Ogród Biedronki 641 cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Świetne roślinki. Masz rację z niezgodnościami jeżówek, tez kupowałam wiele odmianowych, rosną wszystkie w "kupie" i każda niemal pospolita... Trochę szkoda, ale trudno...
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lankon przepiekna. Dopiero na forum dowiedziałam się o jej istnieniu. A co do jezowek to ją bym chciała nawet niezgodne bo moje ziemia pochlonela.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko hortensji niczym nie podlewam. Myślę ,że przyczyną jej niebieskich kwiatów jest moja ziemia bardzo kwaśna.
Złocienie po jeżówkach to moje ulubienice i wszystkie lubię i pełne i niepełne.
Mariolu jeżówki bardzo lubię i mam ich sporo. Szkoda,że tylko parę mi się zgadza odmianowo. Już lada dzień pokażą swoje piękno. W tym roku przybyły mi dwie odmiany z różnych źródeł i mam nadzieję ,że będą zgodne.
Małgosiu lilia Lankon u mnie nie jest gigantem, jakie widziałam w innych wątkach, ale jest śliczna i długo kwitnie .
Jeśli nie masz jeżówki to różową , pospolitą mogę się podzielić.

W liliowcach też sprzedający się pomylili nie raz. bo też tylko parę mi się zgadza

Tułacz
Złocienie po jeżówkach to moje ulubienice i wszystkie lubię i pełne i niepełne.

Mariolu jeżówki bardzo lubię i mam ich sporo. Szkoda,że tylko parę mi się zgadza odmianowo. Już lada dzień pokażą swoje piękno. W tym roku przybyły mi dwie odmiany z różnych źródeł i mam nadzieję ,że będą zgodne.

Małgosiu lilia Lankon u mnie nie jest gigantem, jakie widziałam w innych wątkach, ale jest śliczna i długo kwitnie .
Jeśli nie masz jeżówki to różową , pospolitą mogę się podzielić.

W liliowcach też sprzedający się pomylili nie raz. bo też tylko parę mi się zgadza

Tułacz
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tułacz ma kwiatki i to jakie ładne ,niewiedziałam , mój jeszcze malutki,pozdrowionka zostawiam
- Biedronka641
Grażynko dziękuje za pozdrowienia.
Tułacz ma kwiatuszki takie małe i delikatne.
A wracając do hortensji mam w ogrodzie ich trzy. Kwitną tak .

Te rosną koło siebie, a wiec w tej samej ziemi. Niebieska już powoli przekwita , a druga dopiero zakwita.
W innym miejscu,też w ogrodzie rośnie taka.

Na rabatce innej mam taką

Marzą mi się inne. Może to taka jej odmiana niebieska a nie ziemia? Jak sądzicie?

Lilia pachnąca . Jej zapach wręcz dusi.

Pluskwica ale jaka?

A tak kwitnie mi wiązówka .
Do wieczora. Miłej niedzieli. U mnie upał. Idę na spacer i lody. Mężuś zaprasza i stawia.

A wracając do hortensji mam w ogrodzie ich trzy. Kwitną tak .

Te rosną koło siebie, a wiec w tej samej ziemi. Niebieska już powoli przekwita , a druga dopiero zakwita.
W innym miejscu,też w ogrodzie rośnie taka.

Na rabatce innej mam taką

Marzą mi się inne. Może to taka jej odmiana niebieska a nie ziemia? Jak sądzicie?

Lilia pachnąca . Jej zapach wręcz dusi.

Pluskwica ale jaka?

A tak kwitnie mi wiązówka .
Do wieczora. Miłej niedzieli. U mnie upał. Idę na spacer i lody. Mężuś zaprasza i stawia.

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Alu te niebieskie hortensje niesamowite , szkoda że ja jakoś nie mogę doczekać się takich .
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Alu u Ciebie jak zawsze pełno rarytasków
A te hortensje tylko podziwiać...
Co ty im robisz że Ci tak pięknie kwitną???
Ja mam chyba 5 ogrodowych,ale mimo zabezpieczania na zimę nie chcą zakwitać,bo zwykle przemarzają....
Jeśli uda im się zimę przetrwać to je wiosenny przymrozek dopadnie.......chyba wszystkie dostaną exmisję,bo szkoda żeby miejsce zajmowały....wolę bukietówki....

A te hortensje tylko podziwiać...
Co ty im robisz że Ci tak pięknie kwitną???
Ja mam chyba 5 ogrodowych,ale mimo zabezpieczania na zimę nie chcą zakwitać,bo zwykle przemarzają....
Jeśli uda im się zimę przetrwać to je wiosenny przymrozek dopadnie.......chyba wszystkie dostaną exmisję,bo szkoda żeby miejsce zajmowały....wolę bukietówki....
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Czy pluskwica to to samo co świecznica. Tę drugą posiadam i ma podobne kwiaty ale w zdecydowanie miniaturowej wersji.
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Hortensja cudowna, wspaniały okaz 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu wszystko pięknie kwitnie u ciebie
pluskwica to chyba groniasta. Widzę na którymś zdjęciu mikołajka . Czy się wykłada ? Posiałam ale ani widu ani słychu
i tułacz kwitnie aja myślałam ze on tylko z liści ozdobny.
Ja w tej chwili jem loda bo już nie wiem jak się ochładzać

Ja w tej chwili jem loda bo już nie wiem jak się ochładzać

- Biedronka641
Gieniu może coś zaradzimy.
Grażynko miło ,że zawitałaś do mnie po długiej nieobecności. Dziękuję za pochwały moich kwiatuszków.
Jeśli chodzi o hortensje to w sumie przy nich robię niewiele. Na zimę nigdy ich nie okrywałam. Wiosną jak się budzą do życia to wszystko co nie jest żywe mocno przycinam. I wierz mi szczerze ,że dopiero w tym roku po raz pierwszy od 20 lat podsypałam im troszkę nawozu do kwitnących , uniwersalnego i taniego w granulkach,. Nie był to nawet nawóz do Hortensji. Nie stosowałam nawozu do zabarwienia. Może moje ogrodów ki mają zaciszne miejsce, bo rosną w ogrodzie otoczonym iglakami, gleba bardzo kwaśna. Może swoje przenieść w miejsce zaciszne, zmień im ziemię. Podobnie miała Helenka, kiedy swoim zmieniła lokum i dała pod iglaki to zaczęły jej kwitnąć.
Małgosiu tak świecznica to to samo co pluskwica i cimcifuga. Jest ich dużo odmian,ale w ich odmianach się pogubiłam.
Poczekaj i u Ciebie się rozrośnie.
Patrycjo dziękuję w imieniu hortensji.
Aniu jeszcze coś kwitnie,ale jak tak dalej będzie to mam zapewne szybszą jesień, bo na zawilcach japońskich są już pąki.
Tak z pluskwicą masz rację to groniasta[Cimciguga racemosa,liście ma zielone,kwiat biały ] Zaś prosta simlex kwitnie później.
Aniu nie wprowadzaj mikołajka do ogrodu, bo go nie wytępisz, chyba ,że gdzieś na tyłach. Nie siej. Dla Ciebie będzie eksmitowany z miejsca,gdzie go nie sadziłam. U mnie też upał.

Upał nie do wytrzymania.

Grażynko miło ,że zawitałaś do mnie po długiej nieobecności. Dziękuję za pochwały moich kwiatuszków.
Jeśli chodzi o hortensje to w sumie przy nich robię niewiele. Na zimę nigdy ich nie okrywałam. Wiosną jak się budzą do życia to wszystko co nie jest żywe mocno przycinam. I wierz mi szczerze ,że dopiero w tym roku po raz pierwszy od 20 lat podsypałam im troszkę nawozu do kwitnących , uniwersalnego i taniego w granulkach,. Nie był to nawet nawóz do Hortensji. Nie stosowałam nawozu do zabarwienia. Może moje ogrodów ki mają zaciszne miejsce, bo rosną w ogrodzie otoczonym iglakami, gleba bardzo kwaśna. Może swoje przenieść w miejsce zaciszne, zmień im ziemię. Podobnie miała Helenka, kiedy swoim zmieniła lokum i dała pod iglaki to zaczęły jej kwitnąć.
Małgosiu tak świecznica to to samo co pluskwica i cimcifuga. Jest ich dużo odmian,ale w ich odmianach się pogubiłam.
Poczekaj i u Ciebie się rozrośnie.
Patrycjo dziękuję w imieniu hortensji.
Aniu jeszcze coś kwitnie,ale jak tak dalej będzie to mam zapewne szybszą jesień, bo na zawilcach japońskich są już pąki.
Tak z pluskwicą masz rację to groniasta[Cimciguga racemosa,liście ma zielone,kwiat biały ] Zaś prosta simlex kwitnie później.
Aniu nie wprowadzaj mikołajka do ogrodu, bo go nie wytępisz, chyba ,że gdzieś na tyłach. Nie siej. Dla Ciebie będzie eksmitowany z miejsca,gdzie go nie sadziłam. U mnie też upał.

Upał nie do wytrzymania.

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu ogólny widoczek wręcz boski aż mnie zazdrość ukuła w żołądku 

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
U mnie zawilce też mają pąki, chyba przez tę suszę wszystko przyspiesza.
A u mnie cały dzień słabe ciśnienie wody
Dopiero teraz mogę podlewać ogródek. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Biedronka641
Aniu, Alu dziękuję. Uczę się robić zdjęcia. To tylko część ogrodu. Inne fotki wyszły gorzej.
Aniu-Lady-r może i susza przyśpieszyła ich kwitnienie, a to nie ich pora. Ja też co mogłam to podlewam. Wczoraj u mnie była burza i dość intensywnie ogród został podlany.

Jeżówki moje ulubienice już lada moment zakwitną.
idę do warzywnika. Może coś przeplewimy.

Aniu-Lady-r może i susza przyśpieszyła ich kwitnienie, a to nie ich pora. Ja też co mogłam to podlewam. Wczoraj u mnie była burza i dość intensywnie ogród został podlany.

Jeżówki moje ulubienice już lada moment zakwitną.