RODoS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: RODoS

Post »

Witaj. Zaciekawił mnie twój wątek, chociaż czytając nie spodziewałam się że będzie totalny brak zdjęć z zeszłego sezonu. No ale dalej już dowiedziałam się dlaczego :) Mam nadzieję że w tym roku tyle przy aucie nie spędzicie i pokażesz nam więcej ze swojej działeczki :)
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

I ja zajrzałam i czekam na zdjęcia ;:65 bo mi się u Ciebie podoba :wit
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ee no jestem i żyję ;:4
zmieniliśmy plany co do życia naszego, mąż wyjechał w maju do NL do pracy i miałam za jakiś czas do niego dojechać, sprzedać działkę ;:131 zamienić mieszkanie ;:218 i takie tam ... ale z tęsknoty mój Książę wrócił :twisted: myślałam,że faceci są innego pokroju, że to kobiety tak tęsknią za rodziną... ale no proszę ... i tak się cieszę bo to jakoś podziałało bardziej i bardziej na nas ;:333 trudny okres dla nas, mąż szuka pracy , dlatego nakład finansowy na działkę na razie 0zł ;:222 ale sąsiedzi pomogli wykosić bo trawa zakwitła 8-) a ja sama zrobiłam jedną stronę z tujami - nie było ich widać spośród trway, prześlę fotki i pokaże moją weekendową pracę - chociaż tyle, ale nawet na żadnego kijka kasy w tym sezonie nie będzie ;:222 coś za coś, ale jak to mój mąż napisał do przyjaciela który tam został i zadał pytanie mojemu mężowi - a co z przyszłością ???? mój odpisał - " przyszłość to rodzina , wracam do nich " :| musimy się trochę pomęczyć ale wierzę że wkońcu się uda :roll:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Aniu znam tę sytuację z własnego zycia :wink: . Wyjechałam i wróciłam ale znów bez zadnych perspektyw. Napisz na PW gdzie mieszkasz czasem któraś z koleżanek chce sie pozbyć roślin to może dotrą do Ciebie ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze że wrócił, rodzina jest najważniejsza. Rośliny kupisz później. Trzymam kciuki żeby szybko znalazł pracę.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Bez dwóch zdań: rodzina jest najważniejsza ;:333
Trzymam kciuki za szybką stabilizację ;:196
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p

Post »

jedyny kwiatek kupiony po 1.50 - 3 szt begoni i 1 lobelia na otrcie łez jak druga połowa pojechała - czyli zakup majowy - aktualnie wraz z doniczką na działce

Obrazek

tuje, które musiałam spod trawy wydobyć ;:131 przez dwa miesiące trawa była wysokości tuji ;:174

Obrazek

w trakcie

Obrazek

wyszło tak :

Obrazek

fotki kiepskie trochę bo robione telefonem żeby mężowi pokazać co robię w weekendy ;:304

pracowałam nad tym dwa weekendy - czyli 4 dni cięzkiej , mozolnej pracy ;:333 ale efekt mnie samą powalił na kolana :lol: zakupiłam jeszcze dwie książki i zacznę od podstaw się uczyć 8-) Druga połowa zadowolona z efektów i nareszcie uświadomiła sobie,że potrafię więcej niż myśli :D

edit : posypały się fotki popołudniu wstawie raz jeszcze ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bardzo jestem ciekawa co nam pokazałaś. Musisz wkleić zdjęcia inaczej.
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p

Post »

przynajmniej widać,że coś zrobiłam ;:333 trawę już najpierw kosił sąsiad, sięgała mi do pasa ;:185 i zakwitła ;:222 a to tylko dwa miesiące bez gospodarza ;:223
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eee no super ta kompozycja. I jaka fajna osłonka. ;:333 Tuje pięknie zadbane. Wypielone. No Kochana. Chylę czoła ;:180
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p

Post »

trawa już co weekend koszona, niestety spalona od słońca , może teraz tym podlewaniem się podleczy ??? rhododendron uschnął całkowicie ;:202 wc zarosły jeżyny i winogron całkowicie, teraz od dwóch dni mąż tam walczy żeby tron odkopać i karczuje to co tam się porobiło , przez te deszcze wszystko bujnie rośnie... za werandą mam pokrzywy większe ode mnie .... i nie wiem co mam tam zrobić .... albo trawnik albo sama nie wiem co .... na szerokość metra odcinek może 4 metry długi .... bo tam jest cały czas cień pod płotem i do tego leci sporo igiełek z modrzewia sąsiada :? chciałam żwirek zrobić ale nie dam rady potem tego czyścić z tych igiełek ... na werandzie mam pełno... może jak będę to zrobię fotkę tego miejsca, ale trawa i kosiarka to chyba jedyne rozwiązanie tego miejsca ;:222
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj mnie też denerwują drzewa sąsiada. Już mam nawalone spadających liści. Chciałabym aby je usunął. Ale nie wiem jak do niego w tym temacie zagaić. Jemu rosną nad stawem. Ze swojej strony cwaniak usunął wszystkie a z mojej zostawił. No to pracy macie sporo.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Na jeżyny to chyba tylko raundap tez miałam ten problem ale dałam mu radę i posadziłam jeżyny ale ogrodowe. :) Myślę, że pod modrzewiem wszystkie cieniolubne na podwyższonej rabacie jakieś rh? Ja modrzewie bardzo kocham i mimo, że działkę mam niedużą to sobie posadziłam dwa i być może, że z czasem będą musiały zniknąć ale na razie cieszą moje oczy.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Po ciężkiej pracy będziesz podziwiała jej efekty! To dopiero jest radość!

Ja na szczęście sąsiadów nie mam :wink:
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Jestem z rewizytą :)

Fajnie ogarnęłaś działeczkę. Tuje bardzo zdrowiutkie a trawka po podlaniu na pewno odzyska kolorek.
Co do sytuacji to chyba u większości ciężko - standardowy już kryzys, ale najważniejsze że rodzinka w komplecie. Pozdrawiam i czekam na focie ;)
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”