Piękne masz te róże
  Piękne masz te róże  
 Cały ogród jest piękny

, kocham ten swój kawałek ziemi , to jest miejsce gdzie nabieram sił i się regeneruję po pracy zawodowej
 , kocham ten swój kawałek ziemi , to jest miejsce gdzie nabieram sił i się regeneruję po pracy zawodowej   Mój Misio się ze mnie śmieje że nawet jak szpadel zostawię w ziemi to puści listki
 Mój Misio się ze mnie śmieje że nawet jak szpadel zostawię w ziemi to puści listki   

.
 .

skrzynki malowałam sama i tylko z zewnątrz , specjalną farbą bez metali ciężkich , więc co roku trzeba odświeżyć , w środeczku zaś skrzynki wyłożyłam czarną Agro włókniną żeby korzonki przez szparki nie przerastały
  skrzynki malowałam sama i tylko z zewnątrz , specjalną farbą bez metali ciężkich , więc co roku trzeba odświeżyć , w środeczku zaś skrzynki wyłożyłam czarną Agro włókniną żeby korzonki przez szparki nie przerastały   to tak już z doświadczenia
  to tak już z doświadczenia
 i burza , wiatr poprzewracał donice z groszkiem pachnącym , glinianą z kanną prawie z kwiatkami pobił , połamał lilie ....
 i burza , wiatr poprzewracał donice z groszkiem pachnącym , glinianą z kanną prawie z kwiatkami pobił , połamał lilie ....  no katastrofa , przyszło tylko na zdjęcia popatrzeć ;
 no katastrofa , przyszło tylko na zdjęcia popatrzeć ; 

pięknie masz kochana, nie dziwię się że lecisz po pracy do ogrodu zregenerować siły. To nasze lekarstwo na wszystko, prawda? U mnie nie padało, burzy nie było. Atmosfera ciężka.
 pięknie masz kochana, nie dziwię się że lecisz po pracy do ogrodu zregenerować siły. To nasze lekarstwo na wszystko, prawda? U mnie nie padało, burzy nie było. Atmosfera ciężka.

Ale pięknie kolorowo pomalowane łubianki po truskawkach ogródek ziołowy przepięknie w nich wygląda
 Ale pięknie kolorowo pomalowane łubianki po truskawkach ogródek ziołowy przepięknie w nich wygląda   

i dokupiłam dwa
  i dokupiłam dwa   
  Kielichowiec śliczny.
  Kielichowiec śliczny. "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
  "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
 , wieczorem deszczyk , oby nie taki jak wczoraj . Żebyście nie pomyśleli że u mnie tylko róże . Lawenda i chabry ;
 , wieczorem deszczyk , oby nie taki jak wczoraj . Żebyście nie pomyśleli że u mnie tylko róże . Lawenda i chabry ; 

On rosnie i nie marźnie? Jestem pod wrażeniem.
 On rosnie i nie marźnie? Jestem pod wrażeniem. 

, mój modrzew między innymi roślinkami rośnie na rabacie , i jak się obsypie to nie widać
 , mój modrzew między innymi roślinkami rośnie na rabacie , i jak się obsypie to nie widać   , sąsiadka miała pretensje tylko jak posadziłam modrzew bo podobno w sąsiedztwie modrzewia gruszki na gruszy nie rosną , nie wiem czy w to można wierzyć bo ja gruszy nie mam
 , sąsiadka miała pretensje tylko jak posadziłam modrzew bo podobno w sąsiedztwie modrzewia gruszki na gruszy nie rosną , nie wiem czy w to można wierzyć bo ja gruszy nie mam  

a ona trzy domy dalej mieszka to chyba jej gruszy też nie zaszkodzi ...
 a ona trzy domy dalej mieszka to chyba jej gruszy też nie zaszkodzi ...