Ogródek Gosi 13
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
To nie kret wciągnął Jezowki, ziemia mi się po opadach zapadła a kwiatuszki razem z nią. I jak tu urządzać taki piękny ogród jak Twoj
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu ostanie zdjęcie ... bardzo mi się podoba
czerwone goździki znalazły miejsce...
Co chcesz zmienić, że szukasz trzech różowych krzaczków róż.

Co chcesz zmienić, że szukasz trzech różowych krzaczków róż.

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Margosiu ale dawno mnie u ciebie nie było, aż mi wstyd
Takie piękne lato u ciebie i te twoje rabaty wypełnione kwiatami.
Moja buzia wciąż rozdziawiona
Ps. te żółte rumianki to jak się nazywają?

Takie piękne lato u ciebie i te twoje rabaty wypełnione kwiatami.
Moja buzia wciąż rozdziawiona

Ps. te żółte rumianki to jak się nazywają?
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Gosiu bujność Twoich roślin i rabatowe zagęszczenie są mi bliskie!
To jest to co lubię najbardziej!

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ten dzwonek kropkowany b.fajny
tylko po przekwitnięciu niewygodnie się go oczyszcza bo przy kwiatku są za krótkie ogonki, a tuz obok rosną następne zawiązki kwiatowe... jak sobie z tym radzisz ?

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Gosiu
na pewno kiedyś skorzystam z zaproszeni , może jak następnym razem wybierzemy się razem do Szmita

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Gosiu, ładnie trawka ci rośnie
Praca się opłacała. Ja swój też w sobotę kosiłam po raz pierwszy.
Sypałaś po wysianiu nawozem długodziałającym do trawników? ja trochę posypałam i podlewałam codziennie. Jak fajnie się teraz chodzi.
Masz śliczne różyczki, Pashminka faktycznie w tym roku piękna.
Ale mi wpadła w oko ta różowa - pustaczek. Nie pamiętam co to za róża. Coś nowego czy już ją miałaś?

Sypałaś po wysianiu nawozem długodziałającym do trawników? ja trochę posypałam i podlewałam codziennie. Jak fajnie się teraz chodzi.
Masz śliczne różyczki, Pashminka faktycznie w tym roku piękna.
Ale mi wpadła w oko ta różowa - pustaczek. Nie pamiętam co to za róża. Coś nowego czy już ją miałaś?
- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Gosia, piszesz że pościnałaś przekwitłe róże.......a czy ponownie zakwitną? Być może i ja u siebie to zrobię. 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Gosiu pięknie ukwiecone rabaty,
tylko właśnie świeżego trawnika im brakowało, żeby podkreślał urodę, chociaż u mnie także nie ma prawdziwego, pozbawionego chwastów trawnika.
Bardzo podobają mi się te limonkowe złocienie, za ich nie banalny kolor, ale wiosną posadziłam.

Bardzo podobają mi się te limonkowe złocienie, za ich nie banalny kolor, ale wiosną posadziłam.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Witam miłych gości
Nie było mnie kilka dni, bo zwiedzałam zaprzyjaźnione ogródki.
Jak ja to lubię
W tym roku urlop strasznie krótki. Nie mam czasu nawet posiedzieć i podelektowac się ogrodem i pogodą, mimo, że było bardzo upalnie.
Krysiu, ona wcale nie jest taka drobnokwiatowa, jeżeli chodzi Ci o różę oczywiście. To jest róża Acropolis. Jestem nią zachwycona za jej kolor. Bardzo trudny do określenia.
Jeżeli kupiłaś czystego Filifera to faktycznie będzie z niego potwór. Ja swojego tnę non stop. Ale sa też mniejsze formy. Może to one?
Małgosiu, ale normalnie ziemia się nie zapada. Musiał być zrobiony korytarz. Jak korytarz to kret, albo nornica. Musisz sprawdzić, czy nie masz dzir w rabatach. Ja tak się cieszyłam, że nie mam nornic, a ostatnio jakieś dziury mi się pojawiły, chyba będe musiała walczyć
Maju, goździki znalazły miejsce i jeszcze wzbudzają zachwyt u wszystkich, którzy je widzą.
Mam jeszcze wolne miejsce. I chcę wyrzucić jedną roślinę. Znaczy się jest miejsce na 3 róże
Chyba że zmienię zdanie i stwierdzę, że jednak będzie za ciasno
Aniu, niestety nie znam nazwy tego rumianka, bo to pomyłka. Miał być krwawnik, wyszło takie coś. Ale w sumie nie żałuję. Bardzo fajnie odbija się od innych roślin.
Maryniu, wiem, że lubisz gąszcz
Ale ja jeszcze musze nad swoim popracować. Trochę jeszcze go uporządkować
Evo, dzwonek to potwór. Rozłazi się niemiłosiernie. Ja tnę go przy ziemi jak tylko zaczyna przekwitać, żeby mi się aby nie rozsiał, bo już w ogóle go nie opanuję.
Geniu, może w sierpniu zorganizujemy wyjazd?
Jolu, trawniczek jest fajny. Ja już go zasilałam ze 2 razy. Moja ziemia tego neistety wymaga. Jak tylko zaczyna brakowac nawozu widać, że trawa jaśnieje. Własnie dzisiaj znowu to zrobiłam.
Jeśli chodzi Ci o tę różową pustaczkę to Sweet Haze. Bardzo ją lubię. Kwitnie tak samo obficie jak White Cover. Jestem z niej zadowolona
Helenko, jeżeli róża kwitnie na tegorocznych pędach to zazwyczaj zakwita drugi raz. Niektóre kwitną prawie non stop. Teraz będzie miesiąc przerwy i znowu się zacznie pokaz.
Teresko, ja tego złocienia dostałam przez pomyłkę. Miał być krwawnik.
Wiem doskonale, że nie uda mis ię utrzymac idealnego trawnika, bo wokół mojego osiedla są pola, a w dodatku, nie mam jeszcze ulic zrobionych, tylko są polne drogi za płotem. Staram się kosić, ale sąsiedzi nie zawsze skoszą, więc ma się co rozsiewać. Najważniejsze, żeby tej wstrętnej trawy nie było. Resztę zniosę.
Już lekko nieaktualne zdjęcia.
Bonica
Candelight

Gerbruder Grimm

Geisha
Eskimo, a może Vanilla?

Nie było mnie kilka dni, bo zwiedzałam zaprzyjaźnione ogródki.
Jak ja to lubię

W tym roku urlop strasznie krótki. Nie mam czasu nawet posiedzieć i podelektowac się ogrodem i pogodą, mimo, że było bardzo upalnie.
Krysiu, ona wcale nie jest taka drobnokwiatowa, jeżeli chodzi Ci o różę oczywiście. To jest róża Acropolis. Jestem nią zachwycona za jej kolor. Bardzo trudny do określenia.
Jeżeli kupiłaś czystego Filifera to faktycznie będzie z niego potwór. Ja swojego tnę non stop. Ale sa też mniejsze formy. Może to one?
Małgosiu, ale normalnie ziemia się nie zapada. Musiał być zrobiony korytarz. Jak korytarz to kret, albo nornica. Musisz sprawdzić, czy nie masz dzir w rabatach. Ja tak się cieszyłam, że nie mam nornic, a ostatnio jakieś dziury mi się pojawiły, chyba będe musiała walczyć

Maju, goździki znalazły miejsce i jeszcze wzbudzają zachwyt u wszystkich, którzy je widzą.

Mam jeszcze wolne miejsce. I chcę wyrzucić jedną roślinę. Znaczy się jest miejsce na 3 róże

Chyba że zmienię zdanie i stwierdzę, że jednak będzie za ciasno

Aniu, niestety nie znam nazwy tego rumianka, bo to pomyłka. Miał być krwawnik, wyszło takie coś. Ale w sumie nie żałuję. Bardzo fajnie odbija się od innych roślin.
Maryniu, wiem, że lubisz gąszcz

Ale ja jeszcze musze nad swoim popracować. Trochę jeszcze go uporządkować
Evo, dzwonek to potwór. Rozłazi się niemiłosiernie. Ja tnę go przy ziemi jak tylko zaczyna przekwitać, żeby mi się aby nie rozsiał, bo już w ogóle go nie opanuję.
Geniu, może w sierpniu zorganizujemy wyjazd?
Jolu, trawniczek jest fajny. Ja już go zasilałam ze 2 razy. Moja ziemia tego neistety wymaga. Jak tylko zaczyna brakowac nawozu widać, że trawa jaśnieje. Własnie dzisiaj znowu to zrobiłam.
Jeśli chodzi Ci o tę różową pustaczkę to Sweet Haze. Bardzo ją lubię. Kwitnie tak samo obficie jak White Cover. Jestem z niej zadowolona
Helenko, jeżeli róża kwitnie na tegorocznych pędach to zazwyczaj zakwita drugi raz. Niektóre kwitną prawie non stop. Teraz będzie miesiąc przerwy i znowu się zacznie pokaz.
Teresko, ja tego złocienia dostałam przez pomyłkę. Miał być krwawnik.
Wiem doskonale, że nie uda mis ię utrzymac idealnego trawnika, bo wokół mojego osiedla są pola, a w dodatku, nie mam jeszcze ulic zrobionych, tylko są polne drogi za płotem. Staram się kosić, ale sąsiedzi nie zawsze skoszą, więc ma się co rozsiewać. Najważniejsze, żeby tej wstrętnej trawy nie było. Resztę zniosę.
Już lekko nieaktualne zdjęcia.
Bonica

Candelight

Gerbruder Grimm

Geisha

Eskimo, a może Vanilla?

Gosia, widzę że Acropoliskę zabezpieczyłaś przed plamami. Lepiej się sprawuje w tym roku?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu widoki pokazałaś śliczne, a ten kontrast między trawnikami jest uderzający
Ta czerwona róża na kilku zdjęciach to Scarlet Moss
tak doczytałam, jesteś z niej zadowolona bo długo trzyma kwiaty, a jak z jej zdrowiem bywa?

Ta czerwona róża na kilku zdjęciach to Scarlet Moss

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55

- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Piękne te Twoje róże no po prostu przepiękne.
Ziemia się zapadła bo jest mowa o rabacie które powstało na zasypanym szambie. Najpierw poszło troche kamienia wapiennego a potem ziemia. Po deszczach zamula ziemię między kamienie i stąd to wszystko
Kret też jednego mam ale nie w tym miejscu
Ziemia się zapadła bo jest mowa o rabacie które powstało na zasypanym szambie. Najpierw poszło troche kamienia wapiennego a potem ziemia. Po deszczach zamula ziemię między kamienie i stąd to wszystko
Kret też jednego mam ale nie w tym miejscu
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Czy Gerbruder Grimm ma taki kolor czy przekłamany jest lekko. Fajnie wpada w malinkę

A to turystyczny bardzo urlop i super