Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia Aguś.Ja fruwam często,ale zwykle kończy się stłuczeniem d....Tak już jest kiedy nogi na ziemi a głowa w chmurach.Wykorzystaj ten czas na błogie leniuchowanie.Ogród wygląda jak z bajki.Aż chce się pospacerować po tych krętych ścieżkach i cieszyć zmysły pięknem kwiatów. ;:168
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacku bardzo dziękuję :D Na szczęście pysznogłówki zdrowiutkie , oby tak pozostało...

Kasiu bardzo zapraszam, huśtawka czeka :D

Madziu naturalnie, że chodzimy trawiastymi ścieżkami , ale to przy spacerach po ogrodzie, więc nie są jakieś bardzo użytkowanie. Nazw swoich iglaczków niestety nie znam...

Mariolu poza huśtawką sporo ławeczek i krzesełek ogrodowych, zmieszczą się wszyscy ;:196
Fajnie gdy tak spiżarka zapełnia się pysznościami. Ja właśnie musiałam oddać miskę kupionej czarnej porzeczki, przez tą nieszczęsną kontuzję :?

Krysiu zamiast grzecznie poczekać na eMa to ja łapię się za wszystkie prace, bo muszę już, teraz :roll: ..... podkusiło mnie znieść sporą drabinę po bardzo stromych schodach i skutki są jakie są :?

Aniu dziękuję, ale wiem, ze nie wytrzymam i będę forsowała rękę.... no ten typ tak ma ;:223 Już dziś chodziłam po ogrodzie i zastanawiałam się co się da zrobić lewą ręką z niewielką tylko pomocą tej kontuzjowanej :roll: A i w domu sytuacja nie pozwala mi leniuchować ..

Madziu guz na łowie, na szczęście nic poważniejszego.... no i paznokieć całkowicie zerwany ;:145

Marysiu, no zdarza się... niestety, szczególnie gdy ktoś za dużo na siebie bierze i łapie się za prace przekraczające jego siły ;:136 ;:223
Ogród bardzo mnie martwi, bo przez 6 tygodni bardzo zarośnie, a i roślin przekwitniętych do wycinanie mnóstwo..... Dziś miałam iść do ogrodu, bo już zielsko się pojawiło i ostróżki do wycięcia.... i wiele innych prac. A co będzie po tak długim czasie.... ale będę starała się robić lewą ręką z delikatną pomocą prawej.... pewnie coś tam się uda zrobić....

Aguś dziękuję ;:196 ja pewnie też bym sie wybroniła siniakami, ale tak kurczowo trzymałam tę drabinę, która mnie pociągnęła, że połamała mi palec :evil:
Wiesz.... z moim charakterkiem to ja nie poleniuchuję :? a ogód już prosi o plewienie, aż się boję co będzie za 6 tygodni :(
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Współczuję, rok temu miałam kontuzję w nodze bo stanęłam na stołku na którym nie powinnam stawać, bo chciałam tylko szybciutko przyciąć winogrono. Z kontuzjowaną ręką gorzej.
Twój ogród nawet z kilkoma chwastami będzie pięknie wyglądał, tylko musisz nauczyć się je omijać wzrokiem (ja tak już się nauczyłam - szklanka jest do połowy pełna, albo do połowy pusta- w zależności od punktu widzenia).
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnisiu bardzo Ci współczuję kontuzji ;:168
Takie wypadki chodzą po ludziach i w większości są skutkiem naszej lekkomyślności, też mi się zdarzają głupoty ale obywa się bez uszczerbku na zdrowiu, na razie , odpukać w niemalowane ;:14
Piękne zdjęcia, szczególnie ogółu trawiastych ścieżek i kolorowych rabat ;:138 prace ogrodowe można robić lewą ręką ale jak będziesz robić zdjęcia :? chyba tak się nie da praworęcznemu człowiekowi, zresztą aparaty chyba są tylko dla praworęcznych :roll:
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Kochana, wiem niestety z własnego doświadczenia, że czasem nie warto być taka "Zosią Samosią"... Zdrówka życzę i szybkiego powrotu do sprawności :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga a co tam chwasty-jak Cię znam to i lewą ręką zrobisz bardzo dużo.Najgorsze są potłuczenia-ja od lutego nadal stękam jak zginam lewą nogę a i jestem bardziej niemrawa.Tak,że chroń nas Panie przed upadkiem-każdym :D
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Oj współczuję kontuzji, z tym paznokciem to nie fajnie ale pewnie i tak nie usiedzisz. Ją mam tak samo.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Współczuję kontuzji i życzę szybkiego powrotu do formy ;:196
Tawułki obwąchałam i muszę przyznać, że mniej lub bardziej, ale wszystkie pachną ;:oj
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu na szczęście jakoś sobie radzę, myślałam, że będzie gorzej.... a ja wczoraj nawet już ciasto upiekłam ;:224 .... no po prostu nie umiem siedzieć :oops:
Z ogrodem też mam nadzieję jakoś sobie poradzę...... na pewno nie zrobię tego co powinnam i zielsko będzie, ale takie największe, które będzie można wyrwać lewą ręką, wyrwę. Gorzej z gracowaniem i wyrywaniem drobnego ziela, bo tego już nie będę w stanie zrobić niestety..... Miałam też sporo planów przeróbek na rabatach, przesadzanie niektórych roślinek, to też będzie musiało poczekać .... a mnie aż podpieka jak sobie coś umyślę 8-) :lol:

Majeczko nawet nie wiesz jaka ja na siebie jestem zła..... ja już tak mam że łapię się za wszystko, nie ważne, czy na moje siły czy nie ;:223 I po co ja tę drobinę znosiłam ze schodów.... przecież eM wróciłby z pracy i zniósł ;:223 Jeszcze mnie obsztorcował, że ją targałam :oops:
W ogródku na pewno coś tam będę dłubała, większe ziele wyrwę lewą ręką, przekwitnięte główki różom też oberwę.... obciąć niestety nie dam rady, bo nie ma szans użyć sekatora, ale różyczki i w ten sposób ogłowione sobie poradzą....
Ze zdjęciami też sobie poradzę..... dziś będzie próba generalna :lol:

Mariolu dziękuję ;:196 Masz rację, ze nie warto łapać się za wszystko, bo nie wszystkiemu jesteśmy w stanie podołać.... ale powiem Ci tak szczerze..... nie sądzę że się zmienię w tej kwestii.... ja po prostu nie potrafię inaczej :oops:

Aniu jakoś sobie poradzę w niektórych pracach, inne niestety będą musiały poczekać, chociaż ja nie będę mogła na to patrzeć jak coś będzie nie tak..... ale jakoś to przeboleję.... jak zdejmą mi usztywnienie to poszaleję w ogródku :lol:

Margaretko jak Ty mnie znasz..... to prawda, że nie usiądę.... ten tym tak ma :roll: wczoraj już ciasto upiekłam.... proste, ale pyszne 8-) :lol: czekoladowe z wiśniami i polewą 8-)

Izuś dziękuję ;:196 Tawułki wąchałam i ja i faktycznie pachną :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Od razu widać kto wcześnie wstaje :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aga piękne lilie prezentujesz. A zdjęcie z widokiem ogólnym jest świetne. Busz, rozrośnięty busz, to to co lubię najbardziej. :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudne liliowe kwitnienie Agusiu ;:167 Ta pieguska jest śliczna https://lh5.googleusercontent.com/-38e_ ... C_0056.JPG . Wczoraj nagle zrobiła sie wichura i ścięłam parę tych wyższych lilii ,żeby mi je wiatr nie połamał .Niepotrzebnie ,bo nagle wszystko sie uspokoiło ,ale mam w domu namiastkę ogródka .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko ;:196 przecudnie kwitną Ci lilie ;:108 ;:180

Obrazek

to jest pomarańczowa czy czerwona lilia ? OT czy jakaś inna ?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, palec złamałaś (współczuję) ale zdjęcia nadal jak żyleta ;:108 Lilie piękne!
Wiem, jak trudno przestawić się na drugą, mniej sprawną manualnie rękę :( Ja z racji leworęczności musiałem się tego nauczyć i w zasadzie jestem oburęczny.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu to tylko czasami tak mi się zdarza 8-) :lol:

Aniu cieszę się, ze podoba Ci się :D Od początku zakładania ogrodu dążyłam do efektu buszu, bo kocham taki roślinny przepych. Ciesze się bardzo, że już ten efekt jest..... teraz jestem na etapie przesadzania, wykopywania i przycinania :lol:

Jadziu to Italia, zakwita jako pierwsza z moich lilii :D
Szkoda, że musiałaś ściąć lilie, ale w domku też masz pięknie i pachnąco, więc warto było :D Ja raczej nie ścinam kwiatów, bo ciągle storczyki kwitną i byłoby zbyt kolorowo , a ja tak kolorowo to lubię tylko w ogrodzie. W domku bardziej minimalistycznie , całkowicie inny klimat :lol:

Geniu lilia to taka cegła.... śliczny kolor. Cały czas uważałam, że to Montenegro, tak ją kupiłam i nawet nie sprawdzałam, przyjęłam za pewnik. Ale żeby odpowiedzieć na Twoje pytanie, do jakiej grupy należy weszłam na internet i okazuje się, że to wcale nie jest Montenegro .... tak więc nie wiem co mam :?

Jacku bardzo dziękuję, jakoś udaje mi się egzystować ze złamanym palcem :D
Zazdroszczę Ci oburęczności, to wspaniałe ułatwienie. W takiej sytuacji jak u mnie w tej chwili, to dopiero się docenia taką wyjątkową sprawność.... Mój eM i córa są leworęczni, ale oni nigdy nie próbowali się przestawić, więc nie mają takiej świetnej sprawności jak Ty.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”