Mariolu (kropelka)! A u nas po krótkiej przerwie mocno pada. Ciekawe, kiedy przestanie
Clematis Alionushka
Iwonko (iwonaPM)! Rodochitona namierzyłam 2 lata temu. Próbowałam go siać, ale się nie udało... I w tym roku okazało się, że na giełdzie kwiatowej w Łodzi można go kupić. Taki piękny egzemplarz dostałam w prezencie od Tereski (tesia39), jak wybrałam się tam w odwiedziny miesiąc temu. Jest przecudny!
To jeszcze raz rodochiton?
Aniu (Annes 77)! U nas bardzo intensywnie leje już kolejny dzień. Już by tego było dość

Pashmina i tak w tym roku wygląda lepiej. W sumie nie mogę na nią narzekać, choć z bliska wygląda znacznie lepiej niż z daleka. Z daleka jest jakaś taka niepozorna... Okami to na prawdę bardzo zgrabny pieseczek. Ma wiele wdzięku. Jest pieszczochem. Nie niszczy. Idealny pies do domu
Châpeau de Napoléon
Grażynko (grazynarosa22)! Cieszę się, że Ci się podoba!
Garden of Roses
Maryniu (marpa)! A może się uda. Przysypię go zimą, a poza tym w tym miejscu zawsze mam dużo śniegu, bo tam odrzucam ten z podjazdu. Faktycznie jest bardzo ładny. Ma fajny kolor, dużo kwiatów o ładnym kształcie.
Zaczynają kwitnąć krwawniki
Grażynko (kogra)! Na prawdę tego deszczu jest już za dużo. I znowu wszystko leży w ogrodzie. Który to już aż w tym miesiącu? A jeszcze nie ma 10tego. Ale na zdjęciach kolorowo. Miłego oglądania!
Lavaglut
A ja mimo pogody musiałam wyjść, bo wiatr złamał palik przy jednym z krzaczków agrestu. Przy okazji zrobiłam nowe zdjęcia.
Kwitną nowe liliowce
Rosną głównie na tych dwóch rabatach. Robi się i tam kolorowo
Zakwita także malusieńka lilia. Nie sądziłam, że takie maleństwa mogą mieć kwiaty
I taka. Nie pamiętam, by taką sadziła, ale jest bardzo ładna. Taka drobna.
Zakwitł szalony czosnek Schuberta
I jedna z traw NN
Powoli zaczynają także floksy