytoniu leśnego