Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród cz.2

Post »

Anito, okna białe, a właściwie lekko kremowe, co mnie cieszy, bo śnieżna biel jakoś mniej pasuje do starej chałupy. Najprostsze zwykłe okna, które jak najmniej sie rzucają w oczy. Kiedys może zrobię remont taki jak chcę i wtedy wstawię sobie wypasione dębowe okna własnego projektu, zresztą otwory okienne też wtedy zmienią kształt i położenie, przynajmniej niektóre. A teraz po prostu wymieniamy na nowsze to, co sie rozpada i tyle, czyli nie ma o czym mówić właściwie, żadnych estetycznych rewelacji w tym nie ma, czysto techniczna sprawa.

Beaby, goszczenie forumków wydaje mi sie oczywiste od początku mojego pobytu na forum, ale okoliczności zupełnie nie sprzyjały. Gdy sie moja sytuacja poprawia, to zaczynam o tym myśleć. Jeszcze jestem dość niestabilna fizycznie, raz ok, a innym razem w środku dnia dopełzam do łóżka, padam i zasypiam na kilka godzin. Myślę, że za rok to już będzie co innego. Forumka Jo37 niejako nakazała mi nie być w tym czysto altruistyczną i od gości w zamian za darmowy nocleg, rozrywki i zwiedzanie pobierać mały rewanż w postaci pomocy w ogrodzie przez część pobytu :wink: Nie wiem, czy umiem być tak wyrachowana wobec gości, ale Jo mówi, że jej zdaniem to oczywiste i nie ma co się cykać, tylko już gromadzić odpowiednią ilość rękawiczek roboczych i narzędzi na przyszłe zloty pracowitych ogrodników ;:306
Pozostaje tylko pytanie, czy ktoś naprawdę zechce przyjechać do starej nudziary, nocować w starej norze i pomagać na ugorze... ;:306
Bea
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Ja !!!!!!! przyjeżdżam natychmiast jak tylko otworzysz wierzeje i jeszcze u Pati muszę odpracować :;230 :;230
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Wow! Aż taka jesteś chętna, że natychmiast przyjeżdżasz?! To może ja juz od razu idę na piętro choć pół jednej izby odgarnę, żebyś miała gdzie spać (byle krótko, bo roboty jest dużo :;230 )
A serio - przyjechałabyś natychmiast? Bo to sie tak mówi, a potem zwykle mijają miesiące albo lata ;:306
Bea
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beti, z reguły ograniczają nas terminy urlopów, plany, no i odległość. Ja bym była nawet co tydzień w weekend, ale ...odległość :D Dlatego Twoja propozycja jest ciekawa, nawet bardzo, i tego się trzymaj. I będziesz jeszcze żałowała, że tylu gości spraszasz :D
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Syringa pisze:Wow! Aż taka jesteś chętna, że natychmiast przyjeżdżasz?! To może ja juz od razu idę na piętro choć pół jednej izby odgarnę, żebyś miała gdzie spać (byle krótko, bo roboty jest dużo :;230 )
A serio - przyjechałabyś natychmiast? Bo to sie tak mówi, a potem zwykle mijają miesiące albo lata ;:306
Ależ jak musi być jutro, to ja mam pokój gościnny ogarnięty, się nie kłopocz, Beatka prześpi u mnie i o 5 rano będę ją wystawiać za drzwi nadając właściwy kierunek, żeby u Ciebie robotę skoro świt zaczęła ;:306

Z drugiej strony nie chcę Cię bardzo zniechęcać do sprzątania, bo może wtedy w końcu pokazesz nam swój dom od środka? Jakby co, ja od 18 lipca mogę pomóc, tylko musisz mi kojec na dzieci skombinować :D
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea, ale wierzeje jeszcze nie otwarte a mogę być szybko , bo za miesiąc :) no miesiąc z kawałkiem, bo po dziewiątym :)
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

No, taki ochotnik to mi sie podoba! ;:215 Dobra, to Ty się powolutku pakuj (wiesz, drelichy, ostrogi, bo tu dziki zachód), a ja tam na pięterku coś zdążę odszuflować, żebyś do pryczy doszła ;:209

A! Jeśli mowa o wierzejach... Mój Małż własnie skręca nową bramę wjazdową ;:333 :uszy No, jaki dzielny chlopak, prawda?! Dopiero przyjechał i juz pracuje (nie poznaję go :;230 ) Zrobił wszystko od zera samodzielnie, czyli to jest autorska brama. Stara tez była jego produkcji, ale juz sie zużyła. Niedawno zrobił furtkę, teraz robi bramę. Wygląd jest podobny, tez zielona, tylko teraz na metalowej konstrukcji i tylko szczeble drewniane, stara cała była drewniana, to fajne, ale mniej trwałe i jednak cięższe, bo żeby konstrukcja drewniana była sztywna, musi być dość gruba, a te metalowe profile (pomalowane na zielono) są mocne, ale lekkie.
Bea
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spoko damy radę :) tylko jeszcze nie wiem czy synek da autko,bo jak nie to muszę kursy dla komunikacji publicznej znaleźć :;230 :;230 ale dla mnie najważniejsze, że zajmie się bratem, psem i mieszkaniem....zgodę ( czy zgody.....? ) na mój wyjazd udzielił szczerze i chętnie, no kochanego mam synka...chociaż czasami wkurz.....go :;230
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatrice pisze:Spoko damy radę :) tylko jeszcze nie wiem czy synek da autko,bo jak nie to muszę kursy dla komunikacji publicznej znaleźć :;230 :;230 ale dla mnie najważniejsze, że zajmie się bratem, psem i mieszkaniem....zgodę ( czy zgody.....? ) na mój wyjazd udzielił szczerze i chętnie, no kochanego mam synka...chociaż czasami wkurz.....go :;230
Są ze Szczecina wprost do Jeleniej autobusy (osobiście widziałam :) ) - nie bez znaczenia jest, że jadą też przez Lwówek ;:224 Naturalnie spotkamy się, prawda, prawda, proszę, proszę, prooooszę :) Wiem, że jestem upośledzona dzieciowo, ale jak dobrze pójdzie, to od sierpnia bedą w placówkach, naprawdę mogę przyjechać i pomóc, przynajmniej w godzinach porannych :wink:
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Beatę rozumiem, bo mieszka w mieście i może jej sie wydawać, że u mnie jest fajnie :;230 ale Ty, Pat? Ty sama masz u siebie na wsi multum roboty... No, chyba, że to w ramach tzw. kuracji geograficznej (chwilowa zmiana miejsca zmienia perpektywę życiową i oczyszcza umysł ;:209 jak to mówią ;:304 )
Bea
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to proste: jak pomagam Tobie to robię dobry uczynek, który zwalnia mnie z obowiązków własnych - czyli de facto robię dobry uczynek sobie :) No i jak zobaczę, jak u Ciebie horyzont się przejaśnia, to może dostanę kopa, żeby i u siebie wznowić odgruzowywanie... a tak naprawdę, to gna mnie czysta ciekawość - chcę zobaczyć co masz na piętrze ;:224
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Na piętrze... przeciez kiedyś pisałam, że tam nic nie ma :lol: Nie ma podłóg, nie ma sufitów, no prawie nie ma :lol: miejscami trochę jest, ale trudno doskoczyć z jednego kawałka podłogi na drugi ;:306
Bea
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę ,że mój plan został opublikowany. I bardzo dobrze ! Mała poprawka- zmotoryzowane forumki
przywożą narzędzia własne. Po co Ci setki grabi , motyczek i pazurków.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Jo, trzymasz rękę na pulsie, jakoś Cie nie było dawno ;:204 a jak tylko o Tobie napisałam, to jesteś :wink: ;:306
Bea
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No dobra, mam przyjechać do Jeleniej Góry, u Pati obrabiam przez dwa dni, potem Pati mnie dowiezie do Syringi, ja tam zostaję znowu na dwa dni, tak to ma być ?????

-- N 06 lip 2014 19:43 --
Jo37 pisze:Widzę ,że mój plan został opublikowany. I bardzo dobrze ! Mała poprawka- zmotoryzowane forumki
przywożą narzędzia własne. Po co Ci setki grabi , motyczek i pazurków.
Ale nawet jak będę zmotoryzowana to narzędzi u mnie brak :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”