Pati dziękuję
Aniu-Annes bardzo mi miło
Aniu -Anna55 ciekawe zatem czym jest ten pierwszy. Niby nazwy mam a ciężko dopasować.
Dzisiaj kolejny piękny dzionek. Wieje wietrzyk więc upał jest znośny. Czekam na nowinki od Stasi

A tymczasem, zostawiam Was z kilkoma fotkami.
Berberys Coronita

Zachwyca mnie Pink Fantasy

President też nie gorszy

Warszawska Nike za 4 zł. To był dobry zakup

Rabata ogniskowo-wędzarniana doczekałą się wejścia. Zdaje sobie sprawę, że obecnie wygląda to trochę jakby naćkane było tych pergol. Pergola tu i tam... Ale kiedyś, gdy rośliny podrosną i zrobi się kilka zakątków. ( Wychodzę planami w przyszłość bo nie ma jeszcze wszystkich rabat ) to będzie to inaczej wyglądało. Nogi pergoli zdobi Niobe i Ernest M. , dzisiaj mam nadzieję dołączy Multi Blue.

To drugie wejście gdzie jest puste, miała zająć magnolia. Muszę jakąś dokupić. Ponieważ posadzona tam, wypadła po majowych przymrozkach.
Zakwitł kolejny liliowiec- Night Beacon.

Proszono mnie ostatnio o wklejenie zdjęć ogólnych. Wiele z Was już zna te widoki. No ale prośbę spełniam.

Chciałabym poobcinać gałęzie które włażą na moją działkę i zrobić w przyszłym sezonie jakąś rabatę pod siatką. Umilającą mi drogę do lasu. Myślałam żeby była ona warstwowa. Może z tyłu jakieś wyższe lilie, naparstnice etc, a na dole?

Na sąsiadki liliach zaobserwowałam takie małe guziczki. Co to jest?
Chciałam sobie kupić ostatnio nożyce do trawy, usuwania jej pomiędzy liliowcami, przy obrzeżach itd. Nie mogłam się zdecydować. Opinii w internecie też znalazłam tylko kilka. Dlatego postanowiłam wkleić i podzielić się swoją opinią tutaj. Nie jest to absolutnie żadna reklama, ani jakieś przechwalanie. Chciałam znowu zachwalić produkt firmy F... tej samej co ostatnio kupiłam wyrywacz do chwastów. Te nożyce są cudowne! Mają przekręcaną końcówkę, dzięki której każdy kąt nawet najmniej dostępny mogę wyciąć. Długa rączka jest idealna dla mojego kręgosłupa. Nie muszę się schylać. Są leciutkie więc dłonie nie bolą. Ostatnio miałam taki sekatorek do trawy pożyczony od rodziców. Musiałam uważać na kciuki bo można je było sobie przytrzasnąć. Obsługa rabat tymi nożycami to naprawdę zerowy wysiłek. Wklejam ten post tylko dlatego, że jeśli ktoś planuje kupić dobre nożyce i rozważa zakup tych, ale zastanawia się... to może mu moja opinia pomóc. Coraz bardziej jestem zadowolona z narzędzi tej firmy. Mam też nożyce elektryczne na akumulatorki. Oprócz tego że trzeba się z nimi schylać, to były dobre. Do czasu. Jak miałam słabą trawę, nienawożoną to cięły idealnie. Teraz, gdy trawa jest wzmocniona to katorga z tymi nożycami. Rzuciłam je do szafki i wyrywałam na kolanach wszystko ręcznie.
Jeszcze troszkę wieczornych klimatów. Lampeczka.
A teraz zapraszam na popołudniową kawusię z ciasteczkiem. Ciasto z owocami z własnych zbiorów truskawek, poziomek i malin. To nie jest sernik. Ciasto z biszkoptów i najzwyklejszych śmietan 12,18. Pycha.