Przypomnę, że mieszkam w pięknej podkrakowskiej wsi. Na wąskiej 45 arowej działce stoi dom, w tzw terenie ogrodzonym uprawiam ogród i połowa terenu to już zastany nieużytek. Początkowo myślałam o zaoraniu i posadzeniu tak drzew, ale cały zapał i pieniądze skierowałam na teren przy domu, który przeobrażam w ogród...wiejski ogród

Bardzo lubię kolorowe kwiaty i sadzę je wszędzie, więc nie znajdziecie u mnie eleganckich rabat tematycznych czy kolorystycznych. U mnie panuje orgia barw i kształtów, czy jest ładnie zobaczcie sami

Nad ogrodem czuwa osobisty święty św. Fiakriusz

zapytacie dlaczego ten

W tym roku, sadzone rok i dwa lata temu róże zawładnęły ogrodem. na pewno ilościowo nie jest ich dużo, ale wybierałam takie jakie mnie się podobają i na pewno jeszcze coś dokupię i będę coś zmieniać, bo chyba nie wszystkie posadziłam z głową

A oto moje wybranki!

Mogłabym tak jeszcze długo pokazywać róże, ale przecież mój ogród to również skalniak, rabatki z maleńkimi roślinkami ale i krzewy, trochę drzew. Poza tym uprawiam jarzyny, mam również owoce i wszystkiego w tym krótkim wstępie nie jestem w stanie pokazać

Uprzedzając prośby wstawiam tzw. szerszy plan ale sprzed miesiąca, bo obecnie przez cały ogród maszerują taczki pełne zaprawy i ścieżka nie wygląda najlepiej

Chociaż zrobiłam i pomijając niektóre elementy udało się coś wykroić!

Jest mi niezmiernie miło, że towarzyszycie mi w od 20 części i tworzeniu mojego wiejskiego ogrodu, wspierając mnie roślinami, radą i niezasłużonymi komplementami. Przyznam jednak, że wpływa to na mnie mobilizująco i znoszę trudy ostatniej inwestycji po to żeby uporządkować ogród, żeby wyglądał jak najlepiej! I dlatego bardzo Was proszę i dalsze towarzyszenie mi w tej drodze