Moniko zaspakajam ciekawość , na zdjęciu 7 i 8 są aksamitki,pierwsze zakwitły ,mam ich w ogrodzie co roku bardzo dużo , jeśli nie znasz to polecam ,wysiewam wprost do gruntu a później przesadzam sadzonki , nie kłopotliwe i na dodatek likwidują w ziemi nicienie,mają też swój urok, w koszyczku mam koleusa ,k?piłam gotowego bo bardzo spodobał mi się czekoladowy kolorek ,lilii tygrysich nie mam dużo ,co roku przybywa jedna lub dwie, dzięki za pochwałę rękichalaputkowo pisze:Grażynko, umieram z ciekawości co to jest to żółte z czerwonymi dolnymi płatkami , zdjęcie nr 7 i 8 , i to w koszyczku takie bordowe listki
, zapraszałaś mnie do siebie i jak patrzę na te cudeńka , ale masz rękę , śliczności . Lilie tygrysie mam tylko pomarańczowe , czy te Twoje też się rozsiewają ?

Biedronka641 pisze:Graziu piękne kwitnienia. Lilie, złocienie. gazania no i róże
.
Koleusa takiego jeszcze nie spotkałam .
Alu dziękuję za pochwały moich kwiatków, koleusa spotkałam u nas w sklepie ogrodniczym i od razu go kupiłam , spodobał mi się ze względu na kolor,muszę poczytać jak go przechować przez zimę

Alu dzięki za miłe słowa, gazanię w tym roku mam tylko jedną ,prezent od dzieci , jak są takie upały to ja dopiero wieczorkiem ruszam się na działce, dzisiaj zasilałam Florowitem moje kwiatuchy,oby pięknie kwitłyalicjad31 pisze:Grażynko![]()
Piękne lilie i róże śliczne ,gazanie ,których niestety nie wysiałam![]()
Ale chyba u Ciebie znalazłam nazwę dla swojej lilii bo mam bardzo podobną do Twojej Fata Morgony![]()
Grażynko zgadzam się z tobą ,że doba jest za krótka![]()
Mnie też na wszystko brakuje czasu .Pozdrawiam i zdrówka

Aniu lilie moje dopiero zaczęły się rozwijać, najbardziej czekam na orienty, tak gazanie w zeszłym roku kwitły mi do mrozówanabuko1 pisze:Grażynko
Lilie wszystkie kocham.Azajtaki piękne i tygrysice też.Ja chyba Tygrysich mam za mało,a le na drugi rok to się zmieni![]()
Gazanie piękny kolorek,to wdzięczne roślinki kwitną długo

Małgosiu dziękuję za pochwały , tak w koszyczku koleusek , nie wsadzalam do gruntu bo chcę go przezimować , możesz podpowiedzieć coś w tym temaciePEPSI pisze:Tygrysie lilie są piękne i to bardzo. A koleuski w koszyczku mają wspaniałe ubarwienie. Tak sobie myślę, że to właśnie koleuski. Ja mam takie zwyczajne, ale samodzielnie za to posiane i przezimowane. W tym roku czaiłam się na fajne odmiany, ale w pobliskich sklepach nie mieli. To fantastyczna roślina.

najpierw coś na podniebienie i na soczki

ogóreczki na łóżeczku

samosiewki maczek i nasturcja

zakwitły cynie w skrzynce ,bo w gruncie jeszcze nie kwitną

jeszcze róże ,to ich czas

to zdjęcie zrobione z leżaka