Tesiu dziękuje za miłe słowa

znam osoby które zimują w ogrodzie róże na pniu, przyginają całą koronę do ziemi i mocno osypują ziemią. Jednak ja bym się bała i nie ryzykowała.
Aluniu miejmy nadzieję, że jeszcze przylecą, nie wyobrażam sobie budlei i jeżówek bez motyli. Poza tym to wspaniałe modelki jeśli chodzi o fotografowanie
Gosiu te zwykłe jeżówki bardzo szybko się rozrastają a o rozsiewaniu to już nie wspomnę. Na kamiennych ścieżkach jest ich u mnie cała masa i już myślę nad miejscem dla nich

są bardzo ozdobne nawet zimą gdy śnieg przysypie ich główki
Tajeczko limnantes to roślinka jednoroczna, bardzo mnie zaskoczyła swoim obfitym kwitnieniem. Z pewnością na długo zostanie w moim ogrodzie bo zachwyciły mnie te małe, żółte kwiatuszki. Na motyle czekam bardzo i mam dużą nadzieją, że za kilka dni się pojawią

być może, że ukrop i ten silny wiatr nie pozwala im przylecieć, zobaczymy
Marysiu mój pistacjowy tytoń w tym roku nie rozrasta się za bardzo inne rośliny go przyduszają i zabierają całą wilgoć z gleby. Co drugi dzień podlewam i nawet dostały nawóz z dużą zawartością potasu i fosforu

żeby tylko jeszcze się ochłodziło. Ten ukrop nie tylko tytoń wykańcza ale i inne kwiatuszki, kwitną zbyt krótko
smolka jak masz na imię kochana? Mimo, że nie znam Twojego imienia zapraszam cię serdecznie do kolejnych wizyt. Każdy zielono zakręcony mile widziany w moim zielonym świecie. Przy najbliższej okazji i ja odwiedzę Twój zielony raj

już się cieszę.
Tereniu cieszę się z Twoich słów

choć nie mam jeszcze dużej wprawy w robieniu portretów do uwierz mi bardzo się staram i myślę, że z każdym sezonem może być już tylko lepiej. Wiązówka jeśli tylko będzie miała dostatecznie dużo wilgoci i trochę cienia szybciutki Ci się rozrośnie. Życzę Ci tego z całego serca a jeśli chodzi o upały to nie znoszę ich całym sercem, po prostu żyć mi się nie chcę gdy słońce tak pali nie mówiąc już o spaniu w nagrzanym domu
Beciu jeśli nie masz pluskiwicy to ja już się postaram żebyś ją miała

Może późnym latem lub na jesieni kawalątek do Ciebie trafi. Lwie paszcze są takie cudne i już się cieszę na wiadomość, że się rozsiewają. Wspaniale ożywiają rabaty
Alicjo kocham te moje kwiatuszki i może dlatego tak pięknie wyglądają. Dziękuję za Twoje ciepłe słowa
bardzo trudno zrobić jej zdjęcie, katalpa
tu w zbliżeniu jej kwiat
i takie tam
to jakieś zioło
kolejna lilia
i widoczek